Actualitate

Tânăr de lângă Lugoj condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru un lănțișor de 15 grame din aur

Tânăr de lângă Lugoj condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru un lănțișor de 15 grame din aur

Autoliv

Ioan Lăpădat, un tânăr de 24 de ani din Găvojdia a ajuns la închisoare după ce a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de detenție pentru  că l-a tâlhărit pe un bărbat de un lănțișor de aur. Potrivit unui document intrat în posesia Cetățeanul, avocatul tânărului a cerut ca acesta să fie judecat pentru furt calificat. Judecătorii au refuzat, însă, să schimbe încadrarea juridică și l-au condamnat pe tânăr la 3 ani și 6 luni pentru tâlhărie.

Tâlhăria a avut loc în într-o noapte din luna februarie a anului trecut, când tâlharul și victima se aflau într-un local din Găvojdia. La un moment dat, în fața localului a avut loc o altercație între două persoane. A fost momentul în care Lăpădat a îmbrâncit victima, a tras-o deoparte și i-a smuls lănțișorul de aur de la gât. Judecătorii au reținut că deși violența cu care tâlhăria a fost comisă nu este de o intensitate mare, fapta este gravă, condamnându-l pe tâlhar la 3 ani și 6 luni de închisoare.

Judecătorii au explicat și motivele pentru care fapta tânărului de a smulge lănțișorul de la gâtul părții vătămate este tâlhărie, chiar dacă victima nu a opus rezistență. „S-a constatat că opoziţia părţii vătămate a fost anihilată prin smulgerea brutală, prin surprindere, a lanţului, urmată de imposibilitatea fizică a victimei de a-l împiedica pe agresor să dispară cu lucrul însuşit, elemente ce dau conţinut infracţiunii de tâlhărie. S-a mai reţinut că există violenţă şi atunci când bunul este smuls din mâna sau de pe corpul părţii vătămate, chiar dacă aceasta, din neputinţă, spaimă sau din cauza surprizei, nu a opus rezistenţă şi că pentru a realiza furtul, inculpatul a adoptat o atitudine violentă şi, chiar dacă a acţionat asupra lucrului, comportamentul său a reprezentat o modalitate de constrângere a victimei”, se arată în sentința prin care tâlharul a fost condamnat la închisoare. Potrivit aceluiași document, judecătorii au remarcat că „lanţul, suficient de masiv, nu a fost luat prin desfacerea sistemului de închidere, ci prin smulgere, adică printr-o acţiune de tragere a acestuia, cu mâna, până când s-a rupt, apreciindu-se că această acţiune, presupune violenţă fizică asupra corpului părţii vătămate, care, din acest motiv, a şi realizat faptul că i se fură lănţişorul”.

FOTO www.optm.ro

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

Galerie FOTO – Cele mai scumpe apartamente din Timisoara! Cum arată penthouse-ul de 670.000 de euro

Banatenii22 iunie 2017

A furat alcool din magazin și a fost prins de polițiști. Acum merge la închisoare

Banatenii22 iunie 2017

Deținuți din cinci penitenciare românești joacă fotbal la Timișoara: „Sportul educă foarte mult”

Banatenii22 iunie 2017

Timișoara, Lugoj și mai multe comune vor avea întreruperi de curent săptămâna viitoare

Banatenii22 iunie 2017

In vizita la Isawilly, cea mai noua cofetarie si patiserie din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

Pensionarii de la Centrul pentru persoane vârstnice,,Sf. Nicolae” din Lugoj  vor face paradă în costume populare de Ziua iei

Banatenii21 iunie 2017

Ce se construieste lângă magazinul Unicarm din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

UPDATE Singurul premier pe care l-a dat Banatul după Revoluție, demis de propriul partid

Banatenii21 iunie 2017

Polițiștii și procurorii DIICOT au descins la 45 de adrese din județele Timiș și Arad

Banatenii21 iunie 2017

CONCURS: Castiga doua tricouri pictate manual de Lady Blue

Gabriel Iosa20 iunie 2017

Nokia își extinde campusul din Timișoara cu cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare din industria de telecomunicații din România

Banatenii20 iunie 2017