Lugojeanul

Social

Tânăr, cu master în Economie, zilnic pe câmp, la volanul tractorului: “Nu mi-e ruşine cu ceea ce fac, e o pasiune frumoasă”

Tânăr, cu master în Economie, zilnic pe câmp, la volanul tractorului: “Nu mi-e ruşine cu ceea ce fac, e o pasiune frumoasă”

Autoliv

Banatenii

Mirel Voinescu are 22 de ani, este din Lugoj şi de curând a terminat Facultatea de Ştiinte Economice – Finanţe si Banci . Tânărul urmează acum masterul la aceeaşi facultate şi este printre cei mai buni studenţi. Majoritatea timpului liber şi-l petrece la Tapia, un sat aparţinator de municipiul de pe Timiş, acolo unde locuiesc părinţii săi, pentru că, Mirel are o ocupaţie mai putin obişnuită. În timp ce tinerii de vârsta lui preferă să îşi petreacă zilele de vară la terasă, la ştrand sau să meargă în cluburi, Mirel şi le petrece în cabina unui tractor sau a combinei de treierat. Şi e chiar mândru de asta. Zilnic este live pe Facebook din cabina tractorului, unde este urmărit de zeci de prieteni de pe reţeaua de socializare. Însă munca la câmp, înseamnă mult mai mult de atât.

“Toată treaba asta cu agricultura şi cu utilajele cred că e ca un microb în sângele meu, de mic m-a atras chestia asta. De mic, am crescut printre ele. Undeva pe la 10 ani, dacă nu greșesc, am urcat pentru prima dată pe tractor, alături de tatăl meu, mergeam cu el la diferite lucrări în câmp. De acolo am învățat tot ce știu, „dă la şăfu”  tata . Nu m-a forțat nimeni niciodată să fac treaba asta, ba chiar din contra, eram sprijinit să mă axez mai mult pe studii și să renunț la agricultură, pentru că în România, din pacate nu e foarte profitabil. Uneori, poate e mai bine să ai un serviciu de 8 ore și ești mai liniștit. Ai mei au tot cumpărat utilaje la insistențele mele, pentru mine, în prezent am cam toată gama de utilaje cap-coadă, cu mici excepții”, ne-a explicat Mirel Voinescu.

Munca preferată a lui Mirel este treieratul şi este încântat de combina pe care o are.

“Utilajul meu preferat este combina, am un Claas Dominator 86, îl doream de mult, anul trecut mi-am împlinit și dorința asta. De lucrat, lucrez cu toate utilajele, nu cred că are sens să le înșir pe toate că sunt multe. Ne ocupăm de cultivarea cerealelor, în special grâu și porumb, dar mai lucrăm și pentru oamenii din zonă”, explică tânărul.

Munca la câmp începe la ore imposibile pentru unii şi se încheie chiar şi după miezul nopţii.

“Cum arata o zi din viata mea? Complicat, depinde de perioade. De exemplu, când sunt în plină campanie am zile când mă trezesc la 05:00 și mă pun la somn după ora 02:00. Nu e deloc ușor, dar nici de plâns nu e. Până la urmă, eu decid să fac asta şi atunci e normal ca să nu mă plâng. O fac din pasiune şi atunci e mult mai uşor. Sunt un om normal, probabil ca oricare altul, în principiu mănânc dimineața şi seara acasă, prânzul îl cam iau din mers, pe câmp. Pauze am doar când apare o defecțiune și aștept o piesă”, a povesteşte Mirel Voinescu.

Prietenii îl susţin, însă sunt şi amici care îi spun că mai bine ar face altceva decât să stea toata ziua în soare, la muncă.

“Prieteni nu am foarte mulți, am unii care mă susțin în ceea ce fac, dar și unii care spun că sunt și variante mai simple de a trăi. Ma relaxez cum pot, de obicei când am puțin timp liber și nu sunt foarte obosit, îmi scot câinii la plimbare, iar alteori ies cu prietenii, în oraş, la o bere”, spune Mirel.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

Proteste la Timișoara. Sindicatele scot oamenii în stradă

Banatenii20 octombrie 2017

În Timiș a fost inaugurată cea mai mare şi modernă seră din România

Banatenii20 octombrie 2017

Gec Nera acuză că 50 de hectare de pădure din Parcul Național Semenic sunt rase de către Romsilva

Banatenii18 octombrie 2017

Chestionar online pus la dispoziție de medicii timișoreni pentru persoanele interesate să își evalueze riscul de a face tromboză

Banatenii13 octombrie 2017

Trafic record la aeroportul din Timişoara. Peste 1,2 milioane de călători, în primele nouă luni

Banatenii11 octombrie 2017

Sezonul estival a adus la Aeroportul din Timişoara o creştere de 20% la numărul de pasageri pe cursele de vacanţă

Banatenii10 octombrie 2017

Percheziţii în Caraş-Severin şi Timiş, la căutătorii de comori

Banatenii10 octombrie 2017

Amenziile nu-i sperie pe consumatorii de alcool. Polițiștii le-au întocmit dosare penale pentru că au urcat băuți la volan

Banatenii9 octombrie 2017

Bandă de hoți, anihilată după o lovitură dată într-o casă din Timiș

Banatenii4 octombrie 2017

Medicii Spitalului Județean din Timișoara realizează încă două intervenții în premieră

Banatenii3 octombrie 2017

Timișoara, în topul orașelor care oferă locuri de muncă pentru studenți. Oferta s-a dublat față de anul trecut

Banatenii3 octombrie 2017

CAMPANIE Sute de câini, sterilizați într-o singură săptămână la Reșița

Banatenii27 septembrie 2017