Inchiriere spatii Lugoj

Social

Tânăr, cu master în Economie, zilnic pe câmp, la volanul tractorului: “Nu mi-e ruşine cu ceea ce fac, e o pasiune frumoasă”

Tânăr, cu master în Economie, zilnic pe câmp, la volanul tractorului: “Nu mi-e ruşine cu ceea ce fac, e o pasiune frumoasă”

Autoliv

Banatenii

Mirel Voinescu are 22 de ani, este din Lugoj şi de curând a terminat Facultatea de Ştiinte Economice – Finanţe si Banci . Tânărul urmează acum masterul la aceeaşi facultate şi este printre cei mai buni studenţi. Majoritatea timpului liber şi-l petrece la Tapia, un sat aparţinator de municipiul de pe Timiş, acolo unde locuiesc părinţii săi, pentru că, Mirel are o ocupaţie mai putin obişnuită. În timp ce tinerii de vârsta lui preferă să îşi petreacă zilele de vară la terasă, la ştrand sau să meargă în cluburi, Mirel şi le petrece în cabina unui tractor sau a combinei de treierat. Şi e chiar mândru de asta. Zilnic este live pe Facebook din cabina tractorului, unde este urmărit de zeci de prieteni de pe reţeaua de socializare. Însă munca la câmp, înseamnă mult mai mult de atât.

“Toată treaba asta cu agricultura şi cu utilajele cred că e ca un microb în sângele meu, de mic m-a atras chestia asta. De mic, am crescut printre ele. Undeva pe la 10 ani, dacă nu greșesc, am urcat pentru prima dată pe tractor, alături de tatăl meu, mergeam cu el la diferite lucrări în câmp. De acolo am învățat tot ce știu, „dă la şăfu”  tata . Nu m-a forțat nimeni niciodată să fac treaba asta, ba chiar din contra, eram sprijinit să mă axez mai mult pe studii și să renunț la agricultură, pentru că în România, din pacate nu e foarte profitabil. Uneori, poate e mai bine să ai un serviciu de 8 ore și ești mai liniștit. Ai mei au tot cumpărat utilaje la insistențele mele, pentru mine, în prezent am cam toată gama de utilaje cap-coadă, cu mici excepții”, ne-a explicat Mirel Voinescu.

Munca preferată a lui Mirel este treieratul şi este încântat de combina pe care o are.

“Utilajul meu preferat este combina, am un Claas Dominator 86, îl doream de mult, anul trecut mi-am împlinit și dorința asta. De lucrat, lucrez cu toate utilajele, nu cred că are sens să le înșir pe toate că sunt multe. Ne ocupăm de cultivarea cerealelor, în special grâu și porumb, dar mai lucrăm și pentru oamenii din zonă”, explică tânărul.

Munca la câmp începe la ore imposibile pentru unii şi se încheie chiar şi după miezul nopţii.

“Cum arata o zi din viata mea? Complicat, depinde de perioade. De exemplu, când sunt în plină campanie am zile când mă trezesc la 05:00 și mă pun la somn după ora 02:00. Nu e deloc ușor, dar nici de plâns nu e. Până la urmă, eu decid să fac asta şi atunci e normal ca să nu mă plâng. O fac din pasiune şi atunci e mult mai uşor. Sunt un om normal, probabil ca oricare altul, în principiu mănânc dimineața şi seara acasă, prânzul îl cam iau din mers, pe câmp. Pauze am doar când apare o defecțiune și aștept o piesă”, a povesteşte Mirel Voinescu.

Prietenii îl susţin, însă sunt şi amici care îi spun că mai bine ar face altceva decât să stea toata ziua în soare, la muncă.

“Prieteni nu am foarte mulți, am unii care mă susțin în ceea ce fac, dar și unii care spun că sunt și variante mai simple de a trăi. Ma relaxez cum pot, de obicei când am puțin timp liber și nu sunt foarte obosit, îmi scot câinii la plimbare, iar alteori ies cu prietenii, în oraş, la o bere”, spune Mirel.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Social

Shopping City Timișoara este gazda târgului de Crăciun Winter Spark

Banatenii11 decembrie 2017

Premieră medicală românească realizată la Spitalul Județean din Timișoara

Banatenii11 decembrie 2017

Timișenii vor putea plăti retroactiv contribuția la pensii și în 2018

Banatenii11 decembrie 2017

A fost prins distrugând coșuri de gunoi, acum plătește!

Daniel Groza5 decembrie 2017

Le-a fost frig și s-au dus să fure direct de la sursă

Banatenii5 decembrie 2017

Jandarmii și polițiștii au agendă încărcată de Ziua Națională

Banatenii29 noiembrie 2017

Centrul Timișoarei se schimbă total. Primăria vrea să oblige proprietarii să-și renoveze clădirile

Banatenii29 noiembrie 2017

Trei minore au dispărut! Polițiștii cer sprijin pentru găsirea lor

Banatenii28 noiembrie 2017

“Tax & Finance Forum” Timișoara: Experții români analizează impactul ultimelor modificări fiscale asupra mediului de business

Banatenii22 noiembrie 2017

S-a deschis “Grandent”, centru stomatologic modern cu tarife pentru toți

Banatenii22 noiembrie 2017

Salonul Industriei Ușoare, cea mai mare expoziție de vestimentație și accesorii din vestul țării

Banatenii15 noiembrie 2017

Care va fi prețul porcilor de Craciun în județul Timiș

Banatenii14 noiembrie 2017