Social

Tânăr, cu master în Economie, zilnic pe câmp, la volanul tractorului: “Nu mi-e ruşine cu ceea ce fac, e o pasiune frumoasă”

Tânăr, cu master în Economie, zilnic pe câmp, la volanul tractorului: “Nu mi-e ruşine cu ceea ce fac, e o pasiune frumoasă”

Autoliv

Banatenii

Mirel Voinescu are 22 de ani, este din Lugoj şi de curând a terminat Facultatea de Ştiinte Economice – Finanţe si Banci . Tânărul urmează acum masterul la aceeaşi facultate şi este printre cei mai buni studenţi. Majoritatea timpului liber şi-l petrece la Tapia, un sat aparţinator de municipiul de pe Timiş, acolo unde locuiesc părinţii săi, pentru că, Mirel are o ocupaţie mai putin obişnuită. În timp ce tinerii de vârsta lui preferă să îşi petreacă zilele de vară la terasă, la ştrand sau să meargă în cluburi, Mirel şi le petrece în cabina unui tractor sau a combinei de treierat. Şi e chiar mândru de asta. Zilnic este live pe Facebook din cabina tractorului, unde este urmărit de zeci de prieteni de pe reţeaua de socializare. Însă munca la câmp, înseamnă mult mai mult de atât.

“Toată treaba asta cu agricultura şi cu utilajele cred că e ca un microb în sângele meu, de mic m-a atras chestia asta. De mic, am crescut printre ele. Undeva pe la 10 ani, dacă nu greșesc, am urcat pentru prima dată pe tractor, alături de tatăl meu, mergeam cu el la diferite lucrări în câmp. De acolo am învățat tot ce știu, „dă la şăfu”  tata . Nu m-a forțat nimeni niciodată să fac treaba asta, ba chiar din contra, eram sprijinit să mă axez mai mult pe studii și să renunț la agricultură, pentru că în România, din pacate nu e foarte profitabil. Uneori, poate e mai bine să ai un serviciu de 8 ore și ești mai liniștit. Ai mei au tot cumpărat utilaje la insistențele mele, pentru mine, în prezent am cam toată gama de utilaje cap-coadă, cu mici excepții”, ne-a explicat Mirel Voinescu.

Munca preferată a lui Mirel este treieratul şi este încântat de combina pe care o are.

“Utilajul meu preferat este combina, am un Claas Dominator 86, îl doream de mult, anul trecut mi-am împlinit și dorința asta. De lucrat, lucrez cu toate utilajele, nu cred că are sens să le înșir pe toate că sunt multe. Ne ocupăm de cultivarea cerealelor, în special grâu și porumb, dar mai lucrăm și pentru oamenii din zonă”, explică tânărul.

Munca la câmp începe la ore imposibile pentru unii şi se încheie chiar şi după miezul nopţii.

“Cum arata o zi din viata mea? Complicat, depinde de perioade. De exemplu, când sunt în plină campanie am zile când mă trezesc la 05:00 și mă pun la somn după ora 02:00. Nu e deloc ușor, dar nici de plâns nu e. Până la urmă, eu decid să fac asta şi atunci e normal ca să nu mă plâng. O fac din pasiune şi atunci e mult mai uşor. Sunt un om normal, probabil ca oricare altul, în principiu mănânc dimineața şi seara acasă, prânzul îl cam iau din mers, pe câmp. Pauze am doar când apare o defecțiune și aștept o piesă”, a povesteşte Mirel Voinescu.

Prietenii îl susţin, însă sunt şi amici care îi spun că mai bine ar face altceva decât să stea toata ziua în soare, la muncă.

“Prieteni nu am foarte mulți, am unii care mă susțin în ceea ce fac, dar și unii care spun că sunt și variante mai simple de a trăi. Ma relaxez cum pot, de obicei când am puțin timp liber și nu sunt foarte obosit, îmi scot câinii la plimbare, iar alteori ies cu prietenii, în oraş, la o bere”, spune Mirel.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

Traficul de migranți dă bătăi de cap autorităților din Timiș. Ce măsuri s-au luat

Banatenii14 august 2017

Cuplurile care au 50 de ani de casnicie și bătrânii în vârstă de 90 de ani vor fi premiați de Primăria Lugoj

Banatenii11 august 2017

VIDEO Zimbrii de la Armeniș se înmulțesc. Rangerii au descoperit trei viței în turmă

Banatenii11 august 2017

VIDEO/FOTO Distractie extremă! Tinerii teribiliști dintr-un oraș din Banat își riscă viața sărind în cap, de la o înălțime de 15 metri

Banatenii10 august 2017

Situaţie dramatică la Timişoara. Pacienţii cu infarct şi urgenţele cardiologice nu mai pot fi rezolvate, din cauza lipsurilor de la Clinica Chirurgie Cardiovasculară

Banatenii9 august 2017

Cum se schimbă vremea în Banat, în următoarele două săptămâni

Banatenii8 august 2017

De ce fug bănățenii să se trateze la spitalele din Ungaria. O asistentă care intermediază exodul face dezvăluiri incredibile

Banatenii8 august 2017

Şase persoane au ajuns în ultimele 24 de ore la Spitalul Judeţean din Timişoara din cauza caniculei

Banatenii4 august 2017

S-a încheiat campania de castrare gratuită a câinilor cu stăpân de la Lugoj. O nouă acțiune va avea loc în septembrie

Banatenii4 august 2017

Lugojeanca dispărută de la spitalul din Jebel a fost găsită moartă, în tufișurile de lângă gardul instituției. Fiica ei dă spitalul în judecată

Banatenii2 august 2017

Un timișorean a scos la vânzare virginitatea cățelușei. Până la urmă, el a fost cel care a plătit

Banatenii1 august 2017

Un deputat atrage atenția asupra taberelor de imigranți din Timișoara, București și Giurgiu, care sunt „un focar de infecţie”

Banatenii1 august 2017