Politică

STENOGRAME din dosarul lui Frunzăverde: „Vrem un ajutor în turul doi. Băgați-mă și pe mine”. Cine era alintat „tata bunu”

STENOGRAME din dosarul lui Frunzăverde: „Vrem un ajutor în turul doi. Băgați-mă și pe mine”. Cine era alintat „tata bunu”

Autoliv

Datele din dosarul în care baronul de Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde este anchetat de DNA arată că președintele CJ Caraș a fost interceptat de DNA cum îl instruiește pe vicepreședintele său, Ionesie Ghiorghioni, să îi convingă pe primari să voteze în turul doi al alegerilor prezidențiale cu Klaus Iohannis. „Vom ține cont la împărțirea banilor pe 2015”, a promis Frunzăverde.

După turul întâi al alegerilor prezidențiale, când Klaus Iohannis a fost învins de Victor Ponta în Caraș-Severin, vicepreședintele PNL, care conduce cu mână de fier județul Caraș, a luat atitudine. Numai că, potrivit DNA, implicarea lui Frunzăverde a fost un pic…penală. Potrivit stenogramelor din dosarul lui Frunzăverde, publicate de evz.ro, baronul de Caraș-Severin i-a băgat în ședință pe vicepreședintele Consiliului Județean, Ionesie Ghiorghioni și pe secretarul județului, Laurențiu Darian Ciobani.

Potrivit interceptărilor din dosarul DNA, Frunzăverde le-a spus celor doi să își „împartă” primarii, să meargă în județ și să discute cu fiecare în parte, între patru ochi, despre susținerea lui Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale. În schimbul susținerii actualului președinte, Frunzăverde a promis bani la împărțirea din 2015 și 2016.

Un dialog „spumos” apare în stenograme între primarul din Lăpușnicul Mare, Ion Lala și Ionesie Ghiorghioni, căruia Lala îi spune „tata bunu”. Mai mult decât atât, Lala îi spune lui Ghiorghioni că indiferent de alocările de fonduri de la Consiliul Județean pentru comuna sa, Ghiorghioni și Frunzăverde rămân „părinții săi spirituali”.

Sorin Frunzăverde:  Vă împărţiţi primarii care au plecat de la noi. Aici intră şi foştii primari PDL şi PNL, care au candidat sub PSD. Da? Şi mâine şi poimâine nu vă văd la Consiliu Judeţean, mă ocup eu de deşeuri mâine, voi pe teren. Vi-i împărţiţi de comun acord. Da? ..(n.n.- nu se înţelege)…la Sasca acolo îl trimit pe Secășan, da, că acolo are…. (n.n.- nu se înţelege)…Deci ideea este următoarea: … (n.n.- nu se înţelege)… suntem în relaţii bune cu orice Guvern vine, dar noi dăm banii pe 2015, 2016. Discuţiile au loc între voi între patru ochi. Fiecare cu primaru … (n.n.- nu se înţelege)…: vin din partea domnului preşedinte cu rugămintea de a vota IOHANNIS. Vom ţine cont la împărţirea banilor în 2015, … (n.n.- nu se înţelege)… Da? Între patru ochi! Voi cu primaru, da? Tu de mâine … tu beleşti pu… prin Consiliu Judeţean…

Interlocutor: … (n.n.- nu se înţelege)…

Sorin Frunzăverde: Da. Mâine şi poimâine eşti pe teren şi te întâlneşti cu fiecare secretar, afară de cei de la Primăriile PNL. Deci acolo unde avem primari nu te duci la secretari. Cu fiecare… Da? Între patru ochi! Pe DORIN(?) să-l scoţi din birou, da? Ce probleme sunt… hai… (n.n.- nu se înţelege)… ce probleme sunt şi atuncia: domnu preşedinte vă roagă să încercaţi să-l ajutaţi, importantă e şi poziţia domniei sale, ca … (n.n.- nu se înţelege)… al judeţului şi să determinaţi oamenii să voteze IOHANNIS. Da? E foarte bine pentru un echilibru care trebuie creat la nivel naţional. Da? La toţi secretarii, mai puţin la cei care sunt… care sunt…ă…din Primăriile unde există … (n.n.- nu se înţelege)… Da?

Interlocutor:… (n.n.- nu se înţelege)… Da. Trebuie să ne împărţim… (n.n.- nu se înţelege)…

(posibil) Ghiorghioni Ionesie: Da… (n.n.- nu se înţelege)…de exemplu BOZOVICI…vorbim şi cu el sau… că ăsta (n.n.- nu se înţelege)… cu LALA….

Interlocutor: Da.

(posibil)Ghiorghioni Ionesie: … (n.n.- nu se înţelege)…mă duc şi la ăla…. la… (n.n.- nu se înţelege)….

Sorin Frunzăverde:  … Auzi? … (n.n.- nu se înţelege)…intră şi la ăla la Bozovici, intră şi la ăla(?). Spune-i că noi am înţeles, că oricum rămân cu noi , dar vrem … (n.n.- nu se înţelege)… acuma un ajutor în turu doi. Da? Important pentru noi ca şi judeţ, pentru mine(?)… băgaţi-mă şi pe mine(?) dacă vreţi, da? … (n.n.- nu se înţelege)… cont. Să se ştie că… (n.n.- nu se înţelege)… mai ales voi doi.

Interlocutor: Anu viitor… (n.n.- nu se înţelege)…

Sorin Frunzăverde:  PSD-ul nu mai are … (n.n.- nu se înţelege)… în bani, că nu mai are de unde. Au cheltuit tot în anu ăsta. Pe bugetele din… şi 2015 şi 2016. PONTA s-a văzut ă… cu sacii în căruţă, nu mai văd un ban de anu viitor. Să nu creadă că MOCIOALCĂ va aduce vreun ban, nu va aduce nimic! I-au luat pe ăştia, foarte bine! Dar anunţă-i (?) că-i(?) bugetarea noastră 2015, 2016 şi-i rugăm acuma să ne ajute şi ei. Da?

(posibil) Ghiorghioni Ionesie: Ă… cu (n.n.- nu se înţelege)…

Sorin Frunzăverde: Măi…ăsta… ăsta nu va fi cu noi.

(posibil) Ghiorghioni Ionesie: Dar… el zicea că-i om de dreapta(?), el aşa a afirmat o dată.

Sorin Frunzăverde:  Păi… (n.n.- nu se înţelege)… Nu, vedeţi pe ai noştri, consilierii ăştia doi care sunt…reprezentanţi(?)…

(posibil) Ghiorghioni Ionesie: … (n.n.- nu se înţelege)…şi în teritoriu… (n.n.- nu se înţelege)

Sorin Frunzăverde:  Da, da.

Interlocutor: … (n.n.- nu se înţelege)….

Ghiorghioni Ionesie: Eu am băiatu ăla … (n.n.- nu se înţelege)…

Sorin Frunzăverde: Deci toţi primarii care au plecat plus cei care o dată au fost la noi . Da? Ăla pe care… (n.n.- nu se înţelege)…

(posibil) Ghiorghioni Ionesie:  VĂRĂDIA.

Sorin Frunzăverde:  VĂRĂDIA. Da?

Interlocutor: Plus…

Sorin Frunzăverde:   Pe care-i aveţi, e clar. Ăia de la… (n.n.- nu se înţelege)…sunt. Da? Ăla de la LĂPUŞNICEL s-a mai potolit, deci ne-au furat… (n.n.- nu se înţelege)… am făcut sub 20%. Da? Că noi n-am făcut decât fie 30 şi, fie cu 20, da? Acolo… mai puţin Herculanele şi cu….IABLANIŢA. Da? Deci ăia … unde sunt 16, 17, 18%, acolo… (n.n.- nu se înţelege)…

(posibil) Ghiorghioni Ionesie:… (n.n.- nu se înţelege)…

Sorin Frunzăverde: Da? Deci… Cum o să vorbiţi cu ei, da… Luaţi-i între patru ochi. Da?… (n.n.- nu se înţelege)…

(posibil) Ghiorghioni Ionesie:  … (n.n.- nu se înţelege)… şi independenţii ăştia… (n.n.- nu se înţelege)…

Sorin Frunzăverde: Toţi! Păi ca să… (n.n.- nu se înţelege)… toţi au… (n.n.- nu se înţelege)…

(posibil) Darian Laurențiu Ciobanu:  … (n.n.- nu se înţelege)…da, da… (n.n.- nu se înţelege)…

Sorin Frunzăverde:  La niciunu… la niciunu… (n.n.- nu se înţelege)…

(posibil) Darian Laurențiu Ciobanu: Mă duc eu la Moldova, la… (n.n.- nu se înţelege)… la Moldova Nouă.

Sorin Frunzăverde:  Opreşte-te.

(posibil) Darian Laurențiu Ciobanu: Adică am… (n.n.- nu se înţelege)…permisiv…. (n.n.- nu se înţelege)…

Sorin Frunzăverde:  Bine… …. (n.n.- nu se înţelege)… la Moldova Nouă… …. (n.n.- nu se înţelege)…… s-a întâmplat următoru lucru: LUPU nu şi-a dus toate… toţi votanţii la Europarlamentare şi am căzut într-o plasă acolo. Da? …. (n.n.- nu se înţelege)…..la Moldova Nouă, da? Dar discret. … …. (n.n.- nu se înţelege)……Da?

(posibil) Ghiorghioni Ionesie:… …. (n.n.- nu se înţelege)……

Sorin Frunzăverde:  … …. (n.n.- nu se înţelege)……să vină la Reşiţa sau mă rog, la mijlocu drumului, … …. (n.n.- nu se înţelege)…… du-te tu în Moldova Nouă.

(posibil) Darian Laurențiu Ciobanu:Am înţeles, încerc, mă … …. (n.n.- nu se înţelege)……Bine.

Sorin Frunzăverde: Auzi? Dacă e, dacă nu, nu e… …. (n.n.- nu se înţelege)……

(posibil) Darian Laurențiu Ciobanu:Dacă nu, nu…. …. (n.n.- nu se înţelege)……Vedem….

Sorin Frunzăverde:  Deci… …. (n.n.- nu se înţelege)……ei … ei sunt importanţi, tre să le explicaţi clar: mai vin două bugete… …. (n.n.- nu se înţelege)….. vom ţine cont, ei îs tot ai noştri. Domnu preşedinte a înţeles…. …. (n.n.- nu se înţelege)…… n-a înţeles, da în fine…Domn preşedinte a înţeles, da, dar acuma e timpu să dovediţi că rămânem împreună. Vine 2016, PSD-ul va fi în cădere, pentru că nu poate să… …. (n.n.- nu se înţelege)……PONTA…. …. (n.n.- nu se înţelege)…..

La primarul din Lăpușnicul Mare

În ziua de 13 noimebrie 2014, la ora 08:49:30, Ionesie Ghiorghioni  este contactat de Ion Lala, primar la Lăpușnicul Mare.

Ionesie Ghiorghioni: Am onoarea, domn primar!

Ion Lala: Stimă şi respect, tata, bunu!

(…)

Ionesie Ghiorghioni: Auzi?

Ion Lala:Ce faci?

Ionesie Ghiorghioni: Uite, alerg, trebuia să vin, dar dacă m-ai sunat nu mai ajung pân la tine. Am… un mesaj pentru tine.

Ion Lala: Ştiu!(?)

Ionesie Ghiorghioni: Ai obţinut ce ai vrut, vezi şi tu… Înţelegi, acolo?

Ion Lala:  Da, da, da, ascult dar am rămas un pic, câta blocat, că nu am înţeles… că am obţinut ce am vrut.

Ionesie Ghiorghioni: Păi ce… s-a promis, nu?

Ion Lala: Ei, da, mi-o dat banii, într-adevăr, că pentru asta am trecut, mi-or dat.

Ionesie Ghiorghioni: Cât ţi-au dat?

Ion Lala:  În prima fază m-or dat 6 miliarde două sute şi acu mai m-or dat 5 miliarde 8 sute, ca să do-termin la şcoală.

Ionesie Ghiorghioni: Îhm, îhm. Na, păi acuma, ai plătit pentru aia, turu unu.

Ion Lala:  Turu unu. Deci acu, tata-bunu, să nu le mai dau nici un bot? Hai la vot, la vot, la vot, să le-o dăm la bot, cam aşa ar veni?

Ionesie Ghiorghioni: Este…nu… rugămintea nu numai a mea, înţelegi?

Ion Lala:  Am înţeles, tata-bunu.

Ionesie Ghiorghioni:Bine.

Ion Lala: Oricum să ştii că nici în primu nu m-am implicat, nici în al doilea.

Ionesie Ghiorghioni: Eh… Acuma… s-o cam văzut pe acolo. Da vezi … mai vin doi ani, eu n-aş vrea… că tu eşti prietenul meu ancestral, dă-o dracu… Noi am reuşit….

Ion Lala: Indiferent ce s-ar întâmpla, eu te recunosc de tata-bunu, indiferent.

Ionesie Ghiorghioni: Da, dragule, numa vezi… vin două bugete, anu viitor, a lu ăla… Cum să zic lu LALA nu? Ei, aia nu pot niciodată.

Ion Lala: Indiferent…in…

Ionesie Ghiorghioni:  Deci ajută-mă un pic şi tu! Da. Bine?

Ion Lala:  Da. Indiferent că mi se dă vreun ban de la Consiliu Judeţean sau nu, pentru mine FRUNZĂVERDE şi GHIORGHIONI rămân părinţi spirituali.

Ionesie Ghiorghioni: Mulţumesc. Na hai, atunci…

(…)

Ion Lala: Vă salută şi MARIUS că-i lângă mine aici.

Ionesie Ghiorghioni: Ă… transmite-i şi lui acelaşi mesaj.

Ion Lala: El îl ştie, că-i fratele meu.

Ionesie Ghiorghioni: Na… păi nu mai vin atunci că dacă vin mă…apucă ciuda şi iau o bâtă şi vă dau la fund da…

Ion Lala: Bun, tata-bunu. Te-am pupat.

Ionesie Ghiorghioni:  Bine. Spune-i… şi lui acelaşi mesaj din zonă de aici. Da?

Ion Lala: Da, da. Ok. Bine, tata-bunu.

 

La primarul din Bozovici

 

În ziua de 13-11-2014, la ora 13:02:30, Ionesie Ghiorghioni  ia legătura cu un interlocutor pe nume, Adrian -Sergiu Stoicu (primar la Primăria Bozovici) cu care discută următoarele:

Adrian -Sergiu Stoicu: Alo?

Ionesie Ghiorghioni: Te salut, domnu primar!

Adrian -Sergiu Stoicu: Să trăiţi, domn vice!

Ionesie Ghiorghioni: Ce faci?

Adrian -Sergiu Stoicu: Uite la… Primărie, am avut o licitaţie şi acuma plec către casă să-i duc pe ai mici …

Ionesie Ghiorghioni: Îhm. Te-ai văzut cu LALA, erai cu el azi când am vorbit cu el sau?

Adrian -Sergiu Stoicu: Eu am plecat, chiar când v-o sunat am plecat atunci.

Ionesie Ghiorghioni: Îhm. Vezi că ţi-am lansat şi ţie un mesaj, poate vorbeşti cu el, îţi spune.

Adrian -Sergiu Stoicu: Îhm.

Ionesie Ghiorghioni: Vezi ce faceţi bă, nu discrepanţa aia aşa mare mă, ce dracu, că ziceam că sunteţi de-ai noştri, vin…bugetele de anu viitor…

Adrian -Sergiu Stoicu: Păi da.

Ionesie Ghiorghioni: V-am lăsat de anu ăsta bugetele, ce dracu, chiar aşa?

Adrian -Sergiu Stoicu: Da, păi nu, eu am vorbit şi cu doamna IUSTINA, am zis că nu…

Ionesie Ghiorghioni: Na… Bine, bine, bine, bine.

Adrian -Sergiu Stoicu:  Chiar… Sănătate, sănătate!

Ionesie Ghiorghioni: Salut!

 

La primarul din  Ciuchici

În ziua de 13-11-2014, la ora 13:04:28, Ionesie Ghiorghioni a legătura cu un interlocutor pe nume Ion Orbulescu, primar la Primăria Ciuchici, prilej cu care poartă dialogul:

Ion Orbulescu: Alo?

Ionesie Ghiorghioni: Alo? Salut doctore! GHIORGHIONI sunt.

Ion Orbulescu: A, am onoarea, da.

Ionesie Ghiorghioni: Ce faci domn primar?

Ion Orbulescu: Ce să fac? Uite, sunt în faţa Primăriei, stau, că n-am semnal în… în….

(…)

Ionesie Ghiorghioni: Mă dragă, tu prin analele mele figurezi băiat de-al nostru mă, măi vin doi ani de buget, anu viitor, anu… Vezi şi tu ce… ce faci. Eu ştiu că v-au strâns, promis…dar ei au cam terminat banii.

Ion Orbulescu: Îhm.

Ionesie Ghiorghioni:  Deci am mesaju, ştii că nu vine doar de la mine, ştii şi de la cine vine…. Bine.

Ion Orbulescu: Îhm.

Ionesie Ghiorghioni: Da? Bine?

Ion Orbulescu: Da, da. Da.

Ionesie Ghiorghioni: Te rog mult…

Ion Orbulescu: Da.

Ionesie Ghiorghioni: Vezi ce faceţi pe acolo, să nu fie… nişte discrepanţe de parcă nu ne-am cunoaşte de când lumea, dracu ştie…

Ion Orbulescu: Da.

Ionesie Ghiorghioni: Bine?

Ion Orbulescu: Bun. Bun, bun şefu, bun, să trăiţi!

Ionesie Ghiorghioni:  Bine. Te rog! Serbus.

Ion Orbulescu:  Cu respect! Să trăiţi!

 

La primarul din Vermeș

În ziua de 13-11-2014, la ora 13:09:01, Ionesie Ghiorghioni  ia legătura cu un interlocutor identificat în persoana lui Damian Ion, primar la Primăria Vermeş, și poartă următorul dialog:

Ion Damian: Da, domnu vicepreşedinte.

Ionesie Ghiorghioni: Serbus. Ce faci?

Ion Damian: La… la Vermeş la mine.

Ionesie Ghiorghioni: Îhm. Ai pus la loc baneru, că vin în Vermeş acuma, poate mi-l ai pe nu ştiu unde, pe uliţi.

Ion Damian:  Vă aştept. Când veniţi?

Ionesie Ghiorghioni: Ă… în alegerile din 2016.

Ion Damian: Eu vă aştept, aţi văzut, că eu mi-s prezent tot timpu acolo, nu….

Ionesie Ghiorghioni: Ă… vezi că am un mesaj pentru… ştii şi cam de unde, cred că… îţi închipui.

Ion Damian: Da, da.

Ionesie Ghiorghioni:  Vezi şi tu… ce faci… că n-aş vrea … Voi sunteţi băieţii noştri, aţi plecat… v-or da nişte bani, da bugetele de anu viitor şi peste doi ani, 2015, 2016 îs la Consiliu.

Ion Damian:  Da… Da, da.

Ionesie Ghiorghioni: Deci ai şi tu grijă, bine?

Ion Damian:  Păi şi data trecută o fost ok, nu? Ă… vin şi eu cu o rugăminte, oricum veneam, vă cautam, nu se pune…

Ionesie Ghiorghioni: Da.

Ion Damian: Hai să rezolvăm cu autorizaţia aia, mă tot respinge …pierd nişte bani. De ce să-i pierdem?

Ionesie Ghiorghioni: Ce autorizaţie?

Ion Damian: Autorizaţia de construire pe … pe ce avem proiectu ăla, pe Ordonanţa 28.

Ionesie Ghiorghioni: Şi cine ţi-o respinge, de ce ţi-o respinge?

Ion Damian:  Păi dracu, trebe expertiză, da nu, cum să ne ceară expertiză? Acolo mai mă costă 100 de milioane, de unde Dumnezeu, că nici nu mai am bani?!

Ionesie Ghiorghioni:  Mă dragă, păi de ce n-ai venit la mine până acu, ce dracu?

Ion Damian: Păi dacă vă… Deci clar nu-i cazu de expertiză acolo, cu sau fără, sau, îi şi cuvântu … şi sau ăla îi aiurea. O să vedeţi, trec eu săptămâna viitoare, sau trec poate mâine.

Ionesie Ghiorghioni: Păi nu, acu să treacă astea şi vino, că ţi-o dau imediat, nu-ţi face probleme.

Ion Damian: Deci vă rog frumos că numa ne… să nu ne încurcăm aşa, deci…

Ionesie Ghiorghioni: Da mă, nu-ţi faci…

Ion Damian: Am înţeles. Am înţeles.

Ionesie Ghiorghioni:  Bine?

Ion Damian:  Păi da o să-l trimit pe vice mâine. Nu sunteţi acolo?

Ionesie Ghiorghioni: Nu-s… nu îs, acu îs…

Ion Damian: Am înţeles, am înţeles. Bine.

Ionesie Ghiorghioni: Da.

Ion Damian: Bine, şefu.

Ionesie Ghiorghioni: Bine.

Ion Damian: Bine. Sănătate, numai bine.

Ionesie Ghiorghioni: Serbus.

La primarul din Ciclova Română

În ziua de 13-11-2014, la ora 13:15:16, Ionesie Ghiorghioni  ia legătura cu un interlocutor identificat în persoana lui Percea Gheorghe, primar la Primăria Ciclova Română, cu care are următorul dialog:

Ionesie Ghiorghioni:Na, eu ţi-am spus şi …am un mesaj, ştii şi tu de unde…

Gheorghe Percea: Da.

Ionesie Ghiorghioni:… şi în locu cui vorbesc.

Gheorghe Percea:Da.

Ionesie Ghiorghioni: Tu eşti de-al nostru, ai fost totdeauna…. vin bugete… la anu , de acu… doi ani… N-aş vrea vrea să fiu pus în posturi de alea de… să zic că omu ăla ca lumea nu-i cu noi. Da…

Gheorghe Percea: Da.

Ionesie Ghiorghioni:  Înţelegi? Deci… ăsta e mesaju. Grijă, controlat aşa….

Gheorghe Percea: Fără probleme.

Ionesie Ghiorghioni: Ştii şi tu…

Gheorghe Percea: Fără probleme.

Ionesie Ghiorghioni: Bine?

Gheorghe Percea:  Bine.

Ionesie Ghiorghioni: Dă tu un semn … serbus…

Gheorghe Percea: Bine, dragă. Bun, ceau, ceau.

Ionesie Ghiorghioni: Serbus, salut.

 

La primarul din Copacele

 

În ziua de 13-11-2014, la ora 13:17:58, GHIORGHIONI este contactat de Ion -Ilie Hîrtăucă, primar la Primăria Comunei Copacele, ocazie cu care are următorul dialog:

Ionesie Ghiorghioni: Alo?

Ion -Ilie Hîrtăucă: Alo, da?

Ionesie Ghiorghioni: Nu prea vrei să răspunzi, băi, tovarăşu primar.

Ion -Ilie Hîrtăucă: Cum să nu răspund?

Ionesie Ghiorghioni: Păi nu răspunseşi şi o trebuit să consumi tu…. consumi tu…

Ion -Ilie Hîrtăucă: Aha… nu-i nimic, Doamne… N-am avut telefonu, era în maşină şi…

Ionesie Ghiorghioni: Da ştii cine-i la telefon?

Ion -Ilie Hîrtăucă:  Cum să nu. Cum să nu ştiu.

Ionesie Ghiorghioni:  Na bine dacă ştii atunci… Ă… aş vrea şi eu vreun semn de la tine de acolo…. că vine 2015, 2016, bugete …

Ion -Ilie Hîrtăucă:  Da, sigur, sigur.

Ionesie Ghiorghioni: Deci… că prea te-ai încrâncenat.

Ion -Ilie Hîrtăucă:  Nu, nu.

Ionesie Ghiorghioni: Ei nu pe dracu.

Ion -Ilie Hîrtăucă:  Nu, eu zic că o să fie bine.

Ionesie Ghiorghioni: Bine, bine. Ştii în numele cui şi de unde am şi mesaju, na…

Ion -Ilie Hîrtăucă:  Ştiu, ştiu, cum să nu, ştiu.

Ionesie Ghiorghioni: Bine, dragă, bine, bine.

Ion -Ilie Hîrtăucă: Mulţumesc mult.

Ionesie Ghiorghioni: Te salut, te salut.

Ion -Ilie Hîrtăucă: Cu stimă! Cu stimă!

 

La primarul din Sacu

 

În ziua de 13-11-2014, la ora 13:21:06, Ionesie Ghiorghioni ia legătura cu un interlocutor identificat în persoana lui Daminescu Nicolae, primar la Primăria Sacu, cu care are următorul dialog:

Ionesie Ghiorghioni: Da. Bine. Na … şi în rest… am şi un semnal, ştii în locu cui vorbesc eu de regulă , ştii şi…

Nicolae Daminescu: Da.

Ionesie Ghiorghioni:  Voi sunteţi ai noştri , aşa figuraţi, vin bugetele de 2015, 2016, să…. vrem să accentuezi semnalu un pic… dacă se poate.

Nicolae Daminescu: Păi eu am demonstrat şi în primu tur.

Ionesie Ghiorghioni: Da, da, da, da, da. Îi clar, numa… de aia am şi zis să accentuezi un pic .

Nicolae Daminescu: Că… că nu mă implic.

Ionesie Ghiorghioni: Orice e important să…da… Bine?

Nicolae Daminescu: Bine domnu vice, da, bun.

Ionesie Ghiorghioni:  Bine dragă, să auzim de bine.

Nicolae Daminescu:  Bun, sănătate, da, sănătate!

 

La primarul din Lapușnicel

În ziua de 13-11-2014, la ora 13:42:00, Ionesie Ghiorghioni este contactat de CANEA ILIE, primar la Primăria Com. Lapusnicel, Caraş-Severin, cu care discută următoarele:

Ionesie Ghiorghioni: Te salut, domn primar!

Interlocutor: Alo? Să… să trăiţi!

(…)

Ionesie Ghiorghioni: Aha, aha. Auzi? Am şi eu un mesaj, ştii din partea la cine, să… Ne dai şi dumneatale un semn de acolo, că eşti de-a nostru, noi aşa ştim, păi nu ştiu…

Interlocutor: Perfectă dreptate aveţi.

Ionesie Ghiorghioni: Na. Ă… ştii cum îi… vine 2015, 2016…n-aş vrea să … să… cred că eşti a lu alt cineva. Da…

Interlocutor: Nu… domn…. domn… domn preşedinte.

Ionesie Ghiorghioni:  Da?

Interlocutor: Nu… vă rog să mă credeţi nu… nu m-am băgat deloc .

Ionesie Ghiorghioni: Na… Vezi acolo mai… că o fost cam prea… prea mult dincolo.

Interlocutor: Din suflet îţi spun că nu m-am băgat nici… Mi Dumnezău martor dacă am zis cătră un om unde merg. Eu am zis … cel puţin vreo trei către mine şi am spus către ei: unde te îndeamnă Domnu.

Ionesie Ghiorghioni: Da, da. Vezi mai… spune la oameni dacă vreau ceva în ţara asta… Bine?

Interlocutor: Oricum, oricum nu… nu … spuneţi-i lu doamna IUSTINA … doamna ingineră ştie mai bine , să… să vă confruntaţi o dată cu ea că… vă zice.

Ionesie Ghiorghioni: Bine, bine. Bine. Am vrut să vorbesc şi eu cu tine, da.

Interlocutor: Da, da.

Ionesie Ghiorghioni: Bine, bine, salut, salut, salut!

 

La primarul din Sasca Montană

 

În ziua de 13-11-2014, la ora 14:19:08, Ionesie Ghiorghioni este contactat de un interlocutor identificat în persoana lui Poplicean Ion, primar la Primăria Sasca Montană, prilej cu care poartă dialogul:

Ionesie Ghiorghioni: Salut domn primar!

Interlocutor: Să trăiţi, să trăiţi domnu vicepreşedinte, poftiţi!

Ionesie Ghiorghioni: Ce faci, ce faci?

Interlocutor: Sunt la Oraviţa, am fost la Măidan şi n-am avut semnal.

Ionesie Ghiorghioni: Da, da, da.

Interlocutor: Cu ce vă ajut?

Ionesie Ghiorghioni: Măi… dă-ne şi tu vreun semnal de la tine de acolo…

Interlocutor: Legat de alegeri sau de ce?

Ionesie Ghiorghioni: Da, da, da.

Interlocutor: Pfu…

Ionesie Ghiorghioni: Vezi…

Interlocutor: Ce să zic? Nu ştiu… Slab la întrunirile ăstea, eu zic că va pierde. Ce să zic? O să fie na… ca la primu tur, cam aşa, după mine…

Ionesie Ghiorghioni:  Vezi ce poţi …da…e … semnal ştii tu de la cine, da? Bine.

Interlocutor: Bine.

Ionesie Ghiorghioni: … că va trebui să vină bugetele de anu viitor, peste doi ani, suntem tot aci, că… N-aş vrea să…

Interlocutor: Acuma doar…doar… doar cred că ne înţelegeţi că nu pentru bani ne-am dus toţi că doar… n-ai ce să faci…

Ionesie Ghiorghioni:  Da, dar… Bine. Bine, bine, salut!

Interlocutor: Ok, bun, salut!

Vezi comentarii (1)

1 Comment

 1. victor L

  16 mai 2015 at 16:40

  La toti nelipsita placa: „că vine 2015, 2016, bugete …”
  De parca banii din bugete ar fi portmoneul lor, banditii.
  Ordinari.
  Cind nu tine cu bugetele, sint solicitati mortii, dupa metoda Dragnea.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Politică

Un deputat de Timiș cere ca legea vaccinarii obligatorii să treacă în regim de urgență prin Parlament

Banatenii11 august 2017

Francisc Boldea își face public fluturașul de salariu. Vezi ce sumă primește lunar în mână

Banatenii4 august 2017

Grindeanu nu renunță la PSD. Filiala din Timiș îi susține oficial contestația la decizia de excludere din partid

Banatenii28 iulie 2017

Secretarul Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor: „PSD consideră că bugetul public este un instrument aflat la dispoziția sa”

Banatenii27 iulie 2017

Primarul din Moldova Nouă şi-a anunţat demisia pe Facebook: “Se pare că încă nu sunt pregătit pentru această clasă politică”

Banatenii26 iulie 2017

Întâlnire de taină între Grindeanu şi Dobra, cu câteva ore înainte de şedinţa în care se decide soarta PSD Timiş

Banatenii25 iulie 2017

Noul prefect de Caraş-Severin, contestat de cel care l-a învins în alegeri: “E greu de înţeles de ce au numit un perdant”

Banatenii21 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj contestă excluderea sa din partid:”Hotărârea mi se pare total ilegală”

Banatenii19 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj a fost exclus din partid. Ioan Ambruş îşi pierde şi funcţia de consilier

Banatenii18 iulie 2017

Câţi bani au primit partidele politice de la bugetul de stat în luna iulie

Banatenii12 iulie 2017

Doi foşti viceprimari şi un consilier local din Banat, găsiţi incompatibili şi în conflict de interese penal de ANI

Banatenii7 iulie 2017

Francisc Boldea nu se retrage! Astăzi va fi ales pentru un nou mandat în fruntea PSD Lugoj

Banatenii29 iunie 2017