Social

Spitalul din Lugoj dă în judecată Enel-ul! „Pacienţii pot suferi traume ireversibile din cauza căderilor de curent”

Spitalul din Lugoj dă în judecată Enel-ul! „Pacienţii pot suferi traume ireversibile din cauza căderilor de curent”

Autoliv

Vineri dimineaţa, Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj a rămas fără curent pentru aproape două ore. O supraîncărcare a cablului care aduce curentul electric din stradă în unitatea spitalicească a lăsat întreg spitalul fără electricitate. Deşi problema a fost rezolvată rapid, curentul a căzut din nou după prima intervenţie, fiind necesară o a doua operaţiune a firmei Enel pentru a stabiliza sistemul electric.

Reprezentanţii spitalului sunt pregătiţi să dea în judecată compania de electricitate, spunând că nu este pentru prima dată când se întâmplă ca spitalul să rămână fără curent. În urmă cu câteva săptămâni, o pană de curent a defectat generatorul spitalului, fapt ce, cu ocazia defecţiunii de vineri, a pus într-un real pericol viaţa a zeci de pacienţi internaţi la dializă sau ATI.

„Noi am făcut o adresă la Enel, ţinând cont de întreruperile astea bruşte, care pot cauza atât la pacienţi diferite afecţiuni, chiar şi ireversibile, în condiţiile în care nu sunt întreruperi anunţate, ci bruşte, dar şi să afecteze serverul. Le solicităm să vină să verifice, de la linia lor şi să înlocuiască tot cablul care este cu probleme, să pună alt cablu nou. Măcar din acest punct de vedere să nu mai avem probleme. Noi ne plătim la timp facturile”, a declarat Claudiu Fota, administratorul spitalului din Lugoj.

Din cauza puseurilor de tensiune, generatorul spitalului a avut şi el de suferit, angajaţii chinuindu-se de pe 9 septembrie, când unitatea spitalicească s-a confruntat cu o altă cădere de curent, să îl repare, însă fără succes. Dacă în urma adresei trimise nu vor găsi înţelegere cu reprezentanţii Enel, conducerea spitalului va acţiona în instanţă compania.

„Am trimis această adresă, vom aştepta un răspuns, în funcţie de răspuns, vom merge mai departe”, a declarat managerul Florin Voichescu.

Spitalul din Lugoj are o capacitate totală de aproximativ 300 de paturi, deservind o zonă de aproximativ 120.000 de locuitori. Puteţi citi aici adresa unităţii spitaliceşti către firma furnizoare de energie electrică.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Mai multe în Social

Sadica Vida, cea mai temută torționară din Banat. Bătea deținuții la testicule!

Banatenii17 august 2017

Traficul de migranți dă bătăi de cap autorităților din Timiș. Ce măsuri s-au luat

Banatenii14 august 2017

Cuplurile care au 50 de ani de casnicie și bătrânii în vârstă de 90 de ani vor fi premiați de Primăria Lugoj

Banatenii11 august 2017

VIDEO Zimbrii de la Armeniș se înmulțesc. Rangerii au descoperit trei viței în turmă

Banatenii11 august 2017

VIDEO/FOTO Distractie extremă! Tinerii teribiliști dintr-un oraș din Banat își riscă viața sărind în cap, de la o înălțime de 15 metri

Banatenii10 august 2017

Situaţie dramatică la Timişoara. Pacienţii cu infarct şi urgenţele cardiologice nu mai pot fi rezolvate, din cauza lipsurilor de la Clinica Chirurgie Cardiovasculară

Banatenii9 august 2017

Cum se schimbă vremea în Banat, în următoarele două săptămâni

Banatenii8 august 2017

De ce fug bănățenii să se trateze la spitalele din Ungaria. O asistentă care intermediază exodul face dezvăluiri incredibile

Banatenii8 august 2017

Şase persoane au ajuns în ultimele 24 de ore la Spitalul Judeţean din Timişoara din cauza caniculei

Banatenii4 august 2017

S-a încheiat campania de castrare gratuită a câinilor cu stăpân de la Lugoj. O nouă acțiune va avea loc în septembrie

Banatenii4 august 2017

Lugojeanca dispărută de la spitalul din Jebel a fost găsită moartă, în tufișurile de lângă gardul instituției. Fiica ei dă spitalul în judecată

Banatenii2 august 2017

Un timișorean a scos la vânzare virginitatea cățelușei. Până la urmă, el a fost cel care a plătit

Banatenii1 august 2017