Actualitate

Spitalul din Lugoj riscă o amendă dură în cazul asistentei intrate în comă după o supărare la serviciu

Spitalul din Lugoj riscă o amendă dură în cazul asistentei intrate în comă după o supărare la serviciu

Autoliv

Ancheta din cazul asistentei medicale care a suferit un accident vascular cerebral după ce s-a enervat puternic pentru că este suprasolicitată stagnează. Conducerea spitalului ar fi trebuit să întocmească până lunea trecută un raport, dar a solicitat o prelungire. Dacă noul termen nu va fi respectat, spitalul riscă o amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei

Cazul asistentei Doina Hațeg, de la Spitalul Municipal Lugoj, ajunsă în comă după un accident vascular cerebral survenit pe fondul hipertensiunii și supărării provocate de suprasolicitarea de la locul de muncă a declanșat o anchetă fără precedent la Spitalul Municipal din Lugoj. Surse medicale au declarat că după accidentul suferit de asistenta medicală de la Chirurgie, au fost luate măsuri suplimentare în domeniul Medicinei Muncii. Mai mult decât atât, în urma accidentului vascular suferit de asistentă chiar în timpul programului de lucru, cazul este tratat ca un accident de muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, declanșând și o anchetă în acest sens. În cadrul anchetei care vizează respectarea legislației muncii, Spitalul Municipal Lugoj ar fi trebuit să depună până lunea trecută un raport detaliat despre cele întâmplate.

Potrivit surselor din cadrul ITM Timiș, conducerea spitalului nu a reușit să se încadreze în termenul prevăzut de lege pentru predarea raportului, solicitând o prelungire a termenului până vineri, 18 septembrie. Potrivit acelorași surse, dacă reprezentanții spitalului din Lugoj nu prezintă până luni raportul referitor la situația asistentei Doina Hațeg, unitatea medicală riscă o amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Lugoj, Teodora Mateescu a spus că spitalul nu a putut finaliza raportul pentru că nu a reușit colectarea datelor în timp util. „În conformitate cu legislația în vigoare privind securitatea și sănătatea în muncă, unitatea a solicitat Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș -prelungirea termenului de cercetare, având în vedere că nu ne aflăm în posesia tuturor documentelor medicale necesare finalizării cercetării. Am primit acordul   pentru aceasta solicitarea, urmând ca după obținerea documentelor să transmitem dosarul de cercetare către Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, în vederea verificării și avizării”, a declarat va oferi un punct de vedere, dar până la închiderea ediției nu a mai revenit.

Asistenta în comă profundă: „Din păcate se va stinge”

În tot acest timp, Doina Hațeg este în continuare internată la secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Timișoara. Asistenta din Lugoj este în comă profundă, fiind ținută în viață doar de aparate. Surse medicale au declarat că starea de sănătate a pacientei nu a cunoscut nicio îmbunătățire, șansele de supraviețuire fiind egale cu zero.

„Este în comă profundă. Nici gând de recuperare. Din punct de vedere neurologic nu are nici cel mai mic semn de recuperare. Din păcate, se va stinge din cauza complicațiilor. Gândiți-vă că ea nu a recuperat neurologic nimic. Este intubată și ventilată mecanic, mobilizată și nu mișcă nimic. Pot apărea complicații cardiace, pulmonare, renale. Dacă un pacient nu recuperează neurologic nu este în stare vegetativă, este în comă profundă”, au explicat surse medicale din cadrul Spitalului Județean Timiș.

Potrivit aceleiași surse, în condițiile actuale este greu de făcut o legătură între accidentul vascular și problemele de la serviciu. „Din punctul meu de vedere accidentul vascular a survenit pe fondul unei hipertensiuni netratate corespunzător. În cazul în care nu și-a mai luat medicația sau nu luat-o la timp, valorile de tensiune au crescut constant și bineînțeles că într-un moment de supărare sau surmenaj tensiunea crește la valori foarte mari și pușcă un vas de sânge”, a mai explicat medicul timișorean.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Încă o bancă dispare din România. Ce se întâmplă cu conturile

Banatenii28 iulie 2017

Cât a plătit primarul PSD Marcel Muia, de la bugetul local, pentru 6.000 de mici, 300 de meniuri „premium” și un număr de magie

Banatenii27 iulie 2017

VIDEO Hoț prins în flagrant într-un magazin din Timișoara, dat afară în șuturi de vânzătoare

Banatenii27 iulie 2017

Sute de mii de euro, găsiți la perchezițiile din dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Dezvăluiri incendiare făcute de renumitul chirurg, Emil Urtilă, vizat de dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017