Inchiriere spatii Lugoj

Social

Spitalul din Lugoj iniţiază un nou proiect mamut, de 1.000.000 de euro, pe fonduri europene, pentru chirurgie şi ATI

Spitalul din Lugoj iniţiază un nou proiect mamut, de 1.000.000 de euro, pe fonduri europene, pentru chirurgie şi ATI

Autoliv

Banatenii

Saloane transparente, ca în filme, o secţie de chirurgie ca în ţările dezvoltate, aparatură de ultimă generaţie şi un coridor de legătură suspendat între pavilioane, aşa sună pe scurt noul proiect pe fonduri europene pe care reprezentanţii spitalului din Lugoj se pregătesc să îl iniţieze.

Alături de partenerii din Ungaria, medicii lugojeni speră să înceapă cât mai repede lucrările la cele două pavilioane, ATI şi chirurgie, care vor suferi o transformare radicală la finalul proiectului, lucrările fiind estimate să dureze un an şi patru luni.

„Vrem să modernizăm saloanele, să realizăm circuite medicale funcţionale şi pe partea de prevenţie, una din componentele oricărui proiect european fiind şi prevenţia, să ne axăm pe cancerul de colon şi pe cancerul de prostată. Noi vom fi parteneri, ei sunt lideri de proiect, însă noi iniţiăm acest proiect. Din latura stângă a pavilionului principal, etaj, şi până în latura dreaptă, la ATI, vor fi saloane cu grupuri sanitare proprii. Pe partea din spate se va ridica nivel peste CPU, respectiv în dreapta se va ridica de la sol, fiindcă forma actuală nu asigură suficient spaţiu. Va fi exact ca la CPU, ce va fi în stânga, va fi şi în dreapta, pentru spaţiu suficient”, a declarat pentru Cetăţeanul Claudiu Fota, administratorul spitalului lugojean.

Saloanele vor avea grupuri sanitare proprii, iar la ATI vor exista saloane de o singură persoană, cu geamuri în loc de pereţi, pentru ca asistentele şi medicii să poată supraveghea fără oprire pacienţii care au nevoie de atenţie sporită. Proiectul prevede şi o punte suspendată, care va lega chirurgia de ATI.

„Pentru a nu se mai trece prin ATI, ca noutate se va face o punte suspendată prin exterior, în aşa fel încât să se lege holul, direct cu holul din blocul operator şi în felul acesta se limitează la maxim accesul prin ATI. Aşteptăm demararea proiectului, deocamdată doar proiectele strategice au demarate programul 2014-2020. Sperăm cât mai repede, dar după frământările actuale, nu ştim sigur”, a mai precizat Fota.

Deşi reprezentanţii spitalului sunt gata să înceapă proiectul, acesta poate fi împiedicat de Ministerul Sănătăţii, deşi va fi realizat din fonduri europene.

„Suntem obligaţi ca până la demararea lucrărilor de construcţie să fie mutată ginecologia de sus. Sperăm ca ministerul să ne dea diferenţa de bani să putem continua proiectul de la parter, din care până acum s-au alocat doar 500.000 şi s-a făcut maternitatea”, a explicat reprezentantul spitalului lugojean.

Cel mai repede, administratorii unităţii medicale spun că proiectul va demara în această vară, urmând să dureze cel puţin de patru ori mai mult decât precedentul. Tot pe bani europeni, în 2015 a fost construit un nou Compartiment de Primiri Urgenţe, care deserveşte o zonă de 120.000 de locuitori. Lucrările vor demara mai încet şi din cauza mutării pacienţilor, care va fi mai greu de făcut din lipsă de spaţiu. Întreg proiectul, pentru partea română, se ridică la aproximativ un milion de euro.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Abracadabrantul

    8 februarie 2017 at 23:47

    Numai sectiile chirurgie si ATI exista la spitalul din Lugoj? Modernizate toate de la A la Z. Sau cine ar trebui sa-si dea interesul pe alte sectii nu isi dau?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Mai multe în Social

Shopping City Timișoara este gazda târgului de Crăciun Winter Spark

Banatenii11 decembrie 2017

Premieră medicală românească realizată la Spitalul Județean din Timișoara

Banatenii11 decembrie 2017

Timișenii vor putea plăti retroactiv contribuția la pensii și în 2018

Banatenii11 decembrie 2017

A fost prins distrugând coșuri de gunoi, acum plătește!

Daniel Groza5 decembrie 2017

Le-a fost frig și s-au dus să fure direct de la sursă

Banatenii5 decembrie 2017

Jandarmii și polițiștii au agendă încărcată de Ziua Națională

Banatenii29 noiembrie 2017

Centrul Timișoarei se schimbă total. Primăria vrea să oblige proprietarii să-și renoveze clădirile

Banatenii29 noiembrie 2017

Trei minore au dispărut! Polițiștii cer sprijin pentru găsirea lor

Banatenii28 noiembrie 2017

“Tax & Finance Forum” Timișoara: Experții români analizează impactul ultimelor modificări fiscale asupra mediului de business

Banatenii22 noiembrie 2017

S-a deschis “Grandent”, centru stomatologic modern cu tarife pentru toți

Banatenii22 noiembrie 2017

Salonul Industriei Ușoare, cea mai mare expoziție de vestimentație și accesorii din vestul țării

Banatenii15 noiembrie 2017

Care va fi prețul porcilor de Craciun în județul Timiș

Banatenii14 noiembrie 2017