Inchiriere spatii Lugoj

Social

Spitalul din Lugoj iniţiază un nou proiect mamut, de 1.000.000 de euro, pe fonduri europene, pentru chirurgie şi ATI

Spitalul din Lugoj iniţiază un nou proiect mamut, de 1.000.000 de euro, pe fonduri europene, pentru chirurgie şi ATI

Autoliv

Saloane transparente, ca în filme, o secţie de chirurgie ca în ţările dezvoltate, aparatură de ultimă generaţie şi un coridor de legătură suspendat între pavilioane, aşa sună pe scurt noul proiect pe fonduri europene pe care reprezentanţii spitalului din Lugoj se pregătesc să îl iniţieze.

Alături de partenerii din Ungaria, medicii lugojeni speră să înceapă cât mai repede lucrările la cele două pavilioane, ATI şi chirurgie, care vor suferi o transformare radicală la finalul proiectului, lucrările fiind estimate să dureze un an şi patru luni.

„Vrem să modernizăm saloanele, să realizăm circuite medicale funcţionale şi pe partea de prevenţie, una din componentele oricărui proiect european fiind şi prevenţia, să ne axăm pe cancerul de colon şi pe cancerul de prostată. Noi vom fi parteneri, ei sunt lideri de proiect, însă noi iniţiăm acest proiect. Din latura stângă a pavilionului principal, etaj, şi până în latura dreaptă, la ATI, vor fi saloane cu grupuri sanitare proprii. Pe partea din spate se va ridica nivel peste CPU, respectiv în dreapta se va ridica de la sol, fiindcă forma actuală nu asigură suficient spaţiu. Va fi exact ca la CPU, ce va fi în stânga, va fi şi în dreapta, pentru spaţiu suficient”, a declarat pentru Cetăţeanul Claudiu Fota, administratorul spitalului lugojean.

Saloanele vor avea grupuri sanitare proprii, iar la ATI vor exista saloane de o singură persoană, cu geamuri în loc de pereţi, pentru ca asistentele şi medicii să poată supraveghea fără oprire pacienţii care au nevoie de atenţie sporită. Proiectul prevede şi o punte suspendată, care va lega chirurgia de ATI.

„Pentru a nu se mai trece prin ATI, ca noutate se va face o punte suspendată prin exterior, în aşa fel încât să se lege holul, direct cu holul din blocul operator şi în felul acesta se limitează la maxim accesul prin ATI. Aşteptăm demararea proiectului, deocamdată doar proiectele strategice au demarate programul 2014-2020. Sperăm cât mai repede, dar după frământările actuale, nu ştim sigur”, a mai precizat Fota.

Deşi reprezentanţii spitalului sunt gata să înceapă proiectul, acesta poate fi împiedicat de Ministerul Sănătăţii, deşi va fi realizat din fonduri europene.

„Suntem obligaţi ca până la demararea lucrărilor de construcţie să fie mutată ginecologia de sus. Sperăm ca ministerul să ne dea diferenţa de bani să putem continua proiectul de la parter, din care până acum s-au alocat doar 500.000 şi s-a făcut maternitatea”, a explicat reprezentantul spitalului lugojean.

Cel mai repede, administratorii unităţii medicale spun că proiectul va demara în această vară, urmând să dureze cel puţin de patru ori mai mult decât precedentul. Tot pe bani europeni, în 2015 a fost construit un nou Compartiment de Primiri Urgenţe, care deserveşte o zonă de 120.000 de locuitori. Lucrările vor demara mai încet şi din cauza mutării pacienţilor, care va fi mai greu de făcut din lipsă de spaţiu. Întreg proiectul, pentru partea română, se ridică la aproximativ un milion de euro.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Abracadabrantul

    8 februarie 2017 at 23:47

    Numai sectiile chirurgie si ATI exista la spitalul din Lugoj? Modernizate toate de la A la Z. Sau cine ar trebui sa-si dea interesul pe alte sectii nu isi dau?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

“Tax & Finance Forum” Timișoara: Experții români analizează impactul ultimelor modificări fiscale asupra mediului de business

Banatenii22 noiembrie 2017

S-a deschis “Grandent”, centru stomatologic modern cu tarife pentru toți

Banatenii22 noiembrie 2017

Salonul Industriei Ușoare, cea mai mare expoziție de vestimentație și accesorii din vestul țării

Banatenii15 noiembrie 2017

Care va fi prețul porcilor de Craciun în județul Timiș

Banatenii14 noiembrie 2017

Casa de Pensii Timiș distribuie bilete de tratament pentru pensionari. Vezi în ce stațiuni!

Banatenii14 noiembrie 2017

Lista securiștilor care au ridicat arme și au tras în timișoreni în decembrie 1989

Banatenii9 noiembrie 2017

Românii din străinătate, luați în vizor de ANAF. Pot să primească amenzi

Banatenii7 noiembrie 2017

“Ajungeam să fac 24-26 de milioane pe zi. O partidă de sex era cam două milioane”

Daniel Groza7 noiembrie 2017

Peste 1.8 milioane de români își caută un loc de muncă în magazine și depozite

Banatenii26 octombrie 2017

Imigranţi, angajaţi ilegal la fast food-uri din Timişoara

Banatenii26 octombrie 2017

Cum poți deveni unul dintre cei 300 de viitori pompieri salvatori! ISU Caraș-Severin așteaptă candidați

Banatenii25 octombrie 2017

Şoarecii nasc şi ei la Maternitatea „Odobescu” din Timişoara

Banatenii25 octombrie 2017