Actualitate

Spargeri ca în filme, metoda Accidentul, ţigări cu nemiluita şi evenimente rutiere tragice! Poliţiştii lugojeni au tras linie după 2015

Spargeri ca în filme, metoda Accidentul, ţigări cu nemiluita şi evenimente rutiere tragice! Poliţiştii lugojeni au tras linie după 2015

Autoliv

Zilele trecute, poliţiştii de la subunităţile din Lugoj şi Făget şi-au prezentat, în faţa şefilor de la IPJ, rapoartele de activitate pe anul 2015. Chiar dacă, potrivit documentelor, infracţionalitatea a scăzut în cazul ambelor oraşe, asta nu înseamnă că poliţiştii au fost scutiţi de cazuri care mai de care mai ciudate, interesante sau periculoase, atât pe linie economică, cât şi pe ordine publică, judiciară sau rutieră.

În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2015, poliţiştii lugojeni au sesizat nu mai puţin de 1.420 de infracţiuni, în scădere cu 242 faţă de anul precedent, mai exact 98 de fapte sesizate pe lună. Dintre acestea, cele mai multe au fost de natură judiciară, 755, 45 de natură economică, 335 de altă natură, iar 177 depistate în flagrant. Multe dintre infracţiunile sesizate au fost furturi, mai exact 455 de fapte, din locuinţe, magazine, buzunare sau din autoturisme.

Furtul anului, un „inside job” la o farmacie naturistă

Două furturi au fost surprinse de camerele de luat vederi ale magazinelor in care hoţii au dat atacurile. Amândouă furturile au fost date de faţă cu vânzătoarele, hoţii reuşind să fugă cu două pachete de ţigări într-un caz şi cu un telefon mobil, chiar al vânzătoarei, în altul. Unul dintre cele mai importante furturi din locuinţe s-a dat la Coşteiu, acolo unde pe 19 septembrie s-au furat bunuri în valoare de 10.000 de lei. O spargere a fost dată şi la un apartament din Cotu Mic, în luna iunie, însă hoţul, care a fugit cu un televizor, a fost imediat prins de poliţişti.
furt magazin strand lugoj
Din fericire, poliţiştii au dat de prădători şi de obiectele furate, acestea fiind înapoiate familiei păgubite. Tot la capitolul furturi, s-a făcut remarcat un lugojean care a golit la propriu oraşul de biciclete. Tânărul, care a dat peste 20 de spargeri, furând vehiculele pe două roţi din scările de bloc, a fost prins într-un final în luna iulie. Nici monumentele istorice nu au scăpat de lăcomia infractorilor, hoţii intrând chiar şi în Casa Bredicenilor, aflată în curs de reabilitare, de unde au sustras unelte şi scule în valoare de peste 6.000 de lei.

Furtul anului anului s-a dat la o farmacie naturistă din Lugoj, însă nu de către hoţi, ci chiar de o angajată a societăţii comerciale. În luna mai a anului trecut, aceasta a furat din casa de marcat în jur de 30.000 de lei. Banii au fost recuperaţi în totalitate, însă femeia şi-a pierdut locul de muncă şi este cercetată pentru furt calificat.

Minorii care s-au plimbat prin oraş cu maşina furată

Poliţiştii rutieri au avut un an plin în 2015, constatând 276 de infracţiuni. Agenţii au aplicat 8.516 de sancţiuni contravenţionale, jumătate, 4.351, fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză. Agenţii au reţinut 802 permise de conducere şi au retras 192 de certificate de înmatriculare. În ciuda celor peste 750 de acţiuni la care au participat, agenţii au avut de-a face cu 23 de accidente grave, din care a rezultat decesul a 8 persoane şi rănirea gravă a altor 20. De asemenea, pe raza de competenţă au avut loc 59 de accidente uşoare, soldate cu rănirea a 81 de persoane.
accident costeiu langa politie foto cetateanul (5)
Chiar dacă nu au provocat accidente, au existat şi cazuri în care până şi poliţiştii au rămas fără replică atunci când au răspuns la apel. Un exemplu ar fi cazul din dimineaţa zilei de 25 septembrie, atunci când, în jurul orei patru, trei minori, după ce au furat o maşină, s-au plimbat nestingheriţi cu aceasta pe străzile din oraş, abandonând-o când s-au plictisit de condus.

Metoda Accidentul, problemă majoră şi în 2015

În ciuda avetismentelor repetate ale poliţiştilor, mai mulţi lugojeni au fost înşelaţi prin metoda „Accidentul”. Persoanele contactate de hoţi, ameninţate că dacă nu plătesc anumite sume, se vor trezi cu rudele în puşcărie sau decedate, au fost lăsate fără 21.000 de euro în 2015. Victimă a hoţilor a căzut chiar mama preşedintelui PNL Lugoj, Ioan Ambruş, care a dat fără să se gândească a doua oară nu mai puţin de 7.000 de euro unei persoane necunoscute, fiind convinsă de autori că fiul ei suferise un accident grav de circulaţie şi că viaţa lui depindea de acea sumă de bani.

În toamnă, doi bărbaţi care se ocupau cu înşelarea persoanelor în vârstă prin această metodă au fost prinşi, poliţiştii continuând cercetările în cazul acestora.

Ţigări, pistoale, alcool şi petarde, confiscate de „economişti”

La 17 iunie, în urma unei descinderi pe strada Ion Vidu, poliţiştii de la Biroul Economic au depistat nu mai puţin de 200.000 de ţigarete, dar şi 145 de litri de alcool, 7.710 articole pirotehnice şi 22 de litri de pesticide, toate fără documente de provenienţă.

Cea mai importantă captură de ţigarete dintr-un autoturism a avut loc pe 28 octombrie. Pe strada Libertăţii din oraş, în urma unui control, poliţiştii de la Economic au dat de nu mai puţin de 100.000 de ţigarete, pe care o femeie le transporta cu maşina prin oraş. Chiar dacă femeia a încercat să fugă de poliţişti, procurorii lugojeni au decis mâine zi ca aceasta să fie lăsată să plece. Ancheta continuă în acest caz.
captura record 100000 de tigarete politia lugoj bisnitari foto cetateanul 2015 (7)
Tot la o razie, de această dată în piaţa din oraş, agenţii au găsit, pe lângă ţigarete şi alte produse scoase la vânzare fără acte, şi un pistol al unui bătrân de 76 de ani, armă ce nu avea avize pentru ca lugojeanul să îl poată deţine asupra sa.

Poliţia Făget, raport liniştit

Şi poliţiştii din Făget au scris raportul de activitate pentru şefii de la IPJ. Aceştia au avut de-a face cu o medie de doar 19 infracţiuni sesizate pe lună. Din totalul infracţiunilor constatate, doar patru sunt furturi stradale, dintre care două din autoturisme, unul de bani şi unul de bicicletă. La ordine publică, agenţii au aplicat 418 sancţiuni în valoare de 36.000 de lei, confiscând totodată 16 metri cubi de material lemnos. Rutieriştii făgeţeni au intervenit la 7 accidente grave, care s-au soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea gravă a altor 4.

Bugetul statului, mai bogat datorită secţiilor rurale

Activitate intensă au avut poliţiştii de la Secţia Rurală 10 Făget, care au confiscat un număr record de peste 200 de metri cubi de lemne şi au dat 1.312 amenzi în valoare de peste 250.000 de lei. La cele trei secţii rurale din subordinea Poliţiei Lugoj, agenţii au strâns 132.000 de lei din amenzi, confiscând totodată 192 de metri cubi de lemne fără acte de provenienţă.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Sdff

    22 ianuarie 2016 at 18:45

    Oh cate furturi, incredibil, la un oras de 50000 de locuitori sa ai atatea furturi inregistrate intr-un an, plus cate or fi neinregistrate la politie. Tara de hoti suntem. Parintii nostrii au fost hoti, noi suntem hoti si copiii nostri vor fi tot hoti.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Încă o bancă dispare din România. Ce se întâmplă cu conturile

Banatenii28 iulie 2017

Cât a plătit primarul PSD Marcel Muia, de la bugetul local, pentru 6.000 de mici, 300 de meniuri „premium” și un număr de magie

Banatenii27 iulie 2017

VIDEO Hoț prins în flagrant într-un magazin din Timișoara, dat afară în șuturi de vânzătoare

Banatenii27 iulie 2017

Sute de mii de euro, găsiți la perchezițiile din dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Dezvăluiri incendiare făcute de renumitul chirurg, Emil Urtilă, vizat de dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017