Sport

Situaţie dramatică la Clubul Sportiv Municipal Lugoj. Competiţiile din weekend riscă să nu se desfăşoare, iar transferurile la volei să nu se realizeze

Situaţie dramatică la Clubul Sportiv Municipal Lugoj. Competiţiile din weekend riscă să nu se desfăşoare, iar transferurile la volei să nu se realizeze

Autoliv

Clubul Sportiv Municipal Lugoj trece printr-o perioadă mai neagră ca niciodată. Nu mai există niciun ban în buget şi s-ar putea ajunge până la nedesfăşurarea competiţiilor programate la finalul săptămânii.

De asemenea sportivii nu au fost plătiţi de două luni de zile, iar, de departe, secţia care are cel mai mult de suferit este cea de volei. Cupa CSM Lugoj, programată în weekend riscă să nu se mai desfăşoare, iar legitimarea sportivelor să nu se poată efectua, întrucât nu există bani pentru pentru a efectua plăţile la federaţiilor naţionale şi internaţionale în scopul legitimării voleibalistelor.

“Este posibil să nu se organizeze Cupa CSM Lugoj în weekend deoarece nu există resurse financiare care să asigure desfăşurarea acestei competiţii. Facem tot posibilul ca evenimentul să aibă loc, deoarece am invitat echipe serioase şi nu ne putem face de râs, dar e posibil şi să nu reuşim.

Problema cea mai mare şi mai urgentă este cea a plăţilor la federaţiile internaţionale şi naţionale pentru a putea legitima sportivele. În 7 octombrie se va încheia perioada de transeruri şi nu se pot legitima sportivele care există în lot, nici măcar româncele, nu doar stranierele. În calitatea pe care o deţin, am încercat întotdeauna să fac tot posibilul pentru a construi o echipă. În acest moment situaţia este de aşa natură încât întâmpinăm probleme mari, chiar în continuarea activităţii din punctul meu de vedere”, a declarat Dan Brudiu, preşedintele secţiei de volei a Clubului Sportiv Municipal Lugoj.

Acesta a adăugat că desfăşurarea activităţii echipei în ultima perioadă s-a realizat strict cu banii veniţi din sponsorizări.

Plecat în concediu, Gheorghe Bologa, directorul CSM Lugoj, a confirmat telefonic situaţia critică prin care trece echipa de volei, înscrisă în Divizia A 1 şi la care încă nu s-au găsit soluţii.

“Numai transferurile internaţionale şi taxele interne pentru legitimarea sportivelor echipei de volei se situează între sumele de 75-80 de mii de lei. Această sumă include taxa de înscriere în Superligă, care este 1000 de euro, apoi taxa de viză. Sunt o serie de taxe pe care le percepe Federaţia şi care dacă nu le plăteşti nu se fac legitimările. Dacă nu vom plăti taxa de înscriere nu vom participa la competiţie. Şi atunci clubul va fi responsabil de toate contractele încheiate cu sportivele pe care deja le-a adus. Suma daunelor către acestea, dacă se îndreaptă împotriva clubului, este mult mai mare decât cheltuielile pe care noi trebuie să le facem, pentru că vor cere despăgubiri”, a afirmat Gheorghe Bologa, directorul Clubului Sportiv Municipal Lugoj.

Echipa de fotbal CSM Lugoj ar trebui să desfăşoare vineri, 23 septembrie etapa pe teren propriu în compania formaţiei CSM Şcolar Reşiţa, din cadrul Campionatului Ligii a III-a. În momentul de faţa nu sunt bani la club bani pentru plata taxelor de arbitraj, care se ridică undeva la 4000 de lei.

“Astăzi în club nu există banii necesari pentru plata baremelor de arbitraj la fotbal. Îmi pare rău că va apărea în presă asta şi că va demoraliza sportivii, dar aceasta este realitatea. În momentul actual este posibilitatea ca până la ora disputării competiţiei să nu se rezolve problemele. Suma necesară pentru disputatarea acestei partidei este de 4000 de lei. E bine venită o soluţie de oriunde, fie din sectorul public sau privat”, a precizat Marius Maier, administrator şi organizator de competiţii la CSM Lugoj.

Echipa de box, la rândul ei ar fi trebuit să facă deplasarea la Campionatul Naţional de Tineret, care va avea loc la Brezoi, în judeţul Vâlcea, unde şi-a propus să participe cu trei sportivi. Suma necesară participării ar fi undeva în jur de 120 de lei, însă nici măcar atât nu există în bugetul clubului.

Directorul CSM-ului speră să se deblocheze suma de 50 de mii de lei, de la Primăria Lugoj, care oricum nu ar fi suficientă şi nu ar acoperi decât o minimă parte din datoriile clubului, însă nici de aceasta nu este sigur că o va primi. Bologa spune că situaţia de criză a fost creată prin neacordarea sumelor venite din partea Consiliului Judeţean.

“Vreau să mi se răspundă la o petiţie pe care am transmis-o la Camera Deputaţilor în 19 iulie şi nu am primit niciun până astăzi. Aşteptam nişte precizări în legătură cu finanţarea cluburilor de drept public, conform legii 69, articolul 71, aliniatul 2, litera A. În cazul în care voi primi un răspuns scris de la Bucureşti, atunci îmi întrerup concediul de odihnă şi mă duc la Timişoara să stau de vorbă cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, să-i arăt că s-a făcut o greşeală mare de către secretarul judeţului, că greşeala trebuie îndreptată şi că trebuie finanţate şi cluburile de drept public, nu doar cele de drept privat, cum fac ei la ora aceasta. S-a făcut o discriminare între cluburile de drept public şi cele de drept privat, deşi nu este conform legii 69. Dar ordinul 130 reglementează finanţarea cluburilor de drept privat. Nu doar CSM Lugoj, ci şi alte cluburi din judeţ sunt în situaţia noastră, doar că reprezentanţii lor tac. Probabil din cauză că îşi restrâng activitatea sau au alte surse de finanţare. Noi ne bazăm în cea mai mare parte pe buget local şi buget judeţean”, a precizat Gheorghe Bologa, directorul CSM Lugoj.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

 1. Borosteanu Cristian Stefan

  20 septembrie 2016 at 14:23

  Să o luăm cu începutul. Președinții secțiilor sportive nu au vreo vină în toată această situație.
  Dacă domnul Bologa a trimis o petiție către Camera Deputaților, mă întreb si eu, ce fac parlamentarii de Timiș pentru sportul lugojean?
  Vă mai amintiți ce promisiuni făceau Bologa și Indricau, în urmă cu câteva zile?. Puteți să uitați de acestea…
  Sportul lugojean are zilele numărate. Păcat că s-au făcut promisiuni deșarte…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

GOOOOOOOOOOOL! Ilie Dobre a intrat pentru a unsprezecea oară în Cartea Recordurilor

Banatenii27 iulie 2017

Începe Cupa Max Ausnit de la Lugoj, cu premii în valoare de peste 10.000 de euro. Încă te mai poţi înscrie

Banatenii26 iulie 2017

Moto Extrem Lugoj şi-ar putea încheia activitatea din cauză că a primit prea puţini bani de la Consiliul Judeţean

Alina Damian24 iulie 2017

100 de jandarmi asigură ordinea pentru meciul dintre Poli şi Steaua. Cum se face accesul în stadion

Banatenii21 iulie 2017

Primarul Timişoarei îi cheamă pe timişoreni să o sprijine pe Poli, la meciul cu FCSB: „Echipa are mare nevoie de bani”

Banatenii18 iulie 2017

Timişul va avea cea mai modernă bază hipică din România. Vor veni concurenţi din toată Europa şi din ţările arabe

Banatenii18 iulie 2017

Supercupa României la fotbal în sală se va desfăşura la Lugoj. Nume mari precum Belodedici sau Rotariu şi-au anunţat prezenţa

Alina Damian12 iulie 2017

VIDEO – Vreţi să săriţi cu paraşuta? O puteţi face în acest weekend, la Buziaş

Banatenii10 iulie 2017

Elevă de 10 pe linie, în pericol să abandoneze şcoala. Cum o poţi ajuta

Banatenii4 iulie 2017

Reșițenii sunt invitați la mișcare în aer liber pentru sănătate, manifestare ce va avea loc în centrul orașului

Banatenii28 iunie 2017

Patru ore de superspectacol AeroNautic la Surduc. Vezi programul complet al manifestărilor

Banatenii27 iunie 2017

Înotători din Norvegia, la pregătire în Reșița. Sportivii sunt antrenați de o reșițeancă

Banatenii23 iunie 2017