Social

Situaţie critică la spitalul din Lugoj! Medicii cer personal auxiliar, conducerea se plânge că nu are pe cine angaja

Situaţie critică la spitalul din Lugoj! Medicii cer personal auxiliar, conducerea se plânge că nu are pe cine angaja

Autoliv

Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj se confruntă cu una dintre cele mai grave crize de personal din istoria unităţii spitaliceşti. De luni bune, asistenţii, infirmierele, barcadierii sau oamenii care se ocupă cu îngrijirea secţiilor şi a spaţiilor exterioare sunt pur şi simplu prea puţini pentru nevoile medicilor. Aceştia spun că în curând nu îşi vor mai putea face treaba, fiind nevoiţi să facă munca personalului auxiliar, cum ar fi să cureţe secţiile sau să dea de mâncare la bolnavi, în loc să se ocupe cu împlinirea actului medical.

Problema a fost anunţată de conducerea spitalului, care spune că deocamdată nu are nicio soluţie pentru a ieşi din impas. Managerul unităţii se plânge că, deşi scoate posturi la concurs pe bandă rulantă şi angajează oameni, aceştia stau doar câteva luni pe funcţie, după care îşi iau concedii medicale şi nu mai vin la lucru.

„Avem 92 de posturi aprobate, dintre care doar 59 ocupate şi o diferenţăd e 33 de posturi neocupate. Vin, se angajează, stau două sau trei luni şi pleacă, moment în care iar trebuie să o luăm de la capăt. Avem nevoie de ingrijitorii de curăţenie şi infirmierii. Am secţii unde bolnavul chiar este mobilizat la pat, e chirurgia, paletaţia, peste tot. Conform legii nu avem voie să plătim ore suplimentare, cine acumulează îşi cer libere. Ei îşi adună orele suplimentare în zile, îşi iau concendiu şi au plecat. Să mă pun cu parul la poartă, nu am cum, sunt legat de mâini şi de picioare”, a declarat pentru Cetăţeanul Florin Voichescu, managerul spitalului lugojean.

Din cauza numărului redus de angajaţi pe funcţii auxiliare, şefii de secţii nu-şi mai pot face treaba cum ar trebui. Unul dintre cazurile cele mai grave este cel de la secţia de paleaţie.

„Am făcut nenumărate hârtii, încă de la începutul anului, legat de situaţia asta, cerând personal medical inferior. La hârtiile respective ni s-a spus verbal că nu sunt soluţii pe termen lung, s-au găsit doar pe termen scurt. Noi avem un număr de 6 asistente, normat 8 infirmiere, din care aprobate de comitetul director 5 posturi, dar în prezent 3. Din cele 3, una va pleca, deci vor rămâne două, cu care nu pot să acopăr un serviciu de permanenţă cum suntem noi. Îmi trebuie minim 5 ca să îl acopăr. Deficitul este de 60%, o posibilă rezolvare este să se avizeze scoaterea la concurs a posturilor vacante în întregul spital. Nu mai putem să continuăm o activitate medicală sub nicio formă noi, pe calitate”, a explicat medicul Mircea Şerpe, şeful secţiei de paleaţie.

În alte secţii, stiuaţia este şi mai gravă. De exemplu, într-o secţie în care şeful acesteia a dorit să îşi păstreze anonimatul, medicii duc mâncarea la pacienţi, din lipsă de personal auxiliar, fapt ce câteodată îngreunează actul medical propriu-zis.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. S. Tibi

    29 septembrie 2016 at 21:43

    Daca va bateti joc de angajati normal ca pleaca! De ce nu ii angajati ci ii puneti sa isi faca PFA pentru a lucra? Hotilor!!!

  2. Lugojean

    5 octombrie 2016 at 21:09

    Pentru ce sa vina sa lucreze la spital cu PFA si sa castige mai putin decat la Octavian la pus coliva in pahare. Bataia de joc !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Mai multe în Social

Sadica Vida, cea mai temută torționară din Banat. Bătea deținuții la testicule!

Banatenii17 august 2017

Traficul de migranți dă bătăi de cap autorităților din Timiș. Ce măsuri s-au luat

Banatenii14 august 2017

Cuplurile care au 50 de ani de casnicie și bătrânii în vârstă de 90 de ani vor fi premiați de Primăria Lugoj

Banatenii11 august 2017

VIDEO Zimbrii de la Armeniș se înmulțesc. Rangerii au descoperit trei viței în turmă

Banatenii11 august 2017

VIDEO/FOTO Distractie extremă! Tinerii teribiliști dintr-un oraș din Banat își riscă viața sărind în cap, de la o înălțime de 15 metri

Banatenii10 august 2017

Situaţie dramatică la Timişoara. Pacienţii cu infarct şi urgenţele cardiologice nu mai pot fi rezolvate, din cauza lipsurilor de la Clinica Chirurgie Cardiovasculară

Banatenii9 august 2017

Cum se schimbă vremea în Banat, în următoarele două săptămâni

Banatenii8 august 2017

De ce fug bănățenii să se trateze la spitalele din Ungaria. O asistentă care intermediază exodul face dezvăluiri incredibile

Banatenii8 august 2017

Şase persoane au ajuns în ultimele 24 de ore la Spitalul Judeţean din Timişoara din cauza caniculei

Banatenii4 august 2017

S-a încheiat campania de castrare gratuită a câinilor cu stăpân de la Lugoj. O nouă acțiune va avea loc în septembrie

Banatenii4 august 2017

Lugojeanca dispărută de la spitalul din Jebel a fost găsită moartă, în tufișurile de lângă gardul instituției. Fiica ei dă spitalul în judecată

Banatenii2 august 2017

Un timișorean a scos la vânzare virginitatea cățelușei. Până la urmă, el a fost cel care a plătit

Banatenii1 august 2017