Inchiriere spatii Lugoj

Educație

Situaţia elevului bătut la Branişte s-ar putea agrava! Medicii urmează să dea un verdict în 5 zile

Situaţia elevului bătut la Branişte s-ar putea agrava! Medicii urmează să dea un verdict în 5 zile

Autoliv

Banatenii

Cetăţeanul a stat de vorbă cu elevul bătut, miercuri la prânz, de şapte indivizi într-o sală de clasă a Colegiului Tehnic “Valeriu Branişte” din Lugoj. Din spusele tânărului, reiese că tot cazul a pornit de la o neînţelegere între el şi un alt băiat, după care victima a fost chemată la „discuţii” în curtea şcolii.

„A venit în pauza de 9 cu alţi trei băieţi şi m-a întrebat dacă am ceva cu prietena lui. Am vorbit frumos, am dat mâna şi au plecat, după care au venit la 12 şi au început să dea în mine. Nu aveam cum să ripostez sau să mă apăr, am încercat să fug, dar în uşă erau alţii care aşteptau. În clasă au mai rămas trei colegi care au încercat să îi dea jos de pe mine, că mă călcau în picioare”, povesteşte elevul de la Branişte.

Băiatul povesteşte clipele groaznice prin care a trecut după atac.

„Până la urmă au venit şi restul colegilor, dar prea târziu, m-au ridicat, m-au pus pe un scaun, eram plin de sânge, îmi era frică să nu îmi fie timpanul spart, dar mă bucur la Dumnezeu că nu a fost aşa. A venit poliţia, doamna director, m-au pus să povestesc, s-au comportat frumos, că eram speriat”, a explicat victima atacului.

Imediat după atac, la faţa locului au ajuns şi medicii. Tânărul a fost transportat de urgenţă la spital.

„Mi-au făcut radiografii, ecografie, examen ORL. Am avut sânge mult închegat şi mi-au spus că am două plăgi, mi-au dat să iau tratament şi voi merge la control peste cinci zile, dacă mi se umflă în zona urechii trebuie să fiu operat”, a mai adăugat victima.

Băiatul a mai povestit că stă cu frică, acasă şi când merge pe stradă.

„Cum au avut curajul să vină în clasă, aşa pot să mă prindă şi pe stradă, normal că mi-e frică”, se plânge elevul.

Cazul a ajuns pe masa poliţiştilor, care au explicat că deocamdată nu se ştie exact câte persoane l-au agresat pe elev.

„Există în permanenţă o patrulă a poliţiştilor care are în itinerar şi şcoala respectivă. Numărul persoanelor implicate nu a fost stabilit, au fost identificate mai multe persoane şi urmează să se stabilească exact cine l-a lovit.

Poliţiştii spun că, din cauză că elevul nu a fost grav rănit în urma atacului şi nu a necesitat internare, în acest caz nu s-a impus măsura reţinerii pentru agresori. Din punctul de vedere al Inspectoratului Şcolar Judeţean, instituţia spune că nu poate face mare lucru în acest caz.

„E vorba de 7 tineri, care au pătruns probabil peste gard în şcoală, au ajuns la clădire, în clasă la etajul al treilea. Deşi era profesorul de serviciu pe coridor, nu a sesizat când cei 7 au intrat în clasă, unde l-au agresat pe un băiat de a 12-a A. A venit salvarea, l-a dus la spital, dar i-au dat drumul. A recunoscut pe unul dintre cei 7 agresori şi mai departe e treaba poliţiei. Nu ştiu să vă spun dacă ceea ce ni s-a dat nouă în nota explicativă e adevărat sau nu, dacă dumnealor denaturează adevărul, îl denaturez şi eu implicit. Mie mi s-a transmis că s-a întâmplat în pauză, o să verific. Din punct de vedere al inspectoratului, noi nu avem o calitate, noi monitorizăm şi supraveghem, fără să putem interveni în asemenea cazuri. Ne asigurăm că se iau măsurile legale, dacă agresiunea a fost făcută în şcoală. Sigur că şcoala a primit recomandarea de a intensifica supravegherea şi pauza, de a găsi soluţii astfel încât să nu poată intra persoane străine. Am trimis un inspector spre liceu”, a explicat Aura Danielescu, inspector şef ISJ Timiş.

Direcţiunea şcolii a explicat că, în urma unei anchete interne, a decis să schimbe agentul care păzeşte şcoala dar tot cu un angajat de la aceeaşi firmă.

„A fost un eveniment regretabil, deocamdată nu ştim exact nici câţi au intrat, nici câţi l-au agresat efectiv. Ştiu să vă spun că nu era în oră evenimentul, a avut loc între ore, până profesorul de serviciu a ajuns la clasă, atacatorii fugiseră deja. Firma de pază se numeşte Gun Farbed şi am luat decizia să schimbăm paznicul care a fost de serviciu în timpul evenimentul cu un alt angajat al firmei. Cu firma avem contract de mulţi ani, dinainte să fiu eu director”, a declarat Silvia Pop, director la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”.

Poliţiştii continuă cercetările.

sursa foto: Adevărul

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Blaj

    26 februarie 2016 at 17:38

    Clara treaba : firma lui B D ia banii degeaba ! Ce treaba avea firma de PAZA ?? Sa asigure siguranta copiilor din scoala !! Cine e B D ?? Omu primarului .

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

Mai multe în Educație

Şcoala de Anticorupţie! Cum văd liceenii timișoreni corupția din interiorul liceelor

Banatenii14 noiembrie 2017

Elevi cu deficiențe de auz și de vedere, pregătiți să intre pe piața muncii

Banatenii23 octombrie 2017

Singurul planetariu mobil din România revine la Timişoara, cu un spectacol nou despre eclipse și anotimpuri

Banatenii17 octombrie 2017

Președinta Croației vine la deschiderea anului universitar de la Timișoara

Banatenii3 octombrie 2017

Tinerii închiși la Centrul Educativ Buziaș joacă teatru

Banatenii28 septembrie 2017

Universitatea de Vest din Timişoara, nominalizată la premiile Elsevier, cea mai mare editură științifică din lume

Banatenii26 septembrie 2017

A murit istoricul Banatului: „Am muncit toată viața, ca să trăiesc și după moartea mea“

Banatenii24 septembrie 2017

POVESTE DE VIAŢĂ. Un copil crescut la orfelinat a ajuns director de şcoală în Banat

Banatenii15 septembrie 2017

Ce loc ocupă Universitatea de Vest în topul celor mai bune instituţii de învăţământ superior din Europa Centrală şi de Est

Banatenii13 septembrie 2017

Scandalul începutului de an în şcolile din Timiş: “Nu este bine ca să ajungem să facem o ierarhie a pilelor”

Banatenii5 septembrie 2017

Trimite un copil sărac la şcoală! Cu o contribuţie minimă, poţi salva un destin

Banatenii4 septembrie 2017

Multinaţionalele din Lugoj sprijină educaţia. Colegiul “Brediceanu” a primit încă o donaţie pentru a putea face performaţă

Banatenii4 septembrie 2017