Sport

Simion Moatăr, al doilea lugojean care va face parte din Federaţia Română de Fotbal

Simion Moatăr, al doilea lugojean care va face parte din Federaţia Română de Fotbal

Autoliv

Profesorul Simion Moatăr, care de curând ocupă şi funcţia de director al Clubului Sportiv Şcolar Lugoj, a fost numit în Comisia Centrală de Copii şi Juniori din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Validarea profesorului lugojean a avut loc miercuri, 25 ianuarie, în şedinţa Comitetului Executiv. Simion Moatăr este al doilea lugojean la FRF, după ce Marius Maier, conducătorul Clubului Sportiv Municipal Lugoj, a fost numit într-o comisie pentru dezvoltarea fotbalului românesc.

“ Consider că această numire este o răsplată pentru munca pe care am depus-o. Nu fac parte din categoria oamenilor care îmi doresc cu orice preţ funcţii. Nu sunt un vânător de funcţii, de posturi, dar faptul că am trudit peste 35 de ani în domeniul fotbalului, fără să doresc să ies înainte şi am fost solicitat este o mare onoare. Cred că este o consecinţă a faptului că am fost şef de promoţie pe ţară, că am muncit tot timpul, mi-am luat toate categoriile şi gradele didactice, mi-am dorit să mă perfecţionez tot timpul. Este o mare onoare să  fac parte din această Comisie de Copii şi Juniori. Este în premieră pentru Lugoj şi poate pentru judeţul Timiş. Acum suntem doi lugojeni în structurile Federaţiei Române de Fotbal, un lucru deosebit şi o recunoştinţă a conducerii Federaţiei, care ne-a simţit ca două persoane serioase care ne-am văzut de treaba noastră”, a declarat Simion Moatăr, directorul CSŞ Lugoj.

Paleta activităţilor pe care profesorul o va desfăşura la nivelul Federaţiei este una foarte diversificată şi conţine, printre altele, o muncă de definitivare a regulamentelor competiţiilor.

“De când a venit domnul Burleanu preşedinte avem regulamente foarte clare la începutul fiecărui an competiţional pentru fiecare categorie de vârstă. Ele se pot îmbunătăţi de la an la an. În această direcţie s-ar dori o îmbunătăţire a regulamentelor de joc”, a precizat Simion Moatăr.

O a doua direcţie în care activitatea lui Simion Moatăr se va îndrepta la Federaţie va fi sistemul competiţional al copiilor şi juniorilor, care în ultimul timp a suferit modificări serioase.

“Dacă până acum la Republicani se juca A şi B, de vreo trei ani de zile a apărut Elită şi Clasic. Au apărut la nivelul copiilor şi juniorilor, mai ales la categoriile mici, competiţii pe fiecare nivel de vârstă. Se caută în continuare cele mai potrivite structuri care să coincidă cu ceea ce se joacă în Europa”, a completat Moatăr.

Un al treilea domeniu va fi activitatea loturilor naţionale ale României la copii şi juniori.

“Va trebui să participăm la anumite acţiuni, jocuri de pregătire. La selecţie nu va fi nevoie, pentru că aceasta intră în atribuţiile antrenorilor care răspund de loturile respective”, a adăugat profesorul.

Fotbalul românesc se poate dezvolta doar dacă se porneşte de la bază. Rolul copiilor şi juniorilor este unul extrem de important, iar Simion Moatăr îşi doreşte să îşi aducă aportul cât poate de bine, prin activitatea pe care o va desfăşura la nivelul Federaţiei.

“Primul gând este să ajutăm tot fotbalul la nivel de copii şi juniori şi dacă facem un pas înainte este o realizare. La nivel juvenil este mult de lucru, în ceea ce priveşte instruirea, infrastructura, selecţia. În toate domeniile, inclusiv în educaţie şi în societate, dacă nu ne oprim la nivelul copiilor şi al tinerilor nu vom avea niciun viitor. Aşa e şi în fotbal. Rezultatele mari se obţin pe două căi. Acolo unde este o foarte mare bază de selecţie şi acolo este mai uşor să găseşti vârfuri, pentru că sunt mai mulţi, sau a doua variantă este să găseşti individul sau indivizii care sunt super valoroşi”, a afirmat Moatăr.

Directorul CSŞ Lugoj a răspuns cu optimism solicitării făcute de reprezentanţii Federaţiei şi speră ca prin activitatea sa să ajute fotbalul din Lugoj şi din judeţul Timiş. Este conştient de dimensiunea răspunderii pe care o are şi vrea ca la scurt timp să culeagă roadele acestei activităţi.

“Este o bucurie, dar şi o mare răspundere în acelaşi timp. Aş vrea ca după un timp să vin şi să vorbim pe nişte realizări, pe nişte paşi făcuţi. Este o provocare pe care am acceptat-o. Deoarece dacă nu răspundem la provocări înseamnă că ne mulţumim cu ceea ce facem şi atunci nu avem cum să progresăm. Aş vrea să pot să fac ceva pentru tot fotbalul de la copii şi juniori şi în special pentru cel din Lugoj şi din judeţul Timiş”, a încheiat Simion Moatăr.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Naşa

    31 ianuarie 2017 at 9:12

    Nu faceţi parte din categoria celor care îşi doresc funcţii, însă aţi participat la concursul pentru obţinerea funcţiei de director. Performanţe, rezultate excepţionale?…V-aţi ” trezit ” cu răspunderi. Să vedem ce-o să dezvoltaţi, în afară de dosarul personal. Succes! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Președintele Federației Române de Ciclism, despre concursul de la Lugoj: „Cea mai importantă competiție din vestul țării”

Banatenii2 august 2017

GOOOOOOOOOOOL! Ilie Dobre a intrat pentru a unsprezecea oară în Cartea Recordurilor

Banatenii27 iulie 2017

Începe Cupa Max Ausnit de la Lugoj, cu premii în valoare de peste 10.000 de euro. Încă te mai poţi înscrie

Banatenii26 iulie 2017

Moto Extrem Lugoj şi-ar putea încheia activitatea din cauză că a primit prea puţini bani de la Consiliul Judeţean

Alina Damian24 iulie 2017

100 de jandarmi asigură ordinea pentru meciul dintre Poli şi Steaua. Cum se face accesul în stadion

Banatenii21 iulie 2017

Primarul Timişoarei îi cheamă pe timişoreni să o sprijine pe Poli, la meciul cu FCSB: „Echipa are mare nevoie de bani”

Banatenii18 iulie 2017

Timişul va avea cea mai modernă bază hipică din România. Vor veni concurenţi din toată Europa şi din ţările arabe

Banatenii18 iulie 2017

Supercupa României la fotbal în sală se va desfăşura la Lugoj. Nume mari precum Belodedici sau Rotariu şi-au anunţat prezenţa

Alina Damian12 iulie 2017

VIDEO – Vreţi să săriţi cu paraşuta? O puteţi face în acest weekend, la Buziaş

Banatenii10 iulie 2017

Elevă de 10 pe linie, în pericol să abandoneze şcoala. Cum o poţi ajuta

Banatenii4 iulie 2017

Reșițenii sunt invitați la mișcare în aer liber pentru sănătate, manifestare ce va avea loc în centrul orașului

Banatenii28 iunie 2017

Patru ore de superspectacol AeroNautic la Surduc. Vezi programul complet al manifestărilor

Banatenii27 iunie 2017