Inchiriere spatii Lugoj

Sport

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Autoliv

Simion Moatăr, directorul Clubului Sportiv Şcolar Lugoj, care din acest an a fost numit membru în cadrul Comisiei Centrale de Copii şi Juniori, a participat la prima şedinţă a Federaţiei. Pe ordinea de zi au fost şapte puncte importante în desfăşurarea Campionatului Naţional al Juniorilor A şi B, pentru ediţiile 2017-2018 şi 2018-2019. Hotărârile care s-au luat sunt pe durata a doi ani de zile ca să se confere stabilitate sistemului competiţional, să nu mai fie foarte multe fluctuaţii şi schimbări de la ediţie la ediţie.

“Au fost şapte puncte pe ordinea de zi, toate importante, dar punctul care a fost primordial în discuţie a fost cel cu modul de desfăşurare al sistemului competiţional. S-a trecut la o formă nouă. În toamna anului 2017 se va juca un campionat de calificări, în care echipele vor fi repartizate pe opt serii geografice, urmând ca primele două din fiecare serie, de la Juniorii A şi B să meargă în Elit, iar cele care rămân de la locul trei în jos să desfăşoare campionatul Clasic. La Elit se va desemna campioana României, care va reprezenta la juniorii mari şi România într-un fel de Liga Campionilor la Juniori. Este un lucru bun că reprezentarea ţării se face de către echipa campioană de la juniori, nu de echipa clubului care câştigă la seniori. A fost anormal în ediţiile trecute, când noi am fost reprezentaţi de clubul Steaua şi campionatul a fost câştigat de alte echipe”, a declarat Simion Moatăr membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori din cadrul FRF.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, s-a stabilit şi se va aplica în perioada 2017-2018 un fel de asociere între cluburile care au activitate numai de copii şi juniori şi cluburile de seniori, până la Liga a III-a. Acesată asociere nu face referire şi la cluburile de Liga I şi Liga a II-a.

“Până acum dacă împrumutam la CSM Lugoj cinci copii, ei nu mai aveau voie să joace şi pentru CSŞ Lugoj. Din toamnă se va încerca ca aceşti copii să joace şi la unii şi la alţii, cu condiţia să nu joace mai mult de o repriză la echipa de seniori. Acest lucru dă posibilitatea copilului să aibă jocuri în picioare şi să-l stimulezi să aibă participări atât la echipele de seniori, cât şi la cele de juniori”, a explicat profesorul Simion Moatăr.

S-a mai discutat şi despre modul de desfăşurare a sistemului competiţional prin  prisma arbitrilor.

“Nu mai au voie să vină la jocuri dacă nu au factură şi un mod oficial de plată. De asemenea, Federaţia Română de Fotbal va dota toate cluburile de copii şi juniori şi nu numai cu camere video. Vom avea obligativitatea să filmăm jocul, iar acesta va fi instalat pe o platformă a Federaţiei ca cine doreşte să vizioneze meciul să aibă acces la informaţie. Asta pe de-o parte, iar pe de altă parte, treburile de litigiu dintre echipe şi arbitraj nu vor mai fi lăsate doar la raportul arbitrului şi al observatorului, ci vor fi văzute direct de către Federaţie şi de către comisiile de specialitate, care vor analiza pe concret ce s-a întâmplat la meciul respectiv”, a afirmat profesorul lugojean.

Din Comisia Centrală de Copii şi Juniori  au făcut parte preşedintele Cătălin Cighir, prim- vicepreşedintele Alin Păunescu, vicepreşedintele Ion Geolgău, secretarul Mihai Duras şi membrii: Constantin Lupuşoru, Viorel Farcaş, Constantin Giurescu, Budai Barna Lorand, Matei Dan, Simion Moatăr, Alexandru Moldovan, Mihai Cârstea, Mihai Georgescu şi George Oancea.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Sport

Cupa Werzalit şi-a desemnat câştigătorii

Banatenii16 septembrie 2017

Echipa de volei CSM Lugoj a pierdut primul meci de verificare

Alina Damian15 septembrie 2017

Timișorenii, așteptați să încurajeze pe Poli în meciul cu Sepsi. Biletele au fost puse în vânzare

Banatenii14 septembrie 2017

Robu încântat că Poli a bătut Dinamo. Primarul Timişoarei anunţă că problemele financiare pe care le avea echipa s-au rezolvat

Banatenii12 septembrie 2017

VIDEO “Ați văzut ce echipă avem?” Robu face încă un apel ca timișorenii să se implice în susținerea echipei de fotbal Poli Timișoara

Banatenii29 august 2017

Supercupa României la fotbal în sală merge la Informatica Timişoara

Alina Damian23 august 2017

Foto! Jucătoare noi pentru CSM Lugoj la primul antrenament oficial

Alina Damian18 august 2017

Președintele Federației Române de Ciclism, despre concursul de la Lugoj: „Cea mai importantă competiție din vestul țării”

Banatenii2 august 2017

GOOOOOOOOOOOL! Ilie Dobre a intrat pentru a unsprezecea oară în Cartea Recordurilor

Banatenii27 iulie 2017

Începe Cupa Max Ausnit de la Lugoj, cu premii în valoare de peste 10.000 de euro. Încă te mai poţi înscrie

Banatenii26 iulie 2017

Moto Extrem Lugoj şi-ar putea încheia activitatea din cauză că a primit prea puţini bani de la Consiliul Judeţean

Alina Damian24 iulie 2017

100 de jandarmi asigură ordinea pentru meciul dintre Poli şi Steaua. Cum se face accesul în stadion

Banatenii21 iulie 2017