Actualitate

Sentință finală în dosarul celei mai mari țepe imobiliare din Banat. Ce se întâmplă cu banii plătiți de victimele escrocilor de la Radisson

Sentință finală în dosarul celei mai mari țepe imobiliare din Banat. Ce se întâmplă cu banii plătiți de victimele escrocilor de la Radisson

Autoliv

UPDATE Potrivit avocatului Florin Kovacs, care îi reprezintă pe păgubiții din dosarul Radisson, în cazul fostului șef al Fiscului, Ionel Olari și a fiului său, Răzvan, dosarul a fost disjuns, urmând să se judece în continuare apelul la Curtea de Apel București.

Magistrații Curții de Apel București au emis sentința finală în dosarul escrocilor de la Radisson, care au înșelat zeci de oameni de la care au încasat bani cu promisiunea că vor construi apartamente care nu au fost construite niciodată. Surpriza din acest dosar este achitarea fostului șef al Fiscului, Ionel Olari, și a fiului său, Răzvan Olari.

În plin boom imobiliar din 2007-2008 era o adevărată goană după cumpărarea unei locuințe, iar în criza de apartamente de pe piață cei care își doreau locuința visată achitau un avans și așteptau să „crească” blocul cu noile apartamente sub ochii lor. Doi escroci consacrați, Ciprian Nistor și Andreas Nadasdy, au profitat din plin de această situție. Printr-o reclamă agresivă, escrocii de la Radisson au promis că vor construi locuințe și au încasat de la zeci de persoane avansul pentru apartamente.

În loc să construiască blocul promis, țeparii au spart banii în vacanțe de lux și i-au lăsat pe oameni cu buza umflată. A urmat o anchetă a procurorilor DNA care i-au trimis în judecată pe escroci, dar și pe fostul șef al Fiscului și al Gărzii Financiare din Timiș, Ionel Olari, acuzat că a mers în vacanțe exotice pe banii celor de la Radisson.

În urma anchetei, procurorii DNA au trimis dosarul în judecată la Tribunalul București, unde Ciprian Nistor a fost condamnat la 10 ani de închisoare, iar partenerul său de afaceri a primit opt ani de închisoare. Fostul șef al Fiscului din Timiș, Ionel Olari a fost achitat fiind declarat nevinovat.

Apelul din procesul Radisson s-a judecat la Curtea de Apel București, unde pedeapsa lui Nadasdy a fost menținută la opt ani. Pedeapsa a fost redusă în cazul lui Ciprian Nistor de la 10 la opt ani pentru că i-a ajutat pe procurorii DNA într-un alt dosar. Sentința în cazul lui Ionel Olari a fost menținută, acesta fiind declarat nevinovat printr-o sentință definitivă.

Păgubiții escrocilor de la Radisson trebuie să își primească banii înapoi, Nadasdy și Nistor fiind obligați să le achite zecilor de clienți țepuiți sume cuprinse între 10 și 140.000 de euro.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Pingback: Sentință finală în dosarul celei mai mari țepe imobiliare din Banat - Ora de Stiri

  2. Pingback: Ce pedepse au primit artizanii tunului imobiliar Radisson. Vezi ce s-a intamplat cu dosarul în cazul fostul sef al Gărzii Financiare Timiș

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au început să fie rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017

Sete mare! Un tânăr din Timişoara s-a alimentat de la benzinărie cu băutură, pe care nu a plătit-o

Banatenii21 iulie 2017