Actualitate

Sentința din procesul Primăriei Lugoj cu Curtea de Conturi a rămas în pronunțare. Miza dosarului și variante posibile

Sentința din procesul Primăriei Lugoj cu Curtea de Conturi a rămas în pronunțare. Miza dosarului și variante posibile

Autoliv

Dosarul în care Primăria Lugoj și Curtea de Conturi se judecă pentru raportul în care Curtea de Conturi a constatat nereguli în contractul dintre primărie și Elba le dă mari bătăi de cap judecătorilor de la Curtea de Apel Timișoara, care trebuie să pronunțe sentința finală în acest dosar. După o amânare inițială a pronunțării, judecătorii au amânat și a doua oară pronunțarea sentinței, urmând ca decizia să fie anunțată în 29 octombrie.

Cel mai important proces în care este implicată Primăria Lugoj este fără doar și poate litigiul cu Curtea de Conturi, aflat în prezent pe rolul Curții de Apel Timișoara, în faza de recurs. Așa cum se știe deja, în acest dosar Primăria Lugoj contestă un raport al Curții de Conturi în care se acuză mai multe ilegalități. Cele mai mari nereguli constatate de Curtea de Conturi vizează două contracte (întreținere și extindere/modernizare rețele de ilunimat public) cu societatea Elba. Prejudiciul estimat de Curtea de Conturi în acest caz este estimat la 700.000 de euro. În primă instanță, la Tribunalul Timiș, Primăria Lugoj a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, municipalitatea declarând recurs la Curtea de Apel.

Sentința care complică lucrurile

Chiar dacă sentința Tribunalului va fi menținută de Curtea de Apel, situația prejudiciului din relația Primăria Lugoj – Elba este departe de a fi clarificată pentru că sentința Tribunalului Timiș emisă până în prezent nu stabilește un prejudiciu, ci menține decizia Curții de Conturi prin care Primăria Lugoj este cea care trebuie să stabilească valoarea prejudiciului și să îl recupereze.

Evident, într-o astfel de situație, primăria va constata prejudiciu zero, neavând, astfel, ce să recupereze, iar această situație  poate atrage după sine noi procese și dispute cu Curtea de Conturi. De altfel, avocatul Anton Trăilescu, care reprezintă primăria în acest dosar, a declarat că Primăria Lugoj a realizat o situație care stabilește că prejudiciul este zero.

În aceste condiții, cu un proces care lasă lucrurile într-o ceață totală și o anchetă de la DNA, care include și dosarul „Elba” și care trenează de mai multe luni, primarul Francisc Boldea primește un răgaz important. Dacă într-un final se va constata, însă, că primăria a fost prejudiciată, banii plătiți în plus nu vor fi recuperați de la primărie, ci de la persoanele responsabile de producerea prejudiciului.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Pingback: Situație excepțională. Pronunțarea sentinței finale în dosarul „Elba”, amânată pentru a treia oară | Cetateanul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au început să fie rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017