Politică

Senatorul lugojean Ioan Iovescu, candidat la şefia naţională a UNPR

Senatorul lugojean Ioan Iovescu, candidat la şefia naţională a UNPR

Autoliv

Uniunea Naţională pentru Progresul României se pregăteşte de alegeri, şi nu oricum, ci prin adunarea tuturor liderilor locali ai partidului într-o Conferinţă Naţională. Comitetul Executiv Naţional al partidului este programat să se întrunească pe 26 martie, atunci când UNPR îşi va alege şi un nou preşedinte.

Unul dintre candidaţii la funcţia ocupată până nu demult de Gabriel Oprea este Ioan Iovescu. Senatorul de Lugoj spune că vrea să schimbe în mod radical gândirea şi faţada partidului, pentru că numele acestuia a fost serios pătat de Oprea în ultima perioadă, momentan candidaţii care reprezintă formaţiunea politică neavând prea mari şanse la alegerile locale din iunie.

„Am aşteptat fuziunea cu speranţa că vom face ceva. Majoritatea UNPR-ului este format oricum din foşti PPDD-işti, aşa că voi încerca să demilitarizez partidul. Toată lumea ştie că partidul UNPR înseamnă Oprea, a fost mereu la 1% în alegeri, e nevoie de o reformă consistentă, clară, nu doar de jumătăţi de măsură”, a explicat senatorul lugojean.

Despre şansele pe care le are să ajungă la şefia UNPR, dar şi cum vede partidul după momentul 26 martie, Iovecu spune că are planuri radicale pentru viitorul formaţiunii politice.

„Am mai mari şanse să ajung preşedintele UNPR decât am avut şanse să ajung senator în 2012. Voi propune la congres inclusiv schimbarea numelui, de la UNPR, care te duce cu gândul la Oprea şi la militarizare, la ACC, Alianţa Creştină de Centru, care înseamnă ceva nou, pozitiv, bun. Vreau să schimb şi sigla, şi tot ce înseamnă, poate într-un ton alb-violet, cum era la PPDD”, a mai explicat Iovescu.

Gabriel Oprea, preşedintele demisionar al UNPR, a anunţat că îl susţine la şefia partidului pe deputatul Valeriu Steriu, vicepreşedinte şi şef al campaniilor electorale din 2016. Şedinţa CExN va fi condusă de preşedintele interimar Neculai Onţanu, secretarul general al UNPR. Acesta a preluat conducerea interimară a partidului după ce Gabriel Oprea a demisionat din funcţie săptămâna trecută.

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. Tibi

  9 martie 2016 at 15:31

  Cred că d-l senator Iovescu visează …!
  Dacă își inchipuie ca Oprea lasă UNPR-ul pe mâna altora se înșeală amarnic. Mai bine ar face să treacă direct la PSD decăt să piardă vremea visând.

 2. Pingback: INEDIT! Iovescu, UNPR: ”Nu Voi Desemna Un Contracandidat Pentru Boldea Pentru Că Sunt Mulțumit De Actualul Primar” | Cetateanul.ro

 3. Redesteapta-te LUGOJENE

  15 martie 2016 at 5:51

  Doar primarul trebuie schimbat restul va veni de la sine, e momentul erei glaciare sa dispara toti dinozaurii. LUGOJENI UNITI-VA!

 4. rumburak

  26 martie 2016 at 19:12

  Cititi stimati Lugojeni……tare cred ca urmatoarea miscare va fi lipirea de PSD :))

  La Conferinţa Naţională a UNPR au votat 370 de delegaţi, iar dintre aceştia 339 de voturi s-au dus către Valeriu Steriu, 29 de voturi au mers către senatorul Iulian Cristache, iar 5 voturi a obţinut senatorul Ioan Iovescu. Sursa Mediafax

  http://www.mediafax.ro/politic/unpr-isi-alege-sambata-noul-lider-dupa-ce-dna-i-a-scos-din-joc-pe-presedintii-oprea-si-ontanu-15152651

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Mai multe în Politică

Un deputat de Timiș cere ca legea vaccinarii obligatorii să treacă în regim de urgență prin Parlament

Banatenii11 august 2017

Francisc Boldea își face public fluturașul de salariu. Vezi ce sumă primește lunar în mână

Banatenii4 august 2017

Grindeanu nu renunță la PSD. Filiala din Timiș îi susține oficial contestația la decizia de excludere din partid

Banatenii28 iulie 2017

Secretarul Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor: „PSD consideră că bugetul public este un instrument aflat la dispoziția sa”

Banatenii27 iulie 2017

Primarul din Moldova Nouă şi-a anunţat demisia pe Facebook: “Se pare că încă nu sunt pregătit pentru această clasă politică”

Banatenii26 iulie 2017

Întâlnire de taină între Grindeanu şi Dobra, cu câteva ore înainte de şedinţa în care se decide soarta PSD Timiş

Banatenii25 iulie 2017

Noul prefect de Caraş-Severin, contestat de cel care l-a învins în alegeri: “E greu de înţeles de ce au numit un perdant”

Banatenii21 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj contestă excluderea sa din partid:”Hotărârea mi se pare total ilegală”

Banatenii19 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj a fost exclus din partid. Ioan Ambruş îşi pierde şi funcţia de consilier

Banatenii18 iulie 2017

Câţi bani au primit partidele politice de la bugetul de stat în luna iulie

Banatenii12 iulie 2017

Doi foşti viceprimari şi un consilier local din Banat, găsiţi incompatibili şi în conflict de interese penal de ANI

Banatenii7 iulie 2017

Francisc Boldea nu se retrage! Astăzi va fi ales pentru un nou mandat în fruntea PSD Lugoj

Banatenii29 iunie 2017