Administrație

Şedinţă de consiliu. Toate cele cinci proiecte au trecut cu majoritate de voturi

Şedinţă de consiliu. Toate cele cinci proiecte au trecut cu majoritate de voturi

Autoliv

Consiliul Local Lugoj s-a întrunit astăzi în ședința ordinară având pe ordinea de zi cinci proiecte de hotărâre: ”Aprobarea contului de execuţie al bugetului local pe trimestrul I al anului 2015”, ”Modificarea Statului de funcţii al aparatului de specialitate al Primarului”, ”Scoaterea la licitaţie în vederea concesionării a 9 parcele de teren, situate Tapia, pentru construirea unor locuinţe familiale”, ”Transmiterea în folosinţă gratuită Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu”, a unui imobil situat în municipiul Lugoj, str. A. D. Xenopol nr. 5” și ”Vânzarea unui teren pe str. Oltului”.

”Cât privește proiectele dezbătute pe ordinea de zi, ele au cuprins aspecte de ordin administrativ, patrimonial și cultural- sportiv-educativ. Toate proiectele de hotărâre au fost supuse dezbaterii, au trecut cu votul majorității consilierilor prezenți, așa cum prevede Legea 215”, a declarat consilierul PSD Nicu Bădina, după ședință.

El a ţinut să precizeze şi că intenţia consilierilor liberali de a contesta hotărârea de consiliu privind majorarea tarifelor la Salprest si Meridian este sortită eşecului.

”Totodată, am arătat în cadrul ședinței poziția grupului de consilieri PSD vis-a-vis de declarațiile în presă a domnului consilier Ambruș, liderul grupului PNL și le-am atras atenția că plângerea lor nu o să aibă sorți de izbândă, întrucât Hotărârile Consiliului Local au fost luate conform legii, cu majoritatea consilierilor prezenți, întrucât nu sunt hotărâri care să privească participări la relații de înfrățire, la patrimoniu sau la alte hotărâri care fac trimitere la taxe și impozite locale”.

În ceea ce priveste disputa din ultima sedinţă de consiliu local în care consilierul PNL Mihai Agache acuza PSD de şantaj politic după ce suma de 10.000 de lei pentru Festivalul Saltimbancilor a fost tăiată, liberalul spune că reacţia sa a fost exagerată.

”Referitor la declarația pe care am făcut-o la sfârșitul ședinței extraordinare precedente, consider că am avut o reacție exagerată referitor la cele ce am declarat. Vă spun sincer că dacă ar fi fost vorba de un interes al meu personal, indiferent de ce natură, m-aș fi abţinut, dar cunoscând activitatea copiilor de la Rotaract, știind cât de multă muncă au depus și cât suflet pun în această activitate am avut o reacție, dar o consider exagerată tocmai din acest punct de vedere, pentru că mi-am pus problema dacă ar fi fost vorba despre mine dacă aș fi făcut la fel și nu aș fi făcut la fel. Dacă domnul Bădina a considerat că eu am jignit cu ceva, eu îmi cer public scuze domnului Bădina pentru la declarația pe care am făcut-o”.

În cadrul ședinței extraordinare din 29 mai suma de 10.000 de lei pentru cea de-a treia ediţie a Festivalului Saltimbancilor a fost tăiată, consilierul PNL susţinând că decizia a urmat refuzului liberalilor de a vota majorarea tarifelor la Salprest şi Meridian.

Șantaj politic! Festivalul Saltimbancilor a rămas fără bani după ce PNL nu a votat cum a vrut PSD la apă și gunoi

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Administrație

Reşiţa primeşte de la Guvern peste 18 milioane de lei pentru o grădiniţă, două poduri şi mai multe drumuri de acces

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Dezastru ecologic pe malul râului Timiş. Zeci de tone de deşeuri sunt aruncate pe locul unde, în trecut, lugojenii ieşeau la iarbă verde

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO – Oraşul cu stâlpii în mijlocul drumului. Cum au asfaltat trotuarele şi drumurile edilii unui oraş din Banat

Banatenii18 iulie 2017

Reşiţa, o nouă etapă pentru prevenirea virusului Zika. Reşiţenii pot primi amenzi dacă nu execută dezinsecţia imobilelor proprii

Banatenii17 iulie 2017

Majorările salariale din administraţie aduc concedieri la Primăria Lugoj: “Mai bine să fie mai puţini, cu salarii mai bune, care vor să muncească”

Banatenii17 iulie 2017

GEC Nera acuză Romsilva că a lăsat în paragină una dintre cele mai frumoase zone turistice din Banat

Banatenii17 iulie 2017

Pe mai multe drumuri din Banat se circulă cu resticţii din cauza lucrărilor. Vezi unde stai în trafic

Banatenii14 iulie 2017

Primăria Reşiţa cere locuitorilor să respecte cu stricteţe regulile de curăţenie din oraş

Banatenii14 iulie 2017

Administraţia Lugojului investeşte 4,8 milioane de lei în reabilitarea unei uzini. Trei cartiere ar trebui să aibă apă mai bună

Banatenii13 iulie 2017

Consilierii judeţeni din Timiş se întrunesc pentru o nouă şedinţă. Ce proiecte au pe ordinea de zi

Banatenii13 iulie 2017

Acces mai uşor la autostradă! Se lărgeşte drumul de legătură dintre Timişoara şi A1, prin Dumbrăviţa

Banatenii11 iulie 2017

Bombă socială la Lugoj. Aproximativ 90 de familii riscă evacuarea, iar Primăria nu are o soluţie

Banatenii11 iulie 2017