Social

Secţii noi de chirurgie şi ATI la spitalele din Lugoj şi Mako! S-au pus bazele unui nou proiect european

Secţii noi de chirurgie şi ATI la spitalele din Lugoj şi Mako! S-au pus bazele unui nou proiect european

Autoliv

O delegaţie formată din trei reprezentanţi ai părţii maghiare, printre care un delegat al Ministerului Sănătăţii din Ungaria a fost prezentă joi la Lugoj, acolo unde a avut loc punerea bazelor unui nou proiect transfrontalier de pe urma căruia se vor bucura pacienţii din spitalele din municipiul de pe Timiş şi respectiv Mako. În urma proiectului, care deocamdată este în faza de scriere, cele două unităţi spitaliceşti vor beneficia de refacerea completă a blocurilor operatorii şi a secţiilor ATI.

Deocamdată nu se cunosc toate costurile de care spitalul lugojean le va avea de suportat, însă se estimează că suma ce va fi folosită pentru realizarea proiectului se întinde în plafonul 500.000 – 1.000.000 de euro.

„Banii vor veni de la primărie, după care vom face demersurile ca şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe şi vom recupera banii, în trei luni, în şase luni, în cât se va putea, de la Uniunea Europeană. Ne bucurăm că cele două spitale continuă să se dezvolte şi să colaboreze, urmând să beneficieze în mod reciproc de pe urma relaţiei de prietenie şi a proiectelor din sănătate. Pe lângă chirurgie şi ATI, vom reface şi situaia hotelieră, pentru că legea prevede ca toate paturile într-un salon să fie paralele”, a declarat primarul Francisc Boldea.

La întâlnire au participat şi doi reprezentanţi ai spitalului din Mako. Spitalul din partea maghiară va beneficia doar de refacerea blocului operator.

„Ne bucurăm enorm că am găsit această cale de colaborare, susţinută din bani europeni, care în trecut a fost deosebit de benefică pentru spitalele noastre. Credem că vom reuşi să ducem la bun sfârşit şi acest proiect îndrăzneţ”, a declarat dr. Nagy Jeno, directorul spitalului din Mako

Potrivit celor două părţi, proiectul transfrontalier va debuta în toamna acestui an.20160519_121622

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. gaman ioan

    29 mai 2016 at 15:05

    BOLDEA joci un teatru ieftin ! Interneaza-te tu la spitalul Lugoj ca sa vezi realiazarile tale din ultimi 8 ani. APA CALDA 1 ORA PE ZI !!!!!
    SPALAT PE JOS CU APA DE LA ROBINET !!! DEZINFECTANTI = 0 !!! Ai facut economii pe viata oamenilor pe care spui ca ii respecti ??? NICI NU STII DE CE MORI IN ACEST SPITAL !!!! MEDICII CARE LUCRA IN ACEST MEDIU SUNT EROI !
    SI TU BAGI BANI IN ROTONDE !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

De unde exportă Lidl, bere, lactate şi ulei, ca să vândă în magazinele din Europa

Banatenii26 iulie 2017

Campanie de donare de sânge la Timişoara. 35 de jandarmi au răspuns apelului

Banatenii25 iulie 2017

De 12 zile, pompierii din Caraş-Severin se luptă cu incendiilor de vegetaţie. ISU face apel la populaţie!

Banatenii21 iulie 2017

Cum să vă găsiţi legal un loc de muncă în străinătate şi ce trebuie să ştiţi ca să nu fiţi înşelaţi

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Un tânăr, aflat la Cazanele Dunării, a prins o vipera cu mâna şi a fost muşcat. E încă în pat, la două săptămâni de la păţanie

Banatenii19 iulie 2017

Doi copii de ispravă! Şi-au petrecut o săptămână din vacanţă muncind ca voluntari la adăpostul de animale

Banatenii19 iulie 2017

ROMANIA INCOMPETENTA – Trenul Timişoara-Bucureşti a pierdut vagoanele pe drum. 100 de persoane au rămas izolate, în câmp

Banatenii18 iulie 2017

Fiscul din Timişoara a lăsat doi copii cu autism fără bani de tratamente. A virat sumele care li se cuveneau în contul altei asociaţii

Banatenii14 iulie 2017

Tânăr, cu master în Economie, zilnic pe câmp, la volanul tractorului: “Nu mi-e ruşine cu ceea ce fac, e o pasiune frumoasă”

Banatenii14 iulie 2017

Romania incompetentă! “Mama a dispărut de două săptămâni din spitalul de la Jebel. Mi-au spus că ei nu au ce face, că mai au şi alţi bolnavi de îngrijit”

Banatenii14 iulie 2017

Ecologiştii atrag atenţia că pădurile UNESCO din Banat sunt încă sub securea Romsilva

Banatenii14 iulie 2017

Primăria Caransebeş, o organizaţie creştină şi o multinaţională au construit case pentru 10 familii

Banatenii13 iulie 2017