Lugojeanul

Administrație

Secretarul municipiului Lugoj este membru în Consiliul de Administraţie al Salprest. “Poziţia este cel puţin imorală, dacă nu e ilegală!”

Secretarul municipiului Lugoj este membru în Consiliul de Administraţie al Salprest. “Poziţia este cel puţin imorală, dacă nu e ilegală!”

Autoliv

Dan Ciucu, secretarul Primăriei Municipiului Lugoj este membru în Consiliul de Administraţie al societăţii Salprest, care are ca unic acţionar Consiliul Local Lugoj. Poziţia lui Ciucu a fost atacată de către consilierul independent, Marius Martinescu, fost primar al Lugojului, care susţine că secretarul municipiului nu are ce căuta într-un consiliu de administraţie, această poziţie fiind imorală şi la limita legii, deoarece el este omul care ar trebui să penalizeze abaterile Consiliului Local Lugoj şi a societăţilor care îi aparţin.

”Nu pot să cred că e ilegal, pentru că domnia sa e primul responsabil în calitate de respectarea a legislaţiei la nivel de executiv, doar că nu este deloc morală poziţia pe care o ocupă. Nu este normal să fii secretarul municipiului şi membru în consiliul de administraţie al unei societăţi deţinute de către consiliul local. Tu controlezi valabilitatea documentelor la nivel de Consiliul Local, dar gestionezi o parte din activitatea unei societăţii a acestui organism. E o chestiune jenantă. Există aşa o atitudine de blazare, de resemnare, la nivel de administraţie locală în care fiecare îşi găseşte un loc într-un consiliu de administraţie, un contract de furnizare de servicii sau un contract comercial şi atunci este clar că interesul personal şi financiar primează” , a spus Martinescu.

Contactat de Cetăţeanul, secretarul municpiului, Dan Ciucu nu a vrut să comenteze afirmaţiile lui Martinescu. Acesta ne-a spus că ar însemna să intre într-o polemică cu fostul primar şi nu merită.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Boian Cornel

    4 aprilie 2017 at 21:32

    D-le Martinescu,procedura de alegere a membrilor in aceste C.A-uri din cadrul societatilor comerciale subordonate C.L nu a fost modificata prin lege,fiind folosita aceeasi procedura din timpul mandatului dumneavoastra de primar.Ramane un semn de intrebare ,privind aspectul moral al ocuparii posturilor de membrii in consiliile de administratie din societatile comerciale din subordinea C.L,si anume,daca in perioada mandatului dumneavoastra de primar a fost sau nu moral ca aceste functii sa fie ocupate in principal de membrii PDL.Atunci intrebarea : De ce este imoral ca cel ce vegheaza la respectarea legalitatii in Consiliul local nu poate veghea la respectarea legalitatii in societatea comerciala subordonata consiliului local ?

  2. Dan777

    5 aprilie 2017 at 22:04

    Acest personaj Martinescu nici nu ar trebui sa deschida gura, asta pt perioada petrecuta de lugojeni in perioada de trista amintire a marelui pdl si sa ne amintim cum arata Lugoju in perioda lui.Asta nu pt ai aduce laude d-lui Boldea dar nu exista grad de comparatie intre cei doi .

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Administrație

Încep să pice primarii care au făcut afaceri cu Măran. Doi au ajuns la DNA. Câți mai urmează?

Banatenii19 octombrie 2017

Biroul Vamal de Interior Timiș are un nou sediu

Banatenii18 octombrie 2017

Consilierii județeni alocă bani pentru modernizarea și lărgirea mai multor drumuri din Timiș

Banatenii17 octombrie 2017

Consilierii judeţeni se întrunesc în şedinţă. Mai multe drumuri din Timiş intră în reabilitare

Banatenii11 octombrie 2017

Un consilier local din Timișoara “inventariază” gropile din drumurile municipiului de pe Bega

Banatenii2 octombrie 2017

Pe ce drumuri din Banat se circulă cu restricţii, din cauza lucrărilor de remediere

Banatenii29 septembrie 2017

Consilierii judeţeni din Timiş se întâlnesc în şedinţă, pentru a discuta vânzarea unor spaţii, desfiinţarea unor centre de copii şi alte proiecte

Banatenii22 septembrie 2017

Drum închis spre o stațiune din Caraș-Severin. Se execută lucrări de consolidare

Banatenii19 septembrie 2017

VIDEO Robu publică două filmări cu șoferi periculoși din Timișoara. „Indiferent de câte injurii voi avea parte…EU VOI FI ÎNVINGĂTORUL”

Banatenii14 septembrie 2017

Reşiţenii, chemaţi să-şi achite impozitele fără majorări de întârziere

Banatenii12 septembrie 2017

Primarul Buziaşului a decis să returneze peste 5.000 de lei, pe care i-a folosit din bugetul local pentru cursurile la mare

Banatenii12 septembrie 2017

Primăria Lugoj este verificată de către Curtea de Conturi. A fost reclamată de către doi consilieri locali

Banatenii11 septembrie 2017