Inchiriere spatii Lugoj

Politică

Secretarul Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor: „PSD consideră că bugetul public este un instrument aflat la dispoziția sa”

Secretarul Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor: „PSD consideră că bugetul public este un instrument aflat la dispoziția sa”

Autoliv

Banatenii

Într-un comunicat de presă, transmis, joi, 27 iulie, Marilen Gabriel Pirtea, secretarul Comisiei de Buget Finanţe din Camera Deputaţilor  susţine că datele despre dinamica bugetului public îndreptățesc îngrijorările asupra caracterului haotic al acestei guvernări. Liberalul din Timişoara consideră că  promisiunile din primul program de guvernare al PSD au fost îndeplinite precar de primul guvern instalat susținut de alianța PSD — ALDE, iar în privința celui de-al doilea program de guvernare al PSD, asumat de guvernul Tudose, putem să fim sceptici în privința rezultatelor.

“Cel mai important indicator al dezechilibrului macroeconomic indus României prin politica haotică a guvernării PSD este creșterea accelerată a deficitului de buget general consolidat, așa cum o arată și cifrele din primele 6 luni ale lui 2017, față de deficitul semestrului întâi din 2016. Astfel, în primele 6 luni din 2017, deficitul bugetului general consolidat se cifrează la 6,3 miliarde lei (0,77% din PIB), în creștere cu 61% față de evoluția din același interval al anului trecut, când deficitul se cifra la 3,9 miliarde lei.

Principalele cauze ale acestei majorări de deficit se identifică în majorările salariale nesustenabile și în scăderea încasărilor la TVA și accize, ceea ce echivalează cu scăparea economiei de sub orice control, mai ales prin politici populiste și de imagine. PSD consideră că bugetul public este un instrument aflat la dispoziția sa, plusând necontenit în direcția majorărilor salariale ce nu sunt justificabile prin calcule economice. În plus, lipsa de expertiză în domeniul fiscalității a condus la slăbirea eficienței ANAF-ului, cea mai importantă instituție de control și încasare fiscală, de care depinde bunul echilibru al funcționării sectorului public”, arată Pirtea

Deputatul liberal consideră că orice explicații ce fac referire la evoluțiile pozitive din economie, la creșteri nominale ale sectoarelor dinamice ale economiei reale, sunt umbrite de această contraperformanță a guvernării PSD, în care cursa accelerată pentru creșteri de salarii și de cheltuieli nejustificate își are explicația doar în relațiile de dependență cultivate de PSD în întregul aparat al angajaților din sectorul de stat.

“PNL solicită responsabililor guvernamentali, Prim-ministrului și miniștrilor de linie, să ia act de caracterul negativ al acestor evoluții și să avanseze, de urgență, un set de măsuri prin care să fie calmată această tendință de agravare a deficitului de buget general consolidat, măsuri prin care să fie vizată temperarea creșterii accelerate a acestui deficit. În absența unor astfel de măsuri, vom considera că actuala guvernare nu este capabilă să reacționeze la semnele de alarmă despre evoluția bugetului public și nici nu este interesată să guverneze în alt fel decât prin decizii și gesturi politice cu iz electoral”, mai spune Pirtea.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Mai multe în Politică

Cine-a pus Tel-Drumu’-n drum?

Banatenii17 noiembrie 2017

Titu Bojin scapă de problemele penale. Fostul lider PSD a fost achitat pentru abuz în serviciu, iar alte două infracțiuni s-au prescris

Banatenii14 noiembrie 2017

Nicolae Robu îl ameninţă cu un razboi politic pe Călin Dobra

Banatenii1 noiembrie 2017

Robu cere mobilizarea liberalilor: „Dacă nu ne unim, peste puțină vreme va fi prea târziu”

Banatenii23 octombrie 2017

Primarul din Timiş care s-a pozat dezbrăcat în oglindă a fost condamnat la un an de puşcărie

Banatenii13 octombrie 2017

Politicienii din Timiş nu se lasă pe cei de la Bucureşti. Roxana Iliescu „îi dă la glezne” lui Călin Dobra

Banatenii11 octombrie 2017

Un arădean la conducerea DRDP Timișoara, după demiterea fostului director

Banatenii10 octombrie 2017

Alegeri locale parțiale și în județul Timiș. 15 comune și un municipiu își vor alege primarul în luna noiembrie

Banatenii2 octombrie 2017

Consilierii PSD şi primarul Timişoarei se ceartă pe drepturile bicicliştilor

Banatenii26 septembrie 2017

Sorin Grindeanu, la DNA. Este audiat ca martor într-un dosar de corupţie

Banatenii13 septembrie 2017

Pachete electorale în prima zi de şcoală. Femeile din PSD Lugoj au bifat încă o acţiune pentru imaginea partidului

Banatenii11 septembrie 2017

Un deputat de Timiș cere ca legea vaccinarii obligatorii să treacă în regim de urgență prin Parlament

Banatenii11 august 2017