Actualitate

Se desfiinţează Poliţia Locală Lugoj? Unde au dispărut agenţii, scuterele şi şeful serviciului

Se desfiinţează Poliţia Locală Lugoj? Unde au dispărut agenţii, scuterele şi şeful serviciului

Autoliv

Poliţia Locală Lugoj se află într-un impas de zile mari, de luni bune lugojenii observând lipsa de activitate a agenţilor. Zvonul că serviciul din cadrul Primăriei Lugoj ar putea fi desfiinţat a pornit tocmai de la absenţa oricărei forme de activitate, informaţia circulând de câteva zile pe holurile administraţiei locale.

Dacă până acum câteva luni, poliţiştii locali erau văzuţi în patrulare prin zonele importante ale oraşului, mai ales în zona pieţei, a parcurilor şi în zonele centrale, de la un timp activitatea acestora parcă a dispărut cu totul. Lugojenii spun că oraşul este o debandadă, cu şoferi parcând pe unde îi taie capul, oameni care mănâncă seminţe peste tot şi locuitori certaţi cu bunul simţ care se scapă de gunoi în cele mai nepotrivite locuri din oraş.

Activitate zero în „Oraşul Seminţelor”

Ca în fiecare vară, una dintre problemele principale ale Lugojului este curăţenia. Mai exact, malurile Timişului, dar şi falezele râului sunt pline de deşeuri, pungi de plastic, chiştoace de ţigarete şi deja celebrele coji de seminţe. Pentru că nu simt ameninţarea amenzilor, pentru că nimeni nu i-a sancţionat vreodată, lugojenii certaţi cu bunul simţ au început să mănânce seminţe până şi în piaţa agroalimentară a oraşului, în ciuda faptului că acolo există un post permanent al „Localei”

„Mă aflam în piață şi am zărit un tip care mânca seminţe. L-am întrebat dacă nu are un coş de gunoi, el spunându-mi că mai târziu o să mătur eu. Eu i-am spus că nu cred şi frumos ar fi să măture el. Apoi, a ridicat tonul şi mi-a spus să vorbesc frumos. I-am spus că poliţia, cel mai probabil, îl va implora să cureţe. Vorbind de poliție, am mers mult şi bine, fără să văd ţipenie de poliţist local. Nici azi şi nici în cele 6 săptămâni de când sunt în Lugoj. Eu azi, pe lângă frustrare, am simțit nesiguranță. Nu m-a deranjat atitudinea tipului la adresa mea neapărat, ci atitudinea lui flexată ce derivă din siguranța că nu va fi pedepsit pentru ceea ce face sau zice. Am stat o perioada prin jurul pieței, el a continuat să mănânce seminţe şi prietena lui, desigur, să mă invite să cumpăr ţigări. Asta e altă poveste, care ţine deja de domeniul infracţional. Să zicem că iese din sfera lor de competenţă. Însă contravenţiile, care se săvârşesc cu duiumul, nu sunt constatate de nimeni. Mă gândeam să îi scriu un mail domnului Dumitru, care mi-a fost şi profesor la liceu, dar am văzut că e emailul oficial de la Primărie. Probabil nu va fi citit vreodată”, a declarat pentru Cetăţeanul C.A., o tânără care şi-a făcut cumpărăturile în piaţă şi a asistat la întreaga scenă.

Boldea, nemulţumit de „locali”

Deşi Florin Dumitru este şeful Poliţiei Locale, „comandantul” este primarul oraşului, serviciul fiind în subordinea Primăriei. Confruntat în legătură cu problema inactivităţii „localilor” şi întrebat dacă are de gând să desfiinţeze serviciul, Boldea a explicat că există într-adevăr câteva probleme în cadrul biroului care se ocupă, cel puţin pe hârtie, cu siguranţa lugojenilor.

„Nu se desfiinţează. Este o perioadă de delăsare, dar sperăm să îşi revină din ea. Nu ştiu de ce, probabil că… eu mi-am făcut datoria, le-am dat şi norma de hrană, au toate condiţiile şi salarii foarte bune. Celelalte lucruri, ce să zic?” s-a întrebat Francisc Boldea, la rândul lui fără răspuns.

Unde au dispărut scuterele?

Poliţia Locală Lugoj are în dotare trei autovehicule, dintre care două cu sirenă şi semnale luminoase, pe care lugojenii le pot observa patrulând, ce-i drept tot mai rar de la o vreme, pe străzile din oraş. În schimb cele patru scutere pe care „Locala” le-a achiziţionat în urmă cu trei ani, care deşi trebuia să fie de la producătorul francez Peugeot, au ajuns să fie achiziţionate de la taiwanezii de la Kymco, sunt de nevăzut pe străzile din oraş.

Scuterele, deşi mult mai eficiente, rapide prin traficul aglomerat şi uşor de întreţinut decât un Logan MCV, au fost scoase doar la evenimente din garajul poliţiştilor locali, în rest agenţii neavând permisiunea de a le folosi pentru patrulare. Surse din cadrul serviciului spun că acest fapt s-ar datora lipsei banilor pentru combustibil şi faptului că asigurarea vehiculelor pe două roţi este expirată.

„E o problemă de moment, sperăm să îşi revină din ea. Eu am avut discuţii şi ieri în executiv şi sperăm că lucrurile să meargă spre bine. Nu sunt probleme cu banii de motorină (referitor la lipsa scuterelor de pe străzi, n.r.) nu cu nimic, a fost o problemă cu bonurile, că s-a trecut pe noua lege a achiziţiilor, dar nu a fost nimic, nu sunt probleme nici la norma de hrană, nici la salarii, nici la nimic, trebuie puţin să se concentreze conducerea lor către instituţie”, a explicat edilul şef.

Dumitru a dat „ignore” ziariştilor

Cetăţeanul a încercat să ceară un punct de vedere din partea şefului Poliţiei Locale Lugoj, în persoana fostului profesor de informatică Florin Dumitru. În ciuda repetatelor încercări de a vorbi cu acesta, jurnaliştii nu au dat de Dumitru, care cel mai probabil a adăugat numerele de telefon ale redacţiei la lista de apeluri respinse. Joi dimineaţa, în jurul orei 10:30, Cetăţeanul a sunat la numărul de telefon al Poliţiei Locale, în încercarea de a stabili o întâlnire cu Florin Dumitru, însă un agent ne-a informat că şeful „localilor” nu ajunsese încă la lucru la acea oră.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Accident mortal pe autostrada Timișoara – Arad. Cum s-a petrecut tragedia în care au murit doi șoferi de TIR

Banatenii22 august 2017

Cine îi poate opri pe romii care trag cu pistoale pe străzile Lugojului. Încă un conflict armat şi niciun arestat

Banatenii22 august 2017

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017

VIDEO Ţiganii implicaţi în ultimul scandal cu topoare de la Lugoj sunt liberi să continue măcelul

Banatenii14 august 2017