Administrație

Schimb de distincţii între primarii din Lugoj şi Nisporeni

Schimb de distincţii între primarii din Lugoj şi Nisporeni

Autoliv

Primăriile din oraşele Lugoj şi Nisporeni vor face la jumătatea lunii august un schimb de distincţii, cei doi primari ai oraşelor partenere la mai multe proiecte urmând să primească titlul de Cetăţean de Onoare în cazul edilului şef din Lugoj şi respectiv Cheia Oraşului pentru primarul din Nisporeni. Oferirea celor două semne de apreciere va avea loc la 15 ani de parteneriat, festivităţile fiind programate să aibă loc la Lugoj, la 15 august, de Ruga Lugojeană şi festivalul de folclor.

Primul care va primi o distincţie este primarul Ioan Gangan din oraşul Nisporeni din Moldova. Motivaţia acordării înaltei distincţii din partea Lugojului se referă atât la relaţia bună de colaborare între cele două oraşe, cât şi la relaţia de prietenie dintre cei doi edili, faptul că distincţia va fi acordată indiferent de rezultatul alegerilor locale, care se apropie în Moldova, susţinând nivelul de colaborare ridicat dintre cei doi aleşi locali. Între timp, primarul Boldea va primi titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului din Nisporeni.

„De 15 ani avem un parteneriat de suflet cu cei din Nisporeni, mult mai săraci decât noi şi de fiecare dată am găsit o portiţă de a-i sprijini. Oamenii de acolo trebuie ajutaţi, iar primarul Ioan Gangan, care de două legislaturi ţine legătura între cele două oraşe, prin reprezentanţii noştri direcţi acolo, face ca de atâţia ani parteneriatul să se desfăşoare atât de bine. Ca semn de recunoştinţă pentru acest lucru, o să propun Consiliului Local să acordăm Cheia Oraşului pentru domnul primar”, a declarat Boldea.

Republica Moldova îşi alege primarii şi consilierii locali pe data de 14 iunie, când au loc la nivel naţional alegerile locale generale. Relaţiile dintre Lugoj şi Nisporeni au fost întărite în special prin acţiunile caritabile pe care municipalitatea lugojeană le-a organizat pentru partenerii din ţara vecină, cea mai cunoscută campanie fiind cea de colectare de carte, peste 3.000 de volume fiind donate pentru tinerii din Nisporeni în 2013.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Administrație

Primăria din Reșița investește în cabinetele medicale școlare

Banatenii27 iulie 2017

O comună din Caraş-Severin a obţinut o finanţare uriaşă de la Guvern

Banatenii27 iulie 2017

VIDEO Dezastru pe calea ferată. “Suntem cu ambele picioare în groapă. Ne vom prăbuşi!”

Banatenii27 iulie 2017

Lucrări pe autostrada A1 Deva-Nădlag. Se frezează asfaltul şi se circulă pe o singură bandă

Banatenii26 iulie 2017

Lugojul rămâne fără apă. Se execută lucrări la una dintre uzine

Banatenii25 iulie 2017

Şedinţă de consiliu pentru majorarea salariilor funcţionarilor din Primăria Lugoj

Banatenii25 iulie 2017

Reşiţa primeşte de la Guvern peste 18 milioane de lei pentru o grădiniţă, două poduri şi mai multe drumuri de acces

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Dezastru ecologic pe malul râului Timiş. Zeci de tone de deşeuri sunt aruncate pe locul unde, în trecut, lugojenii ieşeau la iarbă verde

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO – Oraşul cu stâlpii în mijlocul drumului. Cum au asfaltat trotuarele şi drumurile edilii unui oraş din Banat

Banatenii18 iulie 2017

Reşiţa, o nouă etapă pentru prevenirea virusului Zika. Reşiţenii pot primi amenzi dacă nu execută dezinsecţia imobilelor proprii

Banatenii17 iulie 2017

Majorările salariale din administraţie aduc concedieri la Primăria Lugoj: “Mai bine să fie mai puţini, cu salarii mai bune, care vor să muncească”

Banatenii17 iulie 2017

GEC Nera acuză Romsilva că a lăsat în paragină una dintre cele mai frumoase zone turistice din Banat

Banatenii17 iulie 2017