Administrație

Scandalul majorării tarifelor la Salprest si Meridian continuă

Scandalul majorării tarifelor la Salprest si Meridian continuă

Autoliv

După o pauză de aproape un an de zile, primarul Francisc Boldea a reluat începând de marți conferinţele de presă săptămânale. Cel mai fierbinte subiect a fost acela al măririi tarifelor la Meridian și Salprest. Edilul se opune categoric, iar directorii anunță apropierea falimentului.
Consilierii locali se întrunesc joi în ședința ordinară a lunii aprilie. Pe ordinea de zi au fost propuse și cele două proiecte de hotărâre amânate anterior, cele care ajustează prețurile la societățile comerciale ce aparțin de Consiliul Local. Primarul Francisc Boldea a declarat în conferința de presă că nu le-a introdus pe ordinea de zi și a detaliat motivele.
„Mă opun categoric măririi preţului la apă şi canalizare şi mării preţului de către Salprest la gunoi din motive foarte clare: în primul cred că va creşte numărul celor rău-platnici şi va fi presiunea şi mai mare la cei care sunt conştiincioşi, în al doilea rând de trei ani de zile mă rog de Meridian să ne legăm la magistrala nouă şi să avem apă de calitate, de asemenea mă rog ca la Uzina Nr. 3 să facem o staţie de tratare. Fiind societate comercială mă atept să câştige fonduri prin obţinerea de lucrări la licitaţiile publice”, a declarat Francisc Boldea.
Nici Salprestul nu a scăpat de criticile edilului: „Toate inverstiţiile la Salprest le face Primăria. Toate lucrările care le face pentru Primărie sunt plătite la zi. Ca atare, o mărire cu 30% sau cu 17% a preţului nu este justificată în acest moment şi ar crea o presiune mare asupra populaţiei”.
Întrebat de Cetăţeanul dacă i se par nejustificate şi argumentele societăţilor privind inflaţia şi creşterea preţurilor la servicii şi piese, edilul a ocolit un răspuns direct.
Conducerile Salprest şi Meridian au declarat că dacă prețurile nu se ajustează începând de la 1 mai sunt la un pas de a intra în imposibilitate de plată către furnizori şi salariaţi. Consilieri locali au dreptul de a solicita în cadrul ședinței de joi suplimentarea ordinii de zi cu cele două proiecte, iar președintele de ședință este obligat să supună la vot propunerea. Dacă majoritatea voteaza pentru, atunci proiectele ajung pe masa consilierilor pentru vot.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

S-au stabilit firmele care adună gunoiul în Timiș, în următorii cinci ani. La Lugoj și Buziaș, tariful va fi mai mare decât la Timișoara

Banatenii16 august 2017

Lugojul rămâne fără apă. Meridian face lucrări la magistrala orașului

Banatenii16 august 2017

Pasajul „Jiul” din Timișoara se închide până în septembrie

Banatenii11 august 2017

Cum își schimbă Fiscul din Timiș programul de lucru în perioada următoare

Banatenii11 august 2017

VIDEO Penalități și rezilieri parțiale pentru constructorii autostrăzii Lugoj-Deva. Cu ce l-au supărat pe ministru

Banatenii11 august 2017

Primăria Dumbrăvița a cumpărat 20 de pixuri cu 145 de lei bucata

Banatenii10 august 2017

Serviciile de Evidența Persoanelor și Starea Civilă din Lugoj se mută în sediu nou. Din aceeași locație se vor elibera și pașapoartele

Banatenii9 august 2017

Locomotivele de epocă de la Reșița sunt mâncate de rugină. De ce nu pot fi reabilitate

Banatenii9 august 2017

Primarul Sorin Munteanu cere sprijinul locuitorilor: Colonada de la Buziaş, recent reabilitată, a fost vandalizată!

Banatenii4 august 2017

CNAIR trimite dronele să supravegheze șantierele autostrăzilor din România. Imaginile vor putea fi văzute de toată lumea

Banatenii2 august 2017

Reșițenii vor fi alarmați în fiecare lună. IGSU face exerciții publice

Banatenii1 august 2017

Avertisment în Timiș, din cauza caniculei! Aquatim cere limitarea consumului de apă

Banatenii1 august 2017