Administrație

Scandal în Consiliul Local Lugoj. Consilierii independenți și cei ai PNL au părăsit ședința în semn de protest

Scandal în Consiliul Local Lugoj. Consilierii independenți și cei ai PNL au părăsit ședința în semn de protest

Autoliv

Independenții  și liberalii s-au retras, joi, din ședința Consiliului Local Municipal Lugoj, ca formă de protest, după ce s-a aprobat hotărârea privind declanșarea procedurii de selecție a administratorilor Meridian și Salprest. Înainte de votul final, consilierii liberali au cerut ca din comisia de selecție si evaluare să facă parte cinci aleși locali, nu cinci angajați ai executivului. Amendamentul a fost supus la vot și a căzut. Așa că membrii comisiei au rămas Cotizo Negruțiu, Nicolae Galin, Dorina Bărbulescu, Loredana Dărăbanț și Romina Drăgănescu, cu toții aflați în subordinea primarului Francisc Boldea.

“Procedura este aberantă și abuzivă, deoarece nu ține cont, de niciun fel, de competența celor care ar trebui să evalueze un raport făcut de administratori. Cei nominalizați în comisia propusă să fie aprobată nu au niciun fel de exepertiză în domeniul societăților comerciale. Am considerat că nu în bătaie de joc poate fi discutat un punct pe ordinea de zi, mai ales când este vorba de singurele societăți ale consiliului care prestează cele mai importante servicii pentru oraș”, a declarat Marius Martinescu motivând gestul celor șase aleși locali.

Consilierii care au părăsit ședința au mai spus că tot proiectul de hotărâre a fost întocmit de inițiatorul Francisc Boldea în așa fel încât pe cei doi manageri de la Salprest și Meridian, membri ai PSD și ALDE, să nu poată fi înlocuiți.

“Nu pot propune membrii de partid să-i analizeze pe membrii de partid, care sunt în funcții în conducerile instituțiilor. De aceea nu e în comisiei nici primarul nici viceprimarul, că sunt membri de partid. Cei care sunt acolo, sunt independenți așa cum e legal. Păi dacă nu mai avem încredere nici în cei care sunt apolitici! Domnul Ambruș a vrut să se propună pe el, să fie acolo în comisie”, a declarat Francisc Boldea.

Ioan Ambruș a refuzat să comenteze gestul de a părăsi ședința Consiliului Local.

Vezi comentarii (7)

7 Comments

 1. beni

  17 noiembrie 2016 at 17:16

  Model si idei tipic psd-iste si care daca nu mergem la vot in decembrie nu se schimba nimic.Aceste mentalitati sunt in toata tara si cred ca nu ar fi bine sa ne plangem daca nu mergem la vot !

 2. Boldea Francisc primarul Lugojului

  18 noiembrie 2016 at 9:01

  Nu inteleg de ce spuneti minciuni si evitati adevarul despre plecarea din Consiliul Local. Ati plecat pentru a nu vota urmatorul punct al ordinii de zi, adica rectificarea bugetului pe anul 2016, din urmatoarele motive:
  1. Ati vrut sa distrugeti sportul din oras prin neaprobarea sumei de 300.000 lei pentru toate ramurile sportive de performanta (noroc cu cei de la PMP, ALDE si PSD care sunt responsabili si pentru sport);
  2. Ati plecat sa nu acordati bani pentru persoanele cu handicap care aveau nevoie de 150.000 lei;
  3. Ati plecat din sedinta pentru a nu vota suplimentarea banilor pentru salariile profesorilor si incalzirea scolilor (400.000 lei);
  4. Domnule Anghel Mihai, nu mai mintiti ca sprijiniti sportul pentru ca este a doua rectificare de buget in domeniul sportului din cele trei, pe care nu vreti sa le votati. Cred ca sunteti o piedica in comisia de sport si cultura;
  5. Norocul este ca ati ramas un duet (Martinescu si Brindusoni) “orb” si “surd” la problemele lugojenilor si de 5 luni de zile va opuneti la tot fara sa fi facut ceva pentru Lugoj;
  6. Lugojenii trebuie sa stie ca primarul nu are drept de vot in Consiliul Local si coalitia formata din 13 consilieri este mult mai mare decat duetul Martinescu – Brindusoni si trei liberali plus un ratacit in PNL, Mihai Anghel (13 ani la PSD, 4 luni independent si de o luna asa zis penelist).

  P.S. Pentru conformitate urmariti procesul verbal al sedintei, care atesta ceea ce am spus.

  Francisc Boldea
  Primarul Municipilui Lugoj

  • luminita wallner

   18 noiembrie 2016 at 16:18

   Nu spun minciuni, s-au saturat toti de felul in care incercati sa promovati sau mai bine sa va promovati acolitii. E pacat pentru oras si ce refuzati sa intelegeti sau va faceti ca nu intelegeti este faptul ca Romania fara promovarea oamenilor competenti nu se va putea schimba niciodata. Generatia noastra a trecut, faceti loc tinerilor competenti fara a tine cont de apartenenta lor politica, respectati legea in promovarea sefilor de institutii din subordine organizand concursuri cinstite si nu mai inoculati in subalteri sentimentul de frica. Abia la rectificarea bugetului v-ati gandit la sport, la handicapati la salariile profesorilor si incalzirea scolilor? La incalzirea Muzeului de istorie nu v-ati gandit. In concluzie macar pentru anul care vine faceti un buget cinstit si bine fundamentat si nu din amintiri ca pana acum.

  • S. Tibi

   18 noiembrie 2016 at 23:05

   Asta e grija primarului cand ajunge la lucru, sa posteze la articole de stiri? Cand iti faci treaba? Sau asta e treaba primarului? Ti-ai batut joc destul de Orasul nostru, suntem satui de hotiile tale, nu este saptamana sa nu vedem sau auzim cate ceva, tu crezi ca toata lumea e proasta? A ajuns Lugojul un butoi cu pulbere care asteapta scanteia. Tigani si bisnitari peste tot, furturi zi de zi, militienii platiti de noi stau la cafea (dumneata stai pe ziare online), geme orasul si imprejurimile de gunoaie…Daca crezi ca mai suportam mult astea te inseli!

  • daniel

   20 noiembrie 2016 at 10:14

   Bine dle.PRIMAR BOLDEA am inteles ca toata clasa politica e groaznica ,ideea e ca numai ce face partidul este bun iar apoi daca rupem aliante nu mai suntem prieteni pt. binele urbei.Aveti dreptate iar ca sa va facem pe plac VOTAM USR!

 3. Cornel

  18 noiembrie 2016 at 13:08

  Nu stiu de ce respectivii consilieri au parasit sedinta,dar cele doua societati comerciale,respectiv Salprest si Meridian 22 ,au fost infintate prin Hotarare a Consiliului local si nu numai normal cat si legal ca aceasta comisie de evaluare a activitatii managerilor sa fie compusa in principal din consilieri.

 4. Liviu Brindusoni - consilier local independent

  18 noiembrie 2016 at 18:20

  Dvs. intelegeti multe, domnule primar, insa va faceti ca nu intelegeti! Cel care evita sa spuna adevarul sunteti chiar dvs. Consilierii independenti si cei ai PNL au parasit sedinta Consiliului Local in semn de protest fata de abuzurile pe care le comiteti si acestea nu sunt putine. Motivele invocate de dvs. cu privire la faptul ca „doar cei de la PMP,
  ALDE si PSD care sunt responsabili”, sunt dovada clara ca jucati un teatru ieftin, din alta stagiune. Ar fi cazul sa mai reinoiti scenariul, fiindca pana si „orbii” au inceput sa vada iar „surzii” sa auda. Lugojenii s-au lamurit cu personajele care mint si deformeaza realitatea si doar vreo 16% dintre ei mai sunt dispusi sa plateasca bilet la un spectacol de
  prost gust.

  1. Rectificarea bugetului pe anul 2016, la care faceti referire, ar fi fost aprobata si daca ramaneam in sala, fiindca este vorba doar de o procedura, banii nefiind alocati de domnia voastra. Sunt convins ca in calitate de profesor inginer si dupa activitatea dvs. depusa in slujba invatamantului, ati acumulat suficiente cunostiinte si stiti bine de unde vin banii pentru salariile profesorilor si cine le plateste.

  2. Sportul din oras este distrus de multa vreme, din cauza ipocriziei si a deciziilor proaste pe care le-ati luat si a santajului pe care l-ati facut asupra directorilor CSM de-a lungul timpului. (noroc cu cei de la PMP, ALDE si PSD ca va acopera ilegalitatile). Singura performanta de care puteti vorbi, este aceea ca i-ati lasat pe sportivi sa traiasca fara bani luni de zile, doar fiindca ati vrut sa il santajati pe domnul Bologa si sa ne aratati cine e stapan pe mosie.

  3. E rusinos sa mintiti si sa spuneti ca am plecat ca sa nu acordam banii pentru persoanele cu handicap, care aveau nevoie de 150.000 lei, in timp ce dvs. ani la rand ati refuzat sa mai alocati bani pentru pachetele de Craciun pentru copiii persoanelor cu handicap. Stati linistit, copiii au primit pachete fiindca m-am ocupat personal de acest lucru, fara sa am in spate un partid care organizeaza baluri din bani publici si fara ma laud in presa.

  4. Piedica cea mai mare in calea sportului de performanta sunteti chiar dvs. domnule primar, fiindca domnul Anghel Mihai, sprijina sportul si fara rectificarile propuse de dvs. si reuseste sa faca performanta cu sportivii pe care ii sprijina din banii sai de ani de zile.

  5. Norocul e ca duetul (Martinescu si Brindusoni) nu este nici “orb” si “surd” la problemele lugojenilor si de 5 luni de zile incearca sa se opuna atunci cand Consiliul local este chemat sa dreaga ilegalitatile dvs. Intr-adevar, coalitia formata din cei 13 consilieri este mult mai mare decat duetul Martinescu – Brindusoni si trei liberali plus un ratacit in
  PNL. Tocmai de aceea, aceasta coalitie PMP, ALDE si PSD a reusit performanta sa respinga toate proiectele independentilor de care ar fi beneficiat toti lugojenii. Cei 13 nu au fost de acord sa continuam actiune de dezinsectie in municipiul Lugoj si nici cu cei 2.500.000 lei finanțare nerambursabilă in vederea eficientizarii energetice a mai multor cladiri din Lugoj, ca sa nu mai vorbim de faptul ca s-au opus si la proiectul privind suspendarea operatiunilor de facturare a apei meteorice in municipiul Lugoj incepand cu 01 octombrie 2016.

  6. Lugojenii trebuie sa stie ca primarul nu are drept de vot in Consiliul Local, insa acest lucru nu va opreste sa le faceti semne disperate consilierilor PMP, ALDE si PSD, pentru a intelege cum trebuie sa va voteze proiectele. Incercati ca pe viitor sa faceti acest lucru cu mai multa discretie, pentru a evita ca jurnalistii sa va surprinda in tot felul de ipostaze care nu va convin.

  P.S. Cat despre faptul ca ne opunem „la tot fara sa fi facut ceva pentru Lugoj”, urmariti procesul verbal al sedintei din 27 octombrie, care atesta ca mintiti cu nerusinare. Cel al sedintei de ieri nu a fost inca publicat, chiar daca dvs. ne indeamnati sa il urmarim!

  Liviu Brindusoni
  Consilier local independent

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

Consilierii județului Timiș se întrunesc la sfârșitul lunii. Vezi ce proiecte au pe ordinea de zi

Banatenii23 iunie 2017

Galerie FOTO – Prima comună din Banat care profită de pe urma autostrăzii Timisoara-Lugoj și își dezvoltă turismul local

Gabriel Iosa22 iunie 2017

Cine se dă ANAF TIMIȘ pe Facebook? Fiscul timișean contestă pagina de pe rețeaua de socializare

Banatenii21 iunie 2017

Ședință Consiliul Local Lugoj! Mai multe familii vor primi terenuri pentru construcția de locuințe

Banatenii21 iunie 2017

Primarul Timișoarei a dat dispoziție să se amenajeze „în regim turbo” o pistă pentru „bicicliștii răi”

Banatenii20 iunie 2017

Doi consilieri cer Consiliului Local Lugoj desființarea unei taxe încasate ilegal de la populație

Banatenii20 iunie 2017

C.A.P-ul e reîniviat în Caraș-Severin! Locuitorii unei comune se asociază să-și lucreze pământurile și să-și crească animalele

Banatenii20 iunie 2017

Lugojul rămâne fără societățile de salubritate și furnizarea apei. Meridian și Salprest nu vor mai avea voie să presteze servicii către populație

Banatenii19 iunie 2017

Salprest, la un pas de închidere. Retim e noul operator de salubritate pentru zona Lugojului

Banatenii15 iunie 2017

Proiect modern pentru transformarea pieței unei localități de lângă Lugoj

Banatenii14 iunie 2017

Mai mulți consilieri locali riscă amenzi de până în 2.000 de lei. Ce trebuie să facă în maxim două zile

Banatenii13 iunie 2017

Se surpă asfaltul sub mașini, în centrul Lugojului. Circulația e blocată pe un sens

Banatenii12 iunie 2017