Actualitate

Şase luni de la inaugurarea cinematografului din Lugoj! Top 3 cele mai vizionate filme

Şase luni de la inaugurarea cinematografului din Lugoj! Top 3 cele mai vizionate filme

Autoliv

Cinematograful care poartă numele celebrului actor Bela Lugosi, născut la Lugoj la 20 octombrie 1882, a împlinit şase luni de activitate. Inaugurat la 9 aprilie, cinematograful a costat peste un milion de euro, deschiderea lui fiind amânată de mai multe ori. Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, bilanţul realizat la finalul jumătăţii de an este unul pozitiv, suma încasată în urma vânzării biletelor fiind de 174.317,50 de lei.

Filmele care au rulat la cinematograful situat în centrul oraşului au fost în majoritatea lor cele mai noi apariţii de la Hollywood. La Lugoj au fost proiectate Terminator: Genisys, Mad Max: Fury Road, Secretul lui Adaline, Misiune Imposibilă 5, Insidious 3, Jurassic World, Fast and Furious 7, dar şi alte pelicule care au strâns sute de milioane de dolari la box-office.

„Avem contracte cu cinci case de filme, deocamdată e suficient, nu ne permite nici programul să facem cu mai multe. Nu ne-am gândit să mărim programul, deoarece credem că acoperă cererea. Joia de exemplu e mai puţină lume, în schimb de vineri până duminică e cerere mare şi foarte mare. Dacă am face şi luni, marţi şi miercuri, ar fi puţină lume şi nu ar fi rentabil”, a declarat pentru Cetăţeanul Sorin Cîrstoiu, administratorul cinematografului lugojean.

Cele mai vizionate trei filme au fost Insurgent, peliculă cu care s-a şi inaugurat cinematograful, vizionată de 1.152 de spectatori, urmată de Mad Max: Fury Road cu 1.037 de spectatori şi Jupiter Ascending, la care au mers 1.023 de spectatori. În total, în cele şase luni de activitate au fost comercializate 17.733 de bilete. Ca planuri de viitor, reprezentanţii cinematografului spun că acestea au fost puse pe pauză, un site web pentru rezervări dovedindu-se a fi nejustificat momentan.

„Nu am definitivat nici site-ul web încă, nu am luat o hotărâre dacă îl continuăm, dacă e rentabil sau nu, mai aşteptăm să vedem. Nu vrem să facem să fie doar o cheltuială inutilă. Se face rezervare prin telefon, suntem un cinema mic, avem şi program pe Cinemagia, pe site-ul primăriei, s-ar putea să fie suficient”, a mai explicat Cîrstoiu.

Cinematograful nu s-a confruntat până acum cu probleme majore. Dotată cu două săli, ambele cu capacitate de a reda pelicule în format 3D, locaţia dispune de un total de 150 de locuri, având încă 30 de locuri într-un spaţiu amenajat pentru copii. Biletele se vând la casieria cinematografului, preţul acestora fiind de 10 lei pentru o peliculă 2D sau 15 lei pentru un film 3D. Preşcolarii, elevii, studenţii şi pensionarii au reducere de 50% pentru fiecare proiecţie.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Catalin P.

    13 octombrie 2015 at 20:43

    A fost foarte bine. Mie sincer imi place cum se vede mai mult in sala cea mica filmele de 2D decat in sala cea mare filmele 3D. Filmele 3D mi se par putin cetoase si cu culori mai palide, iar in sala mica ecranul pare mai mare. Din pacate vad ca nu au adus nimic de la Disney (Cenusareasa, Inside Out, Avegers 2, And-Man si altele) ceea ce este destul de rau. Pe mine singurul film care ma mai intereseaza sa il vad anul acesta este Star Wars Episode VII The Force Awakening si probabil ca nu il vor aduce daca nu au adus nimic de la Marvel Studios si Disney.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Cât a plătit primarul PSD Marcel Muia, de la bugetul local, pentru 6.000 de mici, 300 de meniuri „premium” și un număr de magie

Banatenii27 iulie 2017

VIDEO Hoț prins în flagrant într-un magazin din Timișoara, dat afară în șuturi de vânzătoare

Banatenii27 iulie 2017

Sute de mii de euro, găsiți la perchezițiile din dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Dezvăluiri incendiare făcute de renumitul chirurg, Emil Urtilă, vizat de dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017