Inchiriere spatii Lugoj

Actualitate

Şase accidente la locul de muncă şi un accident de circulaţie colectiv, cu trei morţi un rănit, în anchetă la ITM Caraş-Severin

Şase accidente la locul de muncă şi un accident de circulaţie colectiv, cu trei morţi un rănit, în anchetă la ITM Caraş-Severin

Autoliv

Banatenii

În luna iunie 2017, Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin a efectuat 192 controale, din care 97 în domeniul relaţiilor de muncă şi 95 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, aplicându-se amenzi contravenţionale în valoare de  56.500 lei.

Sancţiunile din domeniul relaţiilor de muncă, în valoare de 37.500 lei au fost aplicate în principal pentru: neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, nerespectarea repausului săptămânal, nerespectarea măsurilor dispuse, nerespectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte Legea nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

Au fost identificate 2 persoane care lucrau fără forme legale de angajare la 2 angajatori cu domenii de activitate: comercializare piese auto second hand, fabricarea produselor din carne, angajatorii în cauză fiind sancţionaţi cu amendă totală în valoare de 20.000 lei.

Sancţiunile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în valoare de 19.000  lei, au fost aplicate pentru deficienţe ce se referă la: purtarea echipamentului individual de protecţie, instruirea angajaților, identificarea și evaluarea riscurilor de accidentare, efectuarea examenelor medicale de medicina muncii, semnalizarea de securitate a locurilor de muncă, asigurarea măsurilor de prim- ajutor.

Au fost comunicate de către angajatori 7 evenimente, din care 6 accidente individuale cu incapacitate temporară de muncă şi 1 accident de circulaţie colectiv cu 4 victime (soldat cu 3 morţi şi 1 incapacitate temporară de muncă), iar dacă sunt sau nu accidente de muncă se va stabili după finalizarea cercetărilor.

Inspectorii de muncă au dispus în total  măsuri 311 care au caracter obligatoriu, pentru remedierea deficienţelor constatate în timpul controalelor.

Din aplicaţia electronică REVISAL gestionată de Inspecţia Muncii, la angajatorii din judeţ figurează 52.948 de salariaţi activi, 59.155  contracte individuale de muncă în derulare (din care 9.251 cu timp parţial, 52.352 pe perioadă nedeterminată şi 6.803 – perioadă determinată).

În baza Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, inspectoratul a luat în evidenţă 567 zilieri, iar în baza Legii nr.62/2011 a dialogului social,     s-au înregistrat 3 contracte colective de muncă şi 1 act adiţional de prelungire a duratei de valabilitate a contractelor colective de muncă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Actualitate

Enel întrerupe curentul în mai multe localități din Timiș

Daniel Groza11 decembrie 2017

Polițiștii locali ar putea să primească aceleași atribuții ca și cei de la Rutieră

Banatenii5 decembrie 2017

Cum poți ajunge la închisoare din cauza petardelor

Banatenii5 decembrie 2017

Doi bănățeni în primii zece cei mai bogați români

Banatenii4 decembrie 2017

Avansări în grad la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin

Banatenii29 noiembrie 2017

O femeie a sunat la 112 pentru că a răpit-o amantul! Polițiștii i-au dat amenda

Banatenii29 noiembrie 2017

Tinerii din Timiș consumă mai multe droguri. Canabisul, ecstasy și amfetamina în topul substanțelor traficate

Banatenii28 noiembrie 2017

Inspecția Tehnică Periodică pentru mașinile mai vechi de 12 ani se va face anual

Banatenii22 noiembrie 2017

Minoră de 15 ani prinsă la furat într-un magazin din Timișoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Când se deschide ansamblul Openville din Timişoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Ce zone va afecta ciclonul polar care va lovi duminică România

Banatenii16 noiembrie 2017
Penitenciarul Timişoara

Deținuții din Penitenciarul Timişoara care vorbesc limba italiană pot avea muncă de birou

Banatenii16 noiembrie 2017