Actualitate

Şase accidente la locul de muncă şi un accident de circulaţie colectiv, cu trei morţi un rănit, în anchetă la ITM Caraş-Severin

Şase accidente la locul de muncă şi un accident de circulaţie colectiv, cu trei morţi un rănit, în anchetă la ITM Caraş-Severin

Autoliv

Banatenii

În luna iunie 2017, Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin a efectuat 192 controale, din care 97 în domeniul relaţiilor de muncă şi 95 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, aplicându-se amenzi contravenţionale în valoare de  56.500 lei.

Sancţiunile din domeniul relaţiilor de muncă, în valoare de 37.500 lei au fost aplicate în principal pentru: neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, nerespectarea repausului săptămânal, nerespectarea măsurilor dispuse, nerespectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte Legea nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

Au fost identificate 2 persoane care lucrau fără forme legale de angajare la 2 angajatori cu domenii de activitate: comercializare piese auto second hand, fabricarea produselor din carne, angajatorii în cauză fiind sancţionaţi cu amendă totală în valoare de 20.000 lei.

Sancţiunile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în valoare de 19.000  lei, au fost aplicate pentru deficienţe ce se referă la: purtarea echipamentului individual de protecţie, instruirea angajaților, identificarea și evaluarea riscurilor de accidentare, efectuarea examenelor medicale de medicina muncii, semnalizarea de securitate a locurilor de muncă, asigurarea măsurilor de prim- ajutor.

Au fost comunicate de către angajatori 7 evenimente, din care 6 accidente individuale cu incapacitate temporară de muncă şi 1 accident de circulaţie colectiv cu 4 victime (soldat cu 3 morţi şi 1 incapacitate temporară de muncă), iar dacă sunt sau nu accidente de muncă se va stabili după finalizarea cercetărilor.

Inspectorii de muncă au dispus în total  măsuri 311 care au caracter obligatoriu, pentru remedierea deficienţelor constatate în timpul controalelor.

Din aplicaţia electronică REVISAL gestionată de Inspecţia Muncii, la angajatorii din judeţ figurează 52.948 de salariaţi activi, 59.155  contracte individuale de muncă în derulare (din care 9.251 cu timp parţial, 52.352 pe perioadă nedeterminată şi 6.803 – perioadă determinată).

În baza Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, inspectoratul a luat în evidenţă 567 zilieri, iar în baza Legii nr.62/2011 a dialogului social,     s-au înregistrat 3 contracte colective de muncă şi 1 act adiţional de prelungire a duratei de valabilitate a contractelor colective de muncă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017

VIDEO Ţiganii implicaţi în ultimul scandal cu topoare de la Lugoj sunt liberi să continue măcelul

Banatenii14 august 2017

FOTO Primăria Dumbrăviţa prezintă pixurile de 145 de lei bucata. Motivul pentru care au fost cumpărate

Banatenii14 august 2017

EXCLUSIV/VIDEO  Un nou conflict violent între ţiganii din Lugoj. BMW distrus cu toporul

Banatenii13 august 2017

“Ziua diasporei” de la Reșița se încheie cu concertele trupelor Taxi și Vunk

Banatenii10 august 2017

Drumuri blocate în șase județe din vestul țării. Mașinile cu masă de peste 30 de tone sunt trase pe dreapta

Banatenii10 august 2017
biciclete

Moreno, Samir și Alisabetei, judecați pentru furt de biciclete

Banatenii9 august 2017

Organele unei timişorence de numai 20 de ani, aflată în moarte cerebrală, vor salva alte vieţi. Familia şi-a dat consinţământul să fie prevelate

Banatenii9 august 2017

Un hoţ s-a bucurat că a dat lovitura, după ce a furat 90.000 de lei şi mai multe bijuterii dintr-o rulotă. A fost prins a două zi!

Banatenii8 august 2017

Jumătate dintre studenţii de anul întâi de la Universitatea de Vest Timişoara, învaţă „cu taxă”. Rectorul UVT: „Este o performanţă”

Banatenii4 august 2017