Administrație

Șantaj politic! Festivalul Saltimbancilor a rămas fără bani după ce PNL nu a votat cum a vrut PSD la apă și gunoi

Șantaj politic! Festivalul Saltimbancilor a rămas fără bani după ce PNL nu a votat cum a vrut PSD la apă și gunoi

Autoliv

În cadrul ședinței extraordinare de astăzi, s-au propus pe ordinea de zi șase proiecte de hotărâre, printre care și cel care stabilea suma de bani pentru Festivalul Saltimbancilor programat pentru perioada 24-26 iulie. Înainte de votarea ordinii de zi, consilierul PSD Nicu Bădina a cerut mutarea de pe punctul doi a acestui proiect, pe ultimul loc, după cele care stabileau prețurile la Salprest și Meridian, propunere care s-a și aprobat.

După ce PNL s-a abținut de la votul pentru prețurile la utilități s-a ajuns la proiectul care stabilea suma pentru Saltimbanci. Consilierul PSD Nicu Bădina a cerut atunci prin amendament scoaterea sumei de 10.000 de lei pentru festival de la ultima hotărâre, solicitare votată de majoritatea PSD.

”A cerut mutarea pe ultima poziție a proiectului cu Saltimbanciada ca să vadă cum votăm noi la Meridian și Salprest. Cei 10.000 de lei s-au tăiat pentru că noi nu am votat prețurile la Salprest și Meridian. Din moment ce fata mea este manager de proiect, eu văd mișcarea ca pe un șantaj politic”, a declarat Mihai Agache, consilier PNL pentru Cetățeanul.

Bădina recunoaște că prin manevra sa a avut ceva de demonstrat.

”Am vrut să trag un semnal de alarmă că domnul Agache Mihai, consilier local, nu ar fi putut să-și dea votul, lucru pe care l-a făcut, pentru că avea interes personal, iar prin faptul că și-a dat votul este conflict de interese și încalcă statutul aleșilor locali pentru că fiica domniei sale este președinte la acest ONG. Consider că nu este o prioritate ca din bani publici să dăm 10.000 de lei pentru o acțiune care nu intră în raza de activitate a autorității publice”, susține Bădina.

În acest moment, festivalul a rămas cu suma prinsă în buget, dar fără destinație. Anul acesta ar fi a treia ediție a Festivalului care s-a dovedit a fi cea mai decentă și elegantă manifestare publică din municipiu.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. augustin bercean

  20 mai 2015 at 18:06

  „Festivalului care s-a dovedit a fi cea mai decentă și elegantă manifestare publică din municipiu” – prin comparatie cu Festivalul Coral, Festivalul de Teatru, Festivalul de Folclor sau Festivalul de Blues Jazz (toate internationale)? Stiu unde se „bate”,
  dar, totusi, trebuie specificata comparatia…

 2. boro

  20 mai 2015 at 23:39

  Dar Bădina nu are rude în Consiului de Administrație a societății Meridian 22?. Un cenzor, vă zic eu. Păcat…Este un festival altfel.

 3. Pingback: Şedinţă de consiliu. Toate cele cinci proiecte au trecut cu majoritate de voturi – Cetateanul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Administrație

Lucrări pe autostrada A1 Deva-Nădlag. Se frezează asfaltul şi se circulă pe o singură bandă

Banatenii26 iulie 2017

Lugojul rămâne fără apă. Se execută lucrări la una dintre uzine

Banatenii25 iulie 2017

Şedinţă de consiliu pentru majorarea salariilor funcţionarilor din Primăria Lugoj

Banatenii25 iulie 2017

Reşiţa primeşte de la Guvern peste 18 milioane de lei pentru o grădiniţă, două poduri şi mai multe drumuri de acces

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Dezastru ecologic pe malul râului Timiş. Zeci de tone de deşeuri sunt aruncate pe locul unde, în trecut, lugojenii ieşeau la iarbă verde

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO – Oraşul cu stâlpii în mijlocul drumului. Cum au asfaltat trotuarele şi drumurile edilii unui oraş din Banat

Banatenii18 iulie 2017

Reşiţa, o nouă etapă pentru prevenirea virusului Zika. Reşiţenii pot primi amenzi dacă nu execută dezinsecţia imobilelor proprii

Banatenii17 iulie 2017

Majorările salariale din administraţie aduc concedieri la Primăria Lugoj: “Mai bine să fie mai puţini, cu salarii mai bune, care vor să muncească”

Banatenii17 iulie 2017

GEC Nera acuză Romsilva că a lăsat în paragină una dintre cele mai frumoase zone turistice din Banat

Banatenii17 iulie 2017

Pe mai multe drumuri din Banat se circulă cu resticţii din cauza lucrărilor. Vezi unde stai în trafic

Banatenii14 iulie 2017

Primăria Reşiţa cere locuitorilor să respecte cu stricteţe regulile de curăţenie din oraş

Banatenii14 iulie 2017

Administraţia Lugojului investeşte 4,8 milioane de lei în reabilitarea unei uzini. Trei cartiere ar trebui să aibă apă mai bună

Banatenii13 iulie 2017