Inchiriere spatii Lugoj

Social

Salbăticia naturii surprinsă în toată splendoarea. Video viral realizat în Munții Banatului

Salbăticia naturii surprinsă în toată splendoarea. Video viral realizat în Munții Banatului

Autoliv

Banatenii

Tinerii de la asociația Wild Caraș-Severin unde dintre cele mai active organizații de mediu, care promovează natura și frumusețiile ei din această zonă a țării au reușit să surprindă în două filmulețe o turmă impresionantă de porci mistreți, care își au sălașul în Munții Banatului, pe lângă Anina.

La nici o săptămână după ce au filmat turma cu o camera instalată în pădure, unul din voluntarii asociației a reușit să filmeze o parte din aceeaiși turmă cu telefonul mobil.

“Ieri am avut parte de o experiență deosebită, am reușit să găsim o turmă impresionantă de porci mistreți, suprinsă de o camera capcană acum o săptămână, o turmă formată din 20 de porci și 12 purcei. Filmarea este facuta cu telefonul mobil, de la câțiva metri, pe raza Ocolului Silvic Anina.
Ne bucura două lucruri: să vedem că în pădurile noastre sălbăticia este la ea acasă și că avem o populație sănătoasă de animale sălbatice. Să vedem că avem oameni care își gestionează responsabil fondurile naturale.Cred că una din greșelile pe care le facem sistematic de la revoluție încoace e că promovăm doar exemplele negative și că alegem doar să criticam, în loc să ne implicăm”, a spus voluntarul Wild CS, care a filmat tuma de mistreți.

Wild Caraş-Severin a primit, în 8 martie, hotărârea judecătorească prin care i s-a aprobat personalitatea juridică. Tinerii din Wild CS, sunt o mână de oameni şi fac voluntar această activitate în sprijinul mediului de mulţi ani, însă anul acesta au decis că e bine să aibă şi o formă legală prin care să se exprime.

Aşa a luat fiinţă asociaţia lor. Wild CS are însă deja mii de prieteni pe Facebook, iar imaginile rare pe care le surprind fac deliciul iubitorilor de natură. De la fotografii cu peisaje extraordinare, până la filmări în care apar animele sălbatice aşa cum le vedem poate doar în reportajele de pe canalele tv, specializate în acest tip de reportaje.

“Toţi suntem iubitori de natură şi, la un moment dat, am cumpărat nişte camere şi ne-am propus să filmăm nişte animale. În timp, am reuşit să ne apropiem de natură, să înţelegem comportamentul animalelor. Pe urmă a fost o chestie care a venit de la sine. Ne-am propus să facem o asociaţie şi să dăm o formă legală activităţilor noastre. Vrem să promovăm zona, că de aici a venit Wild, de la sălbăticia din Caraş-Severin, vrem să derulăm proiecte care au legătură cu biodiveristatea din Caraş-severin, tot ce înseamnă floră şi faună, vrem să promovăm potenţialul deosebit din Caraş-Severin pentru că sunt zone cu o sălbăticie şi o frumuseţe ieşite din comun şi poate printre puţinele locuri virgine pe care le mai avem în ţara asta. Caraşul e judeţul cu cele mai multe arii protejate”, spune Ciprian Floare, care este şi preşedintele noii asociaţii.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Pingback: VIDEO-Mistreților din Caraș-Severin le place să fie vedete. O nouă filmare face furori pe Facebook | Banatenii.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

“Tax & Finance Forum” Timișoara: Experții români analizează impactul ultimelor modificări fiscale asupra mediului de business

Banatenii22 noiembrie 2017

S-a deschis “Grandent”, centru stomatologic modern cu tarife pentru toți

Banatenii22 noiembrie 2017

Salonul Industriei Ușoare, cea mai mare expoziție de vestimentație și accesorii din vestul țării

Banatenii15 noiembrie 2017

Care va fi prețul porcilor de Craciun în județul Timiș

Banatenii14 noiembrie 2017

Casa de Pensii Timiș distribuie bilete de tratament pentru pensionari. Vezi în ce stațiuni!

Banatenii14 noiembrie 2017

Lista securiștilor care au ridicat arme și au tras în timișoreni în decembrie 1989

Banatenii9 noiembrie 2017

Românii din străinătate, luați în vizor de ANAF. Pot să primească amenzi

Banatenii7 noiembrie 2017

“Ajungeam să fac 24-26 de milioane pe zi. O partidă de sex era cam două milioane”

Daniel Groza7 noiembrie 2017

Peste 1.8 milioane de români își caută un loc de muncă în magazine și depozite

Banatenii26 octombrie 2017

Imigranţi, angajaţi ilegal la fast food-uri din Timişoara

Banatenii26 octombrie 2017

Cum poți deveni unul dintre cei 300 de viitori pompieri salvatori! ISU Caraș-Severin așteaptă candidați

Banatenii25 octombrie 2017

Şoarecii nasc şi ei la Maternitatea „Odobescu” din Timişoara

Banatenii25 octombrie 2017