Inchiriere spatii Lugoj

Opinii

Romii îşi fac de cap la Lugoj, pentru că autorităţile sunt slabe şi măsurile luate sunt ineficiente

Romii îşi fac de cap la Lugoj, pentru că autorităţile sunt slabe şi măsurile luate sunt ineficiente

Autoliv

În toată această vară, lugojenii au asistat neputincioşi cum oraşul a fost transformat în “Vestul sălbatic”, de către hoardele de romi(că se supără când le spui ţigani), care fac ce vor şi când vor pe străzile oraşului. Şi când spun că fac ce vor, îmi asum acest lucru, chiar dacă nu le convine poliţiştilor, procurorilor şi poate judecătorilor, deşi  în cazul celor din urmă am o îndoială, pentru că mulţi dintre aceşti infractori sunt încă în libertate, cu contribuţia masivă a acestei bresle.

Romii flutură pistoalele când vreau şi unde vreau, iar poliţiştii şi procurorii nu sunt în stare să-i trimită după gratii pentru că judecătorii consideră ori că nu sunt pericol social, ori că nu sunt destule dovezi pentru pedepsirea lor.

Nu sunt nici poliţist, nici procuror, nici judecător, de aceea nu o să mă risc să le indic soluţii celor care ar trebui să le aibă, pentru că la teorie suntem buni cu toţii, practica însă ne omoară. Totuşi ca simplu cetăţean, atât eu, cât şi toţi ceilalţi cetăţenii din Lugoj, avem o problemă şi problema noastră nu este cu romii care fac scandal în oraş, ci cu cei care îi lasă să facă scandal, cei care sunt plătiţi să vegheze la “liniştea şi siguranţa” noastră.

Sunt prea puţin interesat de faptul că cei care pornesc aceste conflicte sunt romi sau ţigani, cum vreţi să le spuneţi, dar vreau să ştiu de ce am ajuns în situaţia în care trebuie să ne fie teamă să circulăm seara, pe unele străzi ale oraşului, pentru că un grup de etnci, fie ei şi congolezi, îşi reglează conturile în stil mafiot.

Ca cetăţean cinstit al acestui oraş plătesc impozite şi taxe pentru care Statul Român este OBLIGAT să-mi ofere SIGURANŢĂ. La fel cum eu sunt obligat să achit anual sume importante, pentru funcţionarea Statului, autorităţile publice sunt obligate să presteze serviciile pentru care plătesc. Când nu se întâmplă aşa, cineva nu îşi face datoria cum trebuie şi eu, cetăţeanul cinstit, care mi-am plătit taxele, sunt înşelat. Cine sunt autorităţile publice din Lugoj, care nu-şi fac datoria? Păi în acest caz, ar fi Poliţia, locală şi naţională, Parchetul, Judecătoria şi chiar Primăria.

Numai că toţi conducătorii acestor instituţii au adoptat politica struţului. În ultimele luni, nu am văzut pe niciunul dintre şefii acestor instituţii să transmită măcar un mesaj care să liniştească populaţia. Şi când spun mesaj, nu mă refer neapărat ca aceşti oameni să iasă în faţa unui microfon şi să dea din gură cât de stăpâni sunt pe situaţie, mă refer mai mult la un mesaj vizual, de forţă, care să stârnească teama în rândul celor care ar putea să încalce legea.

Altfel nu-mi explic cum, după numai patru zile de la un conflict armat, aceiaşi indivizi sau cel puţin aceleaşi clanuri au curajul să se implice într-un nou scandal. De ce nu le e frică acestor infractori de autorităţile din Lugoj? Pentru că autorităţile sunt slabe şi măsurile luate până acum au fost ineficiente.

Dacă de la primul conflict, combatanţii înfundau puşcăria şi nu erau lăsaţi să plece acasă, aşa cum s-a întâmplat, acum era linişte în Lugoj . De ce nu s-a întâmplat aşa? Să ne spună şefii autorităţilor publice, dacă au curajul şi dacă au argumente.

După două conflicte armate, în patru zile, mă aşteptam să văd, cel puţin pentru o perioadă, zeci de poliţişti şi jandarmi măcar în zonele fierbinţi. O singură maşină de poliţie am văzut pe una din străzile cu probleme. Era goală. Probabil şoferul era la cumpărături la supermarketul din apropiere.

V-am plătit? Atunci prestaţi! Nu mă interesează cum. Găsiţi soluţii! Dacă e necesar, scoateţi sute de poliţişti pe stradă, împânziţi oraşul cu camere de luat vederi, plătiţi informatori din rând grupurilor conflictuale, faceţi uz legal de armă, acolo unde este necesar, impuneţi dictatura legii ca să scăpăm de aceşti terorişti.  Şi asta pentru că eu, cetăţeanul cinstit, am nevoie de siguranţă ca să vă plătesc în continuare.

 

 

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. Robi

  22 august 2017 at 13:53

  Felicitari pentru articol! Bine punctat! Poate domnii din Politie asteapta sa iesim sa ne facem singuri dreptate, sa nu uite ca vor cadea si ei odata cu tiganii!

 2. Gica

  22 august 2017 at 14:54

  Felicitari pentru articol!
  De ani buni acesti concetateni isi fac de cap in Lugoj iar autoritatile nu-i deranjeaza cu nicio actiune.

 3. XXtrg

  23 august 2017 at 20:44

  Nu se poate accepta ca niste vai de capu’ lor sa se ia la harta in mijlocul orasului, pe langa ca nu aduc nici un beneficiu orasului, mai sunt si la mare rang, nimeni nu se leaga de ei.

  JUSTITi-o fa treaba, nu sta mainile in buzunare ridicand din umeri, daca asa am face toti cand vine vorba de impozite si taxe? De unde mama dracului ati lua leaga? De la TIGANI?? Nu cred!

  NU sunt ROMI, sunt TIGANI. In engleza Gypsy, in germana: Zigeuner, in spaniola: gitanos, doar la noi s-a modificat ca sa nu se simta, ce ??? Ce sa nu se simta mirosul de mort, de hot, de nenorocit care sta pe spatele celorlalti????

 4. Pingback: Romii îşi fac de cap la Lugoj, pentru că autorităţile sunt slabe şi măsurile luate sunt ineficiente

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Opinii

Mai multe în Opinii

Cine-a pus Tel-Drumu’-n drum?

Banatenii17 noiembrie 2017

Strada tropăie, iar guvernul ţopăie

Banatenii9 noiembrie 2017

Românie, Românie…ies hoţii din puşcărie

Banatenii30 octombrie 2017

Guvernul Hagi Tudose taie coada la pisică

Banatenii23 octombrie 2017

Furtună în oala de noapte

Banatenii16 octombrie 2017

Toamna se numără … ouăle!

Banatenii10 octombrie 2017

Dezonorarea cetăţenilor de onoare

Daniel Groza1 septembrie 2017
Shutterstock

De ce se tem oamenii cel mai mult. Ce recomandă psihologii

Banatenii28 august 2017

Cine va răspunde pentru glonțul mortal tras de clanurile de romi din Lugoj?

Daniel Dancea22 august 2017

Cum te lasă ENEL să arzi în casă, fără nici cea mai mică remuşcare. Această companie îşi bate joc de abonaţii săi

Daniel Groza2 iulie 2017

OPINII – Cât de grindeni sunt bănăţenii ?

Banatenii19 iunie 2017

Cetățeanul trece la nivelul următor. De ce devenim banatenii.ro

Daniel Groza17 iunie 2017