Inchiriere spatii Lugoj

Opinii

Românie, Românie…ies hoţii din puşcărie

Românie, Românie…ies hoţii din puşcărie

Autoliv

Banatenii

Popor viteaz, atenţie la buzunare! Aproape 4000 de hoţi, criminali, curve, proxeneţi, violatori, escroci, şantajişti şi alte nenumărate specii penale vor fi eliberaţi din închisorile patriei.  Legea recursului compensatoriu  le dă dreptul unor delincvenţi să beneficieze de eliberare condiţionată.

Deci, în următoarele zile, ne vom întâlni cu aceşti bravi români, pe străzi, în cafenele, în magazine, în mijloacele de transport în comun, iar unii dintre ei ne vor vizita chiar şi la domiciliu. Am înţeles că Ministerul Public  reclamă lipsa unui studiu de impact, premergător modificării legislative. Care studiu, frate?  În ţara asta se ştie clar că fărădelegea e sport naţional. Ştim ce va urma. Impactul îl va simţi rapid cetăţeanul de rând, la nivelul  pieptului, acolo unde el  îşi ţine portofelul. Nu-ţi trebuie  studii juridice ca să-ţi dai seama că unora nici nu li se va usca bine cerneala pe foaia de eliberare, că vor asalta din nou porţile penitenciarelor.

Vine iarna şi afară-i frig, frăţicule. Băieţii-s cu buzunarele goale şi nici chiar într-o democraţie originală ca a noastră, ştiinţifico-fantastică,  nu se poate trăi fără să ai o para chioară. Deci, oamenii se vor apuca urgent de treabă, fiecare în specialitatea lui. Nu rămân ei pe stradă în gerul iernii. Are ea, mama România, grijă de fiii ei. Îi cazează la „mititica”, la căldurică.  Eu nu cred în pocăinţa păcătosului şi sunt convins că în curând, puşcăriile vor fi şi mai aglomerate.

Mai cred că guvernul a pus la cale o eliberare mascată a corupţilor. Chiar dacă în prima fază suntem anunţaţi să nici un corupt nu intră sub incidenţa acestei legi, viitorul ne va demonstra contrariul. În altă ordine de idei, guvernanţii au aruncat cu praf  în ochii şi Coanei Europa, care nu mai poate dormi de grija densităţii prea mari pe metru pătrat, în închisorile mioritice. Şi uite aşa, în calendarul istoriei s-a mai scris cu litere de aur, o dată. După „Marea Revoluţie din Octombrie”, a fratelui de la răsărit, venim şi noi cu, ,,Marea Eliberare”, tot în octombrie. Am auzit că şi în sistemul sanitar se pune la cale o eliberare.

Asta tot în ideea grijii faţă de om, adică, toţi cei care stau doi într-un pat, vor fi externaţi, bineînţeles, în ordinea înmormântării. Cetăţenii care vor beneficia de această lege vor fi şi împroprietăriţi cu doi metri cubi de pământ. Legea se află deocamdată în stagiu de proiect şi se numeşte „Marea săritură în adâncime“ , tot din octombrie. Revenind la hoţii noştri, cei ştiuţi şi neştiuţi, cei liberi sau cei deja priponiţi, nu pot să nu-mi amintesc de patosul cu care neamul nostru a preaslăvit în doine şi balade, haiducul, hoţul la drumul mare.  Ca bun român ce sunt, duc tradiţia neamului mai departe şi nu pot ca să sfârşesc  fără să doinesc: Românie, Românie, /Ies hoţii din puşcărie, /Frunză verde lobodă, /Toată lumea-i slobodă!

Dan TIMARU

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Opinii

Mai multe în Opinii

Cine-a pus Tel-Drumu’-n drum?

Banatenii17 noiembrie 2017

Strada tropăie, iar guvernul ţopăie

Banatenii9 noiembrie 2017

Guvernul Hagi Tudose taie coada la pisică

Banatenii23 octombrie 2017

Furtună în oala de noapte

Banatenii16 octombrie 2017

Toamna se numără … ouăle!

Banatenii10 octombrie 2017

Dezonorarea cetăţenilor de onoare

Daniel Groza1 septembrie 2017
Shutterstock

De ce se tem oamenii cel mai mult. Ce recomandă psihologii

Banatenii28 august 2017

Cine va răspunde pentru glonțul mortal tras de clanurile de romi din Lugoj?

Daniel Dancea22 august 2017

Romii îşi fac de cap la Lugoj, pentru că autorităţile sunt slabe şi măsurile luate sunt ineficiente

Daniel Groza22 august 2017

Cum te lasă ENEL să arzi în casă, fără nici cea mai mică remuşcare. Această companie îşi bate joc de abonaţii săi

Daniel Groza2 iulie 2017

OPINII – Cât de grindeni sunt bănăţenii ?

Banatenii19 iunie 2017

Cetățeanul trece la nivelul următor. De ce devenim banatenii.ro

Daniel Groza17 iunie 2017