Știri naționale

România, țara cu cei mai fericiți copii. Cercetătorii nu își explică

România, țara cu cei mai fericiți copii. Cercetătorii nu își explică

Autoliv

Copiii din România, cel puţin cei din grupa de vârstă 10 – 12 ani, sunt cei mai mulţumiţi din lume de viaţa lor, relevă un studiu despre viaţa şi satisfacţiile copiilor, realizat pentru Jacobs Foundation, la care au participat 53.000 de copii.

Studiul desfășurat de cercetători din universități din Germania, Israel, Anglia și Spania în 2013 și 2014 a încercat să răspundă la întrebarea în ce țări trăiesc cei mai fericiți copii. Rezultatele au arătat că cei mai mulțumiți sunt copiii turci, români și columbieni.

Participanții au fost chestionați în privința mai multor aspecte din viața lor printre care familia, timpul petrecut acasă, prieteniile, școala, banii și bunurile materiale. Studiul relevă o lipsă de corelaţie între numărul bunurilor deţinute sau la care au acces şi gradul de satisfacţie, cel puţin la acest nivel al vârstei. Copii din Norvegia de exemplu sunt doar foarte puţin mai mulţumiţi de calitatea vieţii lor decât cei din Etiopia.

Copiii din România sunt pe primele două locuri, de regulă pe primul loc, la mai toate chestionarele. Cu o notă de 9,5 la satisfacția vieții, depășim Germania sau Marea Britanie, care sunt sub 9. Numai 1,5% dintre copii de la noi s-au declarat nemulțumiți (adică au dat note sub 5) în vreme ce peste 77% au dat nota 10 vietii pe care o duc. Aceasta în ciuda faptului, că 14% nu au calculator, 20% nu au acces la Internet, 36% nu au camera lor, peste 40% trăiesc în familii care nu dețin un autoturism și 12% nu au carți în casă (în afară de cele pentru școală). Pe de altă parte, doar 18% dintre ei nu au un telefon mobil, 3% nu au televizor și 13% nu posedă un dispozitiv electronic la care să poată asculta muzică. Pe de altă parte, numarul celor care nu primesc bani de buzunar este extrem de mic în țara noastră.

La celălalt capăt al clasamentului se află copiii din Coreea de Sud, Israel şi America de Sud.

România, cei mai fericiți copii, printre cei mai nefericiți adulți

Realizatorii studiului nu îşi explică acest procent în rândul copiilor români. Studiul arată că în grupa de vârstă 13 – 15 ani copiii din România nu mai au o viziune la fel de optimistă şi pe măsură ce se maturizează gradul de satisfacţie scade, astfel că, paradoxal, adulţii români se situează pe locul 12 din 15 la acelaşi grad de satisfacţie.

„Este un mister şi pentru noi de ce copiii din România cu vârsta între 10 şi 12 au ieşit atât de bine comparativ cu toate celelalte ţări”, a spus Jonathan Bradshaw, de la Universitatea York, unul dintre cercetătorii care s-au ocupat de studiu.

Studiul sub denumirea de „Children’s World”, solicitat de Jacobs Foundation, s-a realizat în doi ani cu scopul de a folosi informaţiile obţinute în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă ale copiilor din întreaga lume.
Rezultatele raportului au fost prezentate ieri în cadrul unei reuniuni a Parlamentului European din Bruxelles care va fi urmată de o serie de conferințe organizate în lumea întreagă, pe parcursul anului 2015.

 

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Pingback: Românii au cei mai fericiţi copii din lume. Ce rol are Ortodoxia din România? Studiu internaţional realizat de Jacobs Foundation. PDF - Ziaristi Online | Ziaristi Online

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Știri naționale

Se topește asfaltul. Două zile cu drumuri închise în toată România pentru mașinile mai grele de 7,5 tone

Banatenii4 august 2017

CFR anunță că urmează întârzieri mari pe calea ferată. Trenurile vor circula la viteză redusă

Banatenii1 august 2017

Magazinele Kaufland se transformă în mall. Vor avea inclusiv zona Food Court

Banatenii31 iulie 2017

17 judeţe afectate ploile abundende din ultimele 24 de ore. Caraş-Severin printre zonele unde s-au înregistrat pagube

Banatenii26 iulie 2017

Carte de identitate nouă. Va ţine loc şi de card de sănătate

Banatenii26 iulie 2017

Începe recrutarea tinerilor care doresc să devină soldaţi. Care sunt condiţiile

Banatenii7 iulie 2017

O nouă majorare stabilită de Guvern. Creşte tariful rovinietei

Banatenii4 iulie 2017

Un artist a colorat copacii dintr-o pădure din România, pentru a protesta împotriva tăierilor abuzive

Banatenii3 iulie 2017

Mașinile pentru examenul auto, dotate cu camere de supraveghere. Ce se întâmplă cu filmările

Banatenii30 iunie 2017

Nu e glumă! CFR te invită să străbați România cu trenul și să mai scrii și eseuri despre cât de frumos a fost

Banatenii23 iunie 2017

Locul de muncă din România pentru care câștigi 3.500 de lei în mână, cazare și masă și nici nu ai nevoie de facultate

Banatenii20 iunie 2017

VIDEO – Doi tineri și-au cumpărat un castel în Transilvania, cu banii pentru un apartament din București

Banatenii19 iunie 2017