Actualitate

Restaurant din Lugoj, închis pentru trei luni de inspectorii Antifraudă

Restaurant din Lugoj, închis pentru trei luni de inspectorii Antifraudă

Autoliv

Tribunalul Timiș a emis sentința finală într-un proces prin care o firmă din Lugoj contesta un proces verbal prin care a fost amendată cu 10.000 de lei și s-a dispus suspendarea activității pentru o perioadă de trei luni. Amenda a fost redusă de la 10.000 la 8.000 de lei, dar sancțiunea suspendării activității a fost menținută.

O firmă din Lugoj cu obiect de activitate „restaurant”, controlată în primăvara anului trecut de inspectorii Antifraudă a fost sancționată cu măsura cea mai dură: amendă de 10.000 de lei și suspendarea activității pentru trei luni de zile, plus confiscarea sumei de peste 10.000 de lei despre care inspectorii ANAF au spus că nu a fost fiscalizată.

„În urma controlului efectuat în perioada 30.05-03.06.2014  la punctul de lucru al societăţii petente (n.r. SC Momimadron SRL), s-a constatat că pentru perioada 01.05.-30.05.2014 au fost vândute produse în valoare totală de 16741,50 lei, conform rapoartelor de vânzări aferente  gestiunii, iar în urma comparării cu Raportul  fiscal detaliat pentru aceeaşi perioadă, a rezultat o diferenţă nefiscalizată în valoare de 10.129 lei”, au fost neregulile constatate de Antifraudă.

Societatea amendată de ANAF a contestat procesul verbal în instanță, arătând că „sancţiunile aplicate depăşesc cu mult gravitatea faptei săvârşite raportat la faptul că petenta se află la prima abatere de acest gen”.  În plus, reprezentanții firmei au arătat că „angajaţii societăţii fiind de bună credinţă, au prezentat agenţilor constatatori toate notele de plată nefiscalizate, explicând că acestea însoţesc mâncarea livrată  conform contractelor încheiate cu alte două societăţi şi la finalul lunii urmează a fi emisă  factura fiscală”.

Prima fază a procesului dintre firma lugojeană și Antifraudă s-a judecat la Judecătoria Lugoj. Magistrații de aici au admis în parte cererea firmei, reducând amenda aplicată de ANAF de la 10.000, la 8.000 de lei. Sancțiunile de confiscare a sumei de 10.129 de lei  și suspendarea activității pentru trei luni au fost menținute. Sentința a fost atacată cu apel, la Tribunalul Timiș, iar judecătorii de aici au menținut soluția Judecătoriei Lugoj, rămânând valabilă sancțiunea prin care activitatea restaurantului este închisă pentru trei luni.

În cadrul procesului, reprezentanții firmei au arătat că „cele trei luni de suspendare a activității ar duce la insolvența firmei”, lucru care, cel mai probabil se va întâmpla odată cu pronunțarea sentinței emise de Tribunalul Timiș.

Sursa foto: observator.ro

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Cinci ani de închisoare și daune morale de 150.000 de euro pentru moartea unui bărbat ucis în bătaie în secția de Poliție

Banatenii27 iunie 2017

Banatul se topește la soare! Urmează un cod galben de caniculă pentru mai multe zile

Banatenii27 iunie 2017

Imagini cu Lugojul din avion, surprinse de castigatorul unui concurs de pe blogul Lugojeanul

Banatenii27 iunie 2017

Un cunoscut om de afaceri de lângă Lugoj a intrat la închisoare. A fost condamnat definitiv la șase ani de detenție

Banatenii27 iunie 2017

Povestea timişorencei care a cumpărat eMAG și a realizat tranzacții de 5 miliarde de euroeuro

Banatenii27 iunie 2017

VIDEO BAC 2017. Elev pasionat de matematică: „Nu înțeleg rostul caracterizării unor personaje fictive”

Banatenii27 iunie 2017

Explozie urmată de incendiu, cu mai mute victime la S.C.TMK S.A. Reșița. Exercițiu ISU Caraș Severin

Banatenii27 iunie 2017

Si-a omorat fosta concubina cu un topor! Crima terifianta la Lugoj

Banatenii26 iunie 2017

Răsturnare de situație în dosarul de corupție al doctoriței de la Casa de Pensii Lugoj. Camelia Rămneanțu a scăpat de pușcărie

Banatenii26 iunie 2017

Cum a aparut Gelateria lui Iury si Ivan din Lugoj! Povestea celei mai cautate inghetate din oras

Banatenii26 iunie 2017

15.000 de turişti pe an vizitează Cramele Recaș. În 2003 erau doar 300

Banatenii26 iunie 2017

VIDEO Prăpăd făcut de furtună, la Lugoj. Acoperiș înlocuit recent, smuls și aruncat zeci de metri

Banatenii23 iunie 2017