Cultură

„Remember Maria Tanase”, recital susţinut de Claudia Negroiu pe scena teatrului lugojean

„Remember Maria Tanase”, recital susţinut de Claudia Negroiu pe scena teatrului lugojean

Autoliv

„Remember Maria Tănase” e este titlul recitalului susţinut de actriţa Claudia Negroiu ce aduce în prim plan figura emblematică a marii artiste, în regia semnată de Mălina Andrei, care este și autoarea scenariului. Spectacolul, organizat de Arta 9 şi Compania de Teatru „Gestual Art”, va avea loc în sala Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” astăzi, de la ora 19. Biletele sunt în vânzare la casieria teatrului şi costă 30 de lei în sală şi 15 lei la balcon.

„Într-un spectacol de 1,15 h mi-am propus ca prin arta actorului, muzică, artă plastică, videoproiecție să aduc în fața spectatorilor viața și creația artistică a celei care a fost și va rămâne veșnic o voce unică: Maria Tănase. Pornind de la interpretarea teatrală (nu în sens peiorativ) pe care o dădea cântecelor sale, m-am gândit că o actriță și nu o cântăreață este singura care ar putea să trăiască viața și cântecul Mariei Tănase. Coloana sonoră semnată de Vasile Malic va sublinia și va pune în valoare evoluția Mariei de-a lungul timpului, iar negativele vor constitui suportul interpretării Claudiei Negroiu. Scenografia și costumele semnate de Aurel Pătrașcu aduc în scenă frumusețea și bogăția coloristică a motivelor populare românești de pe scoarțe, cuverturi, costume și obiectele folosite de țăranii noștri.“, spune regizoarea Mălina Andrei.

„Maria Tănase a fost unică prin personalitatea sa artistică, prin stilul unei interpretări originale românești, prin stăpânirea tehnicii vocale și cunoașterea temeinică a artei actorului. Ea nu reproducea pur și simplu un cântec, ci îl crea din nou de fiecare dată pe măsura sentimentului ce o stăpânea în momentul cântării. La fel ca un actor într-o piesă de teatru ea păstra unicitatea dând limpezime stilului prin prospețime, fără a știrbi nimic din autenticitate.”, mai spune Mălina Andrei.

Videoproiecţia este “partenerul” care îi va ghida paşii Claudiei Negroiu, pe parcursul spectacolului, în întoarcerea în timp, menită să reconstituie amintirea Mariei Tănase. Călătoria pe drumul amintirilor începe cu fragmente din “Maria cea fără de moarte”, carte semnată de Gaby Michăilescu, impresarul Mariei Tănase.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Mai multe în Cultură

Zeci de artiști urcă pro-bono pe scenă la Festivalul de Folk de la Gărâna, pentru acoperirea cheltuililor cu refacerea locației care a ars

Banatenii10 august 2017

Opera monumentală a unui artist timişorean, pe pereţii unui oficiu de turism din Franţa

Banatenii28 iulie 2017
muzeu Lugoj

Muzeul de Istorie din Lugoj, apel pentru salvarea porților vechi de sute de ani

Banatenii28 iulie 2017

Şcoală de vară în Timiş, pentru studierea Holocaustului. Printre participanţi se află şi doi supravieţuitori

Banatenii24 iulie 2017

Semenic FestRock continuă şi în acest weekend. „Trenul Pierdut” se poate prinde în Poiana Lupului

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Jurnalistul britanic care a realizat documentarul Wild Carpathia, apel pentru salvarea Băilor Herculane: “Guvernul nu face nimic!”

Banatenii19 iulie 2017

A murit actorul care a primit “Oscar”, pentru rolul în care l-a interpretat pe bănăţeanul Bela Lugosi

Banatenii17 iulie 2017

Trupa CARGO urcă în premiera pe scena de La Capiţe, din Timişoara

Banatenii15 iulie 2017

Trupa „Timpuri Noi” deschide SemenicFest Rock de la Gărâna

Daniel Groza15 iulie 2017

Caransebeş, oraşul românesc cu cele mai multe sculpturi monumentale din Europa, realizate de artişti din întreaga lume

Banatenii10 iulie 2017

Amintiri dureroase! Cum au suportat copiii bănăţenilor deportarea în Bărăgan

Banatenii3 iulie 2017

Final de stagiune la Teatrul Naţional Timişoara, cu Rambuku de Jon Fosse

Daniel Groza3 iulie 2017