Cultură

Recital de muzică sacră și lectură de psalmi, cu Aura Twarowska și Maia Morgenstern, în prima săptămână de Lugoj Clasic

Recital de muzică sacră și lectură de psalmi, cu Aura Twarowska și Maia Morgenstern, în prima săptămână de Lugoj Clasic

Autoliv

Lugoj Clasic, cel mai important festival clasic organizat vreodată în municipiu, programează în cele două săptămâni de desfășurare spectacole de teatru, recitaluri și concerte de muzică clasică, lansări de carte și expoziții.

Evenimentul se deschide sâmbătă, 30 iulie, la ora 20, cu o prezentare de haine și bijuterii. ”Liberty Collection” se intitulează colecția creatoarei timișorene Luciana Matei Plavoșin, care se adresează ”femeii moderne și puternice, independente financiar și sentimental, femeii nevoite să echilibreze viața personală cu cea socială, femeii hotărâte și ambițioase”. Colecția de bijuterii este creată de Marieta Pamfil, unul dintre puținii artiști timișoreni procupați de acest domeniu. O colecție bazată pe pietre, pietre semiprețioase, scoici și metal. Prezentarea va avea loc la Casa Bredicenilor.

Expoziție de fotografie

Următorul eveniment din cadrul festivalului este vernisajul expoziției de fotografie ”Soulmates” a Oanei Stoian. Născută la Lugoj în 1993, Oana Stoian este absolventă a secției Foto-Video a Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara. La ora actuală își urmeaază studiile de masterat în Grafică Publicitară. Prima expoziție personală a avut-o în luna decembrie 2015 la Timșoara. Anul acesta, Oana a fost aleasă printre cei 10 finaliști ai concursului internațional de fotografie Sony World Photography Awards. Seria de 10 fotografii a Oanei, „How to think outside the box” a fost selectată dintre 230.103 imagini din 186 de țări, cel mai mare număr de fotografii înregistrate din istoria de 9 ani a concursului, cu 33% mai mult față de 2015. Expoziția va fi deschisă joi, 4 august, la Casa Bredicenilor.

Recital Aura Twarowska

Lugoj Clasic continuă, pe 6 august, cu un recital de muzică sacră și lectură de psalmi, la Sinagoga Neologă. Recitalul va fi oferit de mezzosoprana Aura Twarowska, solista a Operei de Stat din Viena și organizator al acestui eveniment, din calitatea de președinte al Asociației Culturale Enthousiasmos. Lectura de psalmi va aparține actriței Maia Morgenstern, iar acompaniamentul la pian aparține Silvianei Cârdu. În program, recitare de Psalmi Biblici și moderni. Aranjamente muzicale de psalmi: N. Bretan, A. Dvorak, A. H. Malotte, H. Smart, O. Speaks, N. Rorem.

”E un proiect de suflet pentru mine. Ador să cânt psalmi. Același spectacol îl vom susține a doua zi, pe 7 august, la Festivalul ”frate mai mare” al lui Lugoj Clasic, Zilele Muzicii la Oravița”, spune Aura Twarowska.

Intrarea se face face pe bază de invitații care se obțin de la Teatrul ”Traian Grozăvescu”.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Cultură

Ruga mare intr-un sat din Banat in weekend

Banatenii22 iunie 2017

Unic în România! Spectacol de operă și operetă într-o carieră de piatră din Caraș-Severin

Banatenii21 iunie 2017

Programul si trupele care concertează la Festivalul “Rock pe 2 Roți” din Lugoj. O motocicletă Honda poate fi câștigată la tombolă

Banatenii19 iunie 2017

VIDEO – Americanul John Scofield, cel mai apreciat artist de jazz al anului, vine la Festivalul de la Gărâna. Ce surprize au mai pregătit organizatorii

Banatenii19 iunie 2017

Maia Morgenstern vine la Lugoj cu un spectacol de exceptie

Banatenii12 iunie 2017

S-a mai închis o librărie din Lugoj, după vânzarea casei lui J.C. Drăgan

Banatenii2 iunie 2017

Aura Twarowska merită titlul de Cetățean de Onoare al Lugojului. Când îi va fi acordat?

Banatenii2 iunie 2017

Începe cea de-a doua ediție a festivalului care a repus Lugojul pe harta culturală a țării. Vezi programul complet!

Banatenii31 mai 2017

Concurs pentru fotografii amatori din Lugoj. Cele mai bune 22 de lucrări vor fi expuse la English Pub

Banatenii29 mai 2017

Programul rugilor de Rusalii, în satele din zona Lugojului

Banatenii25 mai 2017

Silviu Oravitzan le scrie lugojenilor şi explică cum stau lucrurile cu donaţia sculpturii din Parcul Poştei

Banatenii24 mai 2017

Alfabetizare cu forţa acum 200 de ani în Banat. Părinţii care-şi împiedicau copiii să frecventeze şcoala erau pedepsiţi

Banatenii19 mai 2017