Actualitate

Reacțiile lugojenilor care au legătură cu America după victoria lui Donald Trump

Reacțiile lugojenilor care au legătură cu America după victoria lui Donald Trump

Autoliv

Omul de afaceri lugojean Daniel Olariu, partener de afaceri al americanului de origine română Steven Ausnit, a fost invitat să urmărească alegerile din SUA alături de amabasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm. La evenimentul care a avut loc în București au participat aproximativ 600 de persoane.

Olariu a salutat victoria lui Donald Trump, susținând că un rol important în alegerea lui Trump l-au jucat creștinii evanghelici din SUA, care au apreciat discursul republicanului axat pe familie, viață și împotriva LGBT. Olariu a mai spus că prioritatea zero a României ar trebui să fie acum apropierea de noul președinte al Americii și de staff-ul său. „Felicit poporul american pentru alegerea făcută. Așa cum am discutat și cu Excelența Sa, domnul ambasador Hans Klemm, voința poporului trebuie respectată. Pentru noi și pentru clasa politică trebuie începută deja munca de apropiere de staff-ul noului președinte. România trebuie să facă tot ce poate ca să fim nu numai prieteni ai Americii, ci și prieten ai noului președinte, Donald Trump. Cred că pentru noi în momentul ăsta ar trebui să încetăm orice fel de etichetare a lui Donald Trump pentru că vorbim de noul președinte al Americii. Noi trebuie să facem ca interesele României să aibă de câștigat în conjunctura actuală. Nu suntem în măsură să îl etichetăm noi pe președintele Americii pentru că este alegerea poporului american. Noi trebuie să creăm cât mai repede o punte de legătură între noua administrație de la Washington și administrația de la București”, a declarat Olariu.

La rândul său, Claudiu Căprariu, un inginer lugojean stabilit împreună cu familia în SUA a salutat victoria lui Trump în alegeri, susținând că în comparație cu Clinton, Trump este răul cel mai mic. „Ce nu mi-a plăcut la Clinton a fost deschiderea pentru LGBT. Consideră că un copil nenăscut nu e o viață, e împotriva creștinismului. L-am votat pe Trump și pentru vicepreședintele său, care este un om cu adevărată coloană vertebrală. Este un om care a dovedint că poate să își conducă statul. A fost un om care nu a putut fi acuzat de nimic”, a declarat lugojeanul din Chicago, potrivit căruia state cunoscute ca democrate au votat pentru republicani. „America avea nevoie de schimbarea asta”, a mai declarat lugojeanul.

La rândul său, o lugojeancă, studentă în SUA, regretă că nu a câștigat Clinton. „Toată lumea ştie că (n.r. Trump) e sexist, xenofob, rasist şi tot ce poate fi mai primordial şi mai urât pe lumea asta. Credeam că umanitatea e capabilă de mai mult”, a declarat Ioana Cămui, lugojeancă studentă la universitatea Duke din Durham, Carolina de Nord.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

VIDEO Prăpăd făcut de furtună, la Lugoj. Acoperiș înlocuit recent, smuls și aruncat zeci de metri

Banatenii23 iunie 2017

Avertizare de furtuni! Se strică vremea în Banat: vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină

Banatenii23 iunie 2017

Tineri din Timiș, prinși pe stradă de jandarmi cu droguri asupra lor

Banatenii23 iunie 2017

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

Galerie FOTO – Cele mai scumpe apartamente din Timisoara! Cum arată penthouse-ul de 670.000 de euro

Banatenii22 iunie 2017

A furat alcool din magazin și a fost prins de polițiști. Acum merge la închisoare

Banatenii22 iunie 2017

Deținuți din cinci penitenciare românești joacă fotbal la Timișoara: „Sportul educă foarte mult”

Banatenii22 iunie 2017

Timișoara, Lugoj și mai multe comune vor avea întreruperi de curent săptămâna viitoare

Banatenii22 iunie 2017

In vizita la Isawilly, cea mai noua cofetarie si patiserie din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

Pensionarii de la Centrul pentru persoane vârstnice,,Sf. Nicolae” din Lugoj  vor face paradă în costume populare de Ziua iei

Banatenii21 iunie 2017

Ce se construieste lângă magazinul Unicarm din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

UPDATE Singurul premier pe care l-a dat Banatul după Revoluție, demis de propriul partid

Banatenii21 iunie 2017