Sport

Pugilistul lugojean Denis Berciu, printre remarcaţii galei internaţionale de box de la Timişoara

Pugilistul lugojean Denis Berciu, printre remarcaţii galei internaţionale de box de la Timişoara

Autoliv

Cupa Banatul, Gala Prieteniei la box s-a desfăşurat în perioada 16-17 iulie în Sala de Sport Constantin Jude din Timişoara. Competiţia a reunit în jur de 45-50 de sportivi din România, de la LPS Banatul Timişoara, CSM Timişoara, Clubul Sportiv Banatul Timişoara, CSM Lugoj şi de la lotul olimpic din Reşiţa. De peste hotare au participat pugilişti din Ungaria, Serbia şi Slovenia. Evenimentul sportiv a fost organizat de Asociaţia Judeţeană de Box, în colaborare cu Primăria Oraşului Timişoara.

Antrenorul Edmund Copoţ de la CSM Lugoj a deplasat la Timişoara pentru a participa la această gală internaţională patru pugilişti. Doi dintre ei au câştigat meciurile disputate şi doi au pierdut, însă important de precizat este faptul că exceptându-l pe Denis Berciu, ceilalţi boxeri din Lugoj sunt la prima participare la o competiţie internaţională.

La categoria 81 kg tineret, Denis Berciu a fost printre remarcaţii galei, primind şi o cupă pentru unul dintre cei mai buni sportivi. Pugilistul lugojean a câştigat la puncte în faţa lui Fekete Istvan din Ungaria.

“Berciu a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sale. Am văzut combativitate şi a boxat foarte bine din punct de vedere tehnic şi tactic. A primit şi o cupă pentru unul dintre cei mai buni boxeri ai galei. Berciu este un sportiv aparte. Se află la un alt nivel faţă de cei care sunt în sala de la Lugoj. A fost tot timpul medaliat şi s-a menţinut la un nivel înalt. Îmi pare rău că vin mai rar la Lugoj şi nu pot să-l ajut aşa cum mi-aş dori, eu fiind din Timişoara. Ar trebui să mă deplasez de trei ori pe sătămână să fac antrenamente cu el şi nu am posibilitatea să vin decât o dată”, a declarat Edmund Copoţ, antrenorul echipei de box CSM Lugoj.

În vârstă de doar 17 ani, Ionuţ Enache (64 kg) a câştigat la puncte în în faţa lui Ovidiu Corjin de la CSM Timişoara. Deşi este la categoria tineret, Enache a câştigat în faţa unui senior, ceea ce dă victoriei lui o consistenţă şi mai mare. Corjin, adversarul sportivului lugojean din această gală este cu nouă ani mai în vârstă decât el.

“Am vrut să-i dau un meci cu un boxer mai apropiat de valoarea lui şi a făcut un meci care m-a mulţumit, ţinând cont şi de valoarea şi experienţa sportivului cu care a boxat”, a subliniat Edmund Copoţ.

Cătălin Mintioan (+91 kg) a pierdut la puncte în faţa lui Ţekinkova Ali de la CSM Timişoara la seniori. Lugojeanul l-a întâlnit în ring pe fostul campion naţional de la tineret şi a făcut unele greşeli care l-au costat.

“A primit un avertisment pentru băgarea capului în faţă şi a fost depunctat. Pe greşeala lui a pierdut meciul, pentru că per ansamblu oricare dintre cei doi pugilişti putea câştiga. Dar trebuie să ţinem cont că a avut un adversar cu 10 kg mai greu decât el”, a mai spus Copoţ.

La 57 kg, Ilie Faur a pierdut, tot la puncte, în faţa lui Claudiu Ienci de la LPS Banatul Timişoara.

„Este cadet, începător şi s-a cam speriat puţin de presiunea publicului. Au intervenit emoţiile şi tracul competiţiei. S-a cam tăiat şi a făcut un meci mai slăbuţ”, a completat antrenorul.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. bau bau

    10 septembrie 2016 at 13:32

    Mincinos mare domnul Edmund Copot asta…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Foto! Jucătoare noi pentru CSM Lugoj la primul antrenament oficial

Alina Damian18 august 2017

Președintele Federației Române de Ciclism, despre concursul de la Lugoj: „Cea mai importantă competiție din vestul țării”

Banatenii2 august 2017

GOOOOOOOOOOOL! Ilie Dobre a intrat pentru a unsprezecea oară în Cartea Recordurilor

Banatenii27 iulie 2017

Începe Cupa Max Ausnit de la Lugoj, cu premii în valoare de peste 10.000 de euro. Încă te mai poţi înscrie

Banatenii26 iulie 2017

Moto Extrem Lugoj şi-ar putea încheia activitatea din cauză că a primit prea puţini bani de la Consiliul Judeţean

Alina Damian24 iulie 2017

100 de jandarmi asigură ordinea pentru meciul dintre Poli şi Steaua. Cum se face accesul în stadion

Banatenii21 iulie 2017

Primarul Timişoarei îi cheamă pe timişoreni să o sprijine pe Poli, la meciul cu FCSB: „Echipa are mare nevoie de bani”

Banatenii18 iulie 2017

Timişul va avea cea mai modernă bază hipică din România. Vor veni concurenţi din toată Europa şi din ţările arabe

Banatenii18 iulie 2017

Supercupa României la fotbal în sală se va desfăşura la Lugoj. Nume mari precum Belodedici sau Rotariu şi-au anunţat prezenţa

Alina Damian12 iulie 2017

VIDEO – Vreţi să săriţi cu paraşuta? O puteţi face în acest weekend, la Buziaş

Banatenii10 iulie 2017

Elevă de 10 pe linie, în pericol să abandoneze şcoala. Cum o poţi ajuta

Banatenii4 iulie 2017

Reșițenii sunt invitați la mișcare în aer liber pentru sănătate, manifestare ce va avea loc în centrul orașului

Banatenii28 iunie 2017