Sport

Pugilistul lugojean Constantin Daniel Boldea țintește spre boxul profesionist

Pugilistul lugojean Constantin Daniel Boldea țintește spre boxul profesionist

Autoliv

Constantin Daniel Boldea, fostul pugilist de la CSM Lugoj, își continuă cariera sportivă în Germania pentru că, spune el, în România este aproape imposibil să facă performanță și să ajungă să lupte la profesioniști. Sportivul, care boxează la 73 kg, s-a stabilit în orașul Bad Mergentheim și luptă pentru Knorr Arena Boxing Club, unde îl are ca antrenor pe Niko Knnor, un rus stabilit în Germania, care are propria lui sală de fitness și de box.

Duminică, 17 iulie, Boldea are programat un meci foarte important pentru el, un sparring în care îl va avea ca partener de luptă pe un sportiv din Frankfurt.

„Încă nu cunosc numele adversarului, însă sunt optimist și încrezător că voi fi foarte bine pregătit și determinat, chiar dacă vin după o perioadă lungă de pauză”, a declarat sportivul.

Aventura în Germania pentru boxerul lugojean a început pe 6 ianuarie anul acesta, când a hotărât să plece peste hotare din motive personale, pentru a se muta la prietena sa. Deși mărturisește că pe plan personal găsise liniștea de care avea nevoie ceva îi lipsea și anume boxul. De aceea, a hotărât să se prezinte la antrenamente la Knorr Arena Boxing Club. Mare i-a fost surpriza când a văzut că reprezentanții clubului l-au plăcut din prima și, după ce l-au monitorizat în câteva meciuri de pregătire, l-au selectat direct pentru Liga A, fără a mai fi nevoit să treacă prin anumite trepte ierarhice cum se procedează în mod obișnuit.

„În Germania există patru ligi la box, iar ei m-au selectat direct pentru Liga A, după ce m-au observat la unele meciuri de pregătire. În mod normal trebuia să treci prin mai multe etape pentru a ajunge în A. M-au plăcut mult și m-au întrebat dacă vreau să lupt pentru ei. Au spus că sunt bun și că putem realiza lucruri mari”, ne-a declarat Constantin Boldea.

Sparringul de duminică este foarte important pentru pugilistul lugojean deoarece în funcție de el va fi selectat pentru un meci la semiprofesioniști. Boldea însă nu se oprește aici și mărturisește că obiectivul lui este să ajungă în Bundesliga la box.

„Țintesc spre profesioniști și vreau să prind un contract bun. Ar fi un vis împlinit pentru mine. Sunt motivat și foarte fericit că le place cum boxez și că mi-au dat meciul repede”, a adăugat sportivul.

Boldea nu a uitat de unde a plecat și spune că ceea ce l-a învățat coordonatorul Ștefan Gomoescu de la Lugoj reprezintă o bază pentru el, care îi prinde bine în meciurile pe care le dispută în Germania.

„Toate cele învățate în trecut, în mica noastră sală de box de la Lugoj mi-au fost și îmi sunt de folos în continuare. Sunt sigur că voi reuși cu ajutorul lui Dumnezeu să câștig acest meci atât de important pentru oamenii care cred în mine și mi-au dat această șansă, cât și pentru moralul meu” mai spune sportivul.

În vârstă de 25 de ani, Constantin Boldea a luptat cinci ani la Lugoj, după care a fost legitimat la CSM Timișoara până când a decis să plece în Germania.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Înotători din Norvegia, la pregătire în Reșița. Sportivii sunt antrenați de o reșițeancă

Banatenii23 iunie 2017

De ce este bine sa ne creem conturi la mai multe case de pariuri

Banatenii22 iunie 2017

De ce se implică Nicolae Robu în transferurile de la Poli: „Eu am avut inițiativa creării acestei echipe”

Banatenii22 iunie 2017

Raliu în Banat! Între Nădrag și Fârdea se desfășoară “Cupa României la Automobilism – ACR-CNAK TIMIS 2017”

Banatenii21 iunie 2017

Piloţii de la Moto Extrem Lugoj, din nou pe podium în etapa de la Zărneşti

Alina Damian14 iunie 2017

Lugojeanul Ioan Ladanyi a fost eliminat de la Campionatul Mondial de Biliard

Banatenii14 iunie 2017

Medalie de argint pe echipe la Campionatul Naţional pentru gimnaştii lugojeni de la Clubul Sportiv Şcolar

Alina Damian12 iunie 2017

Turneu internațional de baschet la Lugoj, pentru old-boys

Banatenii9 iunie 2017

Lugojenii sunt așteptați să se înscrie la un campionat de bowling

Daniel Groza8 iunie 2017

Lugojeanul Ioan Ladanyi va participa din nou la Campionatul Mondial de biliard

Banatenii3 iunie 2017

Un lugojean în vârstă de 72 de ani este în premieră campion naţional la pescuit

Alina Damian30 mai 2017

Reprezentanţi ai zece sporturi se vor reuni pe platoul Casei de Cultură

Alina Damian26 mai 2017