Inchiriere spatii Lugoj

Administrație

PSD încearcă să repare gafa cu Paul Grafendorf. Îi oferă Cheia Oraşului

PSD încearcă să repare gafa cu Paul Grafendorf. Îi oferă Cheia Oraşului

Autoliv

Primarul Francisc Boldea şi aleşii locali ai PSD au blocat în luna ianuarie un proiect iniţiat de către consilierii independenţi şi susţinut de către cei din PNL şi PMP, privind acordarea titlului de cetăţean de onoare lui Paul Grafendorf.

Motivul oficial pentru respingerea proiectului a fost făcut public de către consiliera Oana Lungulescu Tyukodi, care a spus, în şedinţa Consiliului local, că „Paul Grafendorf este unul dintre cei mulţi” care au ajutat Lugojul şi pentru asta nu e cazul să primească distincţia de Cetăţean de Onoare. Acordarea titlului a fost respinsă de consilierii PSD.

Motivul neoficial al acestui gest a fost faptul că iniţiativa a aparţinut consilierilor independenţi, fapt neagreat de către primarul Francisc Boldea, care nu acceptă proiectele celor doi aleşi locali, Liviu Brânduşoni şi Marius Martinescu.

„Paul Grafendorf îşi continuă activitate la fel, nefiind influenţat de ce titluri primeşte”

Marţi, 28 februarie, printr-o iniţiativă semnată de către consilierele PSD, Oana Lungulescu Tyukodi şi Doris Bondoc, se propune acordarea distincţiei Cheia Oraşului, cetăţeanului german Paul Grafendorf.

“Eu cred că e un lucru bun. Amănuntele sunt mult mai multe şi sunt în favoarea acestui titlu, fie că se numeşte Cheia Oraşului sau Cetăţean de Onoare. Ce pot să vă spun, a fost o chestie de ambiţie a celor din PSD şi ei decid, fiind majoritari. Domnul Paul Grafendorf îşi continuă activitate la fel, nefiind influenţat de ce titluri primeşte. La fel şi Clubul Rotary. Noi facem lucrurile astea din suflet. Toată lumea se aştepta la braţe deschise şi la acordarea titlului fără discuţii. Pentru că ce face domnul Grafendorf pentru Lugoj nu are egal”, a declarat Marius Gaidoş, din partea clubului Rotary, cel care a şi făcut solicitarea iniţială, pentru acordarea titlului de Cetăţean de Onoare.

Paul Grafendorf este unul dintre oamenii care au sprijinit mereu România, respectiv Lugojul, aducând zeci de transporturi de ajutoare în ţara noastră. Prima oară a ajuns în România în 1993. De atunci, a participat la nenumărate acţiuni caritabile. În municipiul de pe Timiş a ajuns în urma unui incident tragic, care i-a marcat întreaga viaţa.  În 1997, fiica lui Jana, în vârstă de 22 de ani,  aflată pentru trei luni în România, într-o acţiune umanitară la Lugoj, a murit într-un accident rutier. În baza unor filmări personale şi a unui jurnal, Paul Grafendor a luat-o pe urma fiicei sale şi aşa a ajuns la Lugoj, oraş care a devenit destinaţia acţiunilor umanitare pe care le-a coordonat până în prezent. Doar în 2016, Paul Grafendorf  adus mobilier şi aparatură pentru spitalul din Lugoj în valoare de aproximativ un milion de euro.

Tot în şedinţa de marţi, se mai propune acordarea distincţiei cheia oraşului sculptorului Ingo Glass. Născut la Timişoara, la 9 a­prilie 1941, artistul este legat de Lugoj prin formarea sa ca artist şi printr-una dintre cele mai importante sculpturi care împodobesc zona centrală a oraşului, mo­nu­men­tul „Alfa şi Omega”.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Mai multe în Administrație

Zece proiecte de drumuri din Timiș primesc finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală

Banatenii6 decembrie 2017

Cine se ocupă cu deszăpezirea pe drumurile din Timiș

Banatenii24 noiembrie 2017

Lucrări la drumurile din Banat. Unde se circulă cu restricții

Banatenii27 octombrie 2017

Consilierii județeni vor reglementa situația transportului de persoane până în 2019

Banatenii25 octombrie 2017

Cursă reluată spre Bucureşti, de la Aeroportul Timişoara

Banatenii24 octombrie 2017

Încep să pice primarii care au făcut afaceri cu Măran. Doi au ajuns la DNA. Câți mai urmează?

Banatenii19 octombrie 2017

Biroul Vamal de Interior Timiș are un nou sediu

Banatenii18 octombrie 2017

Consilierii județeni alocă bani pentru modernizarea și lărgirea mai multor drumuri din Timiș

Banatenii17 octombrie 2017

Consilierii judeţeni se întrunesc în şedinţă. Mai multe drumuri din Timiş intră în reabilitare

Banatenii11 octombrie 2017

Un consilier local din Timișoara “inventariază” gropile din drumurile municipiului de pe Bega

Banatenii2 octombrie 2017

Pe ce drumuri din Banat se circulă cu restricţii, din cauza lucrărilor de remediere

Banatenii29 septembrie 2017

Consilierii judeţeni din Timiş se întâlnesc în şedinţă, pentru a discuta vânzarea unor spaţii, desfiinţarea unor centre de copii şi alte proiecte

Banatenii22 septembrie 2017