Administrație

Proiectul Lidl la Lugoj, pus în standby de consilierii locali! Hotărâre uitată şi dezbatere votată după ce a avut loc

Proiectul Lidl la Lugoj, pus în standby de consilierii locali! Hotărâre uitată şi dezbatere votată după ce a avut loc

Autoliv

Cele 11 proiecte de hotărâre de pe lista consilierilor lugojeni de luni, dintre care trei suplimentare, s-au dovedit a fi la final de şedinţă doar 10, pentru că un proiect a fost pur şi simplu omis de consilieri. Este vorba despre proiectul cu numărul 11, prin care se cerea vânzarea unui teren aferent unei construcţii către o lugojeancă. Pe lângă gafa consilierilor, alte 10 proiecte au fost totuşi votate cu bine, dintre care unul singur nu a trecut de aprobarea aleşilor locali.

Primul proiect s-a referit la amplasarea bustului marelui poet ucrainean Taraş Şevcenko în vecinătatea bisericii comunităţii ucrainiene din municipiu, proiect care a fost votat, ca şi al doilea de pe listă, contul de execuţie al bugetului pe semestrul al doilea al anului 2015, în unanimitate.
sedinta consiliu local lugoj august 2015 (1)
Al treilea proiect s-a referit la aprobarea sumei de 20.000 de lei pentru organizarea la Lugoj a unei etape naţionale de motocros, care va avea loc pe terenul din vecinătatea centurii ocolitoare a oraşului pe 12 septembrie, proiect care a fost de asemenea votat cu maximul de voturi posibile.
sedinta consiliu local lugoj august 2015 (2)
Singurul articol neaprobat în şedinţa de luni a fost al patrulea, care s-a referit la aprobarea inscrierii în Cartea Funciară a unui teren în suprafaţă de 2.522 de metri pătraţi, situat in intravilanul extins al municipiului Lugoj. Terenul, care urma să fie folosit pentru realizarea unui drum de acces pentru viitorul centru logistic pe care Lidl îl va realiza în oraş, nu a trecut de votul consilierilor PNL care, după amenamentele consilierului Nicu Bădina, s-au abţinut din a mai vota favorabil hotărârea. Astfel, cu doar 10 voturi pentru, proiectul a picat.
drum acces lidl
În această situaţie, cel puţin până la şedinţa viitoare, proiectul rămâne în impas. La punctul al cincilea, s-a cerut şi rectificarea unei suprafeţe de teren din domeniul privat al primăriei, de la 62.000 la 67.000 de metri pătraţi, punct ce a trecut de votul tuturor consilierilor locali.

La punctul şase s-a hotărât aprobarea apartamentării unor imobile situate pe strada Herendeştiului din Lugoj. Punctul şapte s-a referit la modificarea statutului de funcţii al spitalului lugojean, astfel că postul de frizer al spitalului va deveni acum post de economist, postul fiind vacant din 6 iulie, iar cel de subinginer al biroului de achiziţii publice va deveni referent cu studii medii. La punctul opt, de asemenea votat în unanimitate, s-a cerut din partea primăriei schimbarea funcţiei de inginer cadastru II de la Biroul Agricol Cadastral în cea de subinginer cadastru I.

Cele două proiecte de hotărâre suplimentare, un al treilea fiind omis de consilieri pe final de şedinţă, au trecut cu unanimitate de voturi şi s-au referit la rectificarea bugetului local şi respectiv la aprobarea planului urbanistic de amenajare a unui viitor spaţiu în mijlocul cartierului Micro 4.
sedinta consiliu local lugoj august 2015 (5)
Interesant este că, deşi dezbaterea publică în care locuitorii cartierului au fost invitaţi să îşi dea cu părerea despre planurile primăriei a avut loc pe 26 august, dezbaterea în sine a fost votată de-abia astăzi, la 5 zile după desfăşurarea evenimentului.
sedinta consiliu local lugoj august 2015 (4)

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. boro

    31 august 2015 at 20:43

    Frizerul spitalului a devenit economist. De departe, cea mai tare mutare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

S-au stabilit firmele care adună gunoiul în Timiș, în următorii cinci ani. La Lugoj și Buziaș, tariful va fi mai mare decât la Timișoara

Banatenii16 august 2017

Lugojul rămâne fără apă. Meridian face lucrări la magistrala orașului

Banatenii16 august 2017

Pasajul „Jiul” din Timișoara se închide până în septembrie

Banatenii11 august 2017

Cum își schimbă Fiscul din Timiș programul de lucru în perioada următoare

Banatenii11 august 2017

VIDEO Penalități și rezilieri parțiale pentru constructorii autostrăzii Lugoj-Deva. Cu ce l-au supărat pe ministru

Banatenii11 august 2017

Primăria Dumbrăvița a cumpărat 20 de pixuri cu 145 de lei bucata

Banatenii10 august 2017

Serviciile de Evidența Persoanelor și Starea Civilă din Lugoj se mută în sediu nou. Din aceeași locație se vor elibera și pașapoartele

Banatenii9 august 2017

Locomotivele de epocă de la Reșița sunt mâncate de rugină. De ce nu pot fi reabilitate

Banatenii9 august 2017

Primarul Sorin Munteanu cere sprijinul locuitorilor: Colonada de la Buziaş, recent reabilitată, a fost vandalizată!

Banatenii4 august 2017

CNAIR trimite dronele să supravegheze șantierele autostrăzilor din România. Imaginile vor putea fi văzute de toată lumea

Banatenii2 august 2017

Reșițenii vor fi alarmați în fiecare lună. IGSU face exerciții publice

Banatenii1 august 2017

Avertisment în Timiș, din cauza caniculei! Aquatim cere limitarea consumului de apă

Banatenii1 august 2017