Educație

Profesorii nu sunt interesați de posturile de directori. La concursuri s-au prezentat cei numiți în funcții cu sprijinul partidului

Profesorii nu sunt interesați de posturile de directori. La concursuri s-au prezentat cei numiți în funcții cu sprijinul partidului

Autoliv

Primul concurs pentru ocuparea funcțiilor de directori de unități de învățământ, organizat după aproape 10 ani, a debutat astăzi cu prima probă a examenului, cea scrisă. La fel ca și elevii cărora le predau, și profesorii vor fi supravegheați audio-video în timpul examenului.

„Candidații au început proba la ora 10, o finalizează la 12, iar la 12.30 începe evaluarea probei scrise, unde fiecare candidat este evaluat de cinci membri: un membru este un coordonator propus de Inspectoratul Școlar, iar ceilalți patru sunt doi din unitățile de învățământ și doi din administrația locală. Rezultatele vor fi făcute publice miercuri seara. Candidații trebuie să adune 35 de puncte din 50 pentru a promova examenul scris”, a declarat Aura Danielescu, inspector școlar general în cadrul IȘJ Timiș.

În Timiș au fost admiși pentru a susține proba scrisă a examenului pentru un post de director de școală 220 de profesori. În ceea ce privește municipiul Lugoj, aici au fost admise 20 de cadre didactice.

Pentru învățământul preșcolar din municipiu susțin examenul: Simona Fanu – Grădinița cu Program Prelungit Nr.2, Teodora Vodă – Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 și Maricela Mocanu – Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5.

În ceea ce privește învățământul gimnazial din Lugoj, aici sunt următorii candidați: Școala Gimnazială Nr. 2 – Gabriela Sîrbu și Florin Mariș; Școala Gimnazială Nr. 3 – Viorica Lazăr; Școala Gimnazială „Eftimie Murgu” – Daniela Fiat; Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” – Dana Tipei și Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” – Petru Madroane.

De asemenea, de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” susțin examenul pentru posturile de director și director adjunct, Aurelian Sima și Sebastian Gheorghiță, în timp ce la Colegiul Național „Iulia Hasdeu”, Letiția Fedorca este înscrisă pentru postul de director, iar Doina Popîrlan, alături de Horațiu Suciu, candidează pentru postul de director adjunct. Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” îi are ca și candidați pe Gheorghe Cosmin pentru funcția de director și pe Silvia Pop pentru cea de director adjunct, iar Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” pe Marcela Pop pentru ambele.

Nu în ultimul rând, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” postul de director este vizat de către Viorica Paraschivu, iar cel de director adjunct de Veronica Frunzea. Pentru conducerea Clubului Sportiv Școlar concurează Simion Moatăr.

„În municipiul Lugoj s-au depus 23 de dosare și doar două nu au îndeplinit condițiile impuse. Este vorba de Ionel Luminosu, candidat pentru funcția de director la Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” și Cristian Gogu, candidat pentru postul de director la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”. De asemenea, în Lugoj avem un candidat cu două dosare, director și director adjunct la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”. Este vorba despre Marcela Pop”, a spus Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul IȘJ Timiș.

După proba scrisă urmează interviul și evaluarea CV-ului, care se vor desfășura în perioada 17 octombrie-17 noiembrie. Primele rezultate vor fi afișate pe 18 noiembrie.

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educație

Mai multe în Educație

Prima probă scrisă la Bacalaureat . 7.600 de elevi din Timiș și Caraș-Severin sunt așteptați astăzi în sălile de examen

Banatenii26 iunie 2017

Rezultatele Evaluării Naționale. Aproape 7.500 de elevi din Banat au dat examenul de capacitate

Banatenii26 iunie 2017

Un elev a dat examenul de capacitate de pe patul de spital. A fost supravegheat video și de o comisie specială

Banatenii21 iunie 2017

Peste 7500 de elevi, din Timiș și Caraș-Severin, susțin primul examen din Evaluarea Națională

Banatenii19 iunie 2017

Elevii din Lugoj, invitați să stea șase zile fără telefon și internet

Banatenii7 iunie 2017

Omuleții verzi vor mărșălui pentru natură până în fața Primăriei Lugoj

Banatenii6 iunie 2017

Un elev din Lugoj a fost eliminat de la proba orală de limba română a Bacalaureatului

Banatenii6 iunie 2017

O lugojeancă va studia Dreptul Internațional și European la Universitatea de la Haga. A fost acceptată de trei universități din Olanda

Banatenii31 mai 2017

La Lugoj, Ziua Internaţională a Copilului  se ţine în 31 mai. Ce activităţi vor avea loc

Banatenii29 mai 2017

Târgul liceelor timişene se ţine la Universitatea „Drăgan” din Lugoj

Banatenii28 mai 2017

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Banatenii23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Banatenii22 mai 2017