Inchiriere spatii Lugoj

Sport

Primarul Timişoarei îi cheamă pe timişoreni să o sprijine pe Poli, la meciul cu FCSB: „Echipa are mare nevoie de bani”

Primarul Timişoarei îi cheamă pe timişoreni să o sprijine pe Poli, la meciul cu FCSB: „Echipa are mare nevoie de bani”

Autoliv

Banatenii

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Nicolae Robu le cere suporterilor să-şi achiziţioneze bilete sau abonamente şi să convingă şi prietenii să o facă, în felul acesta sprijinind echipa, care are mari probleme financiare.

„SUPORTERUL ADEVĂRAT, LA GREU SE CUNOAȘTE! ECHIPA ARE MARE NEVOIE DE BANI, ACUM! ACUM E MOMENTUL CRITIC, DACĂ-L DEPĂȘIM CU BRIO, VOM FACE O FIGURĂ FOARTE FRUMOASĂ, DACĂ NU, NICI NU VREAU SĂ MĂ GÂNDESC!

Luați bilete pentru meciul cu Steaua / FCSB! Convingeți-vă și prietenii, colegii de serviciu, vecinii etc. Să umplem stadionul! Și abonamentele sunt puse în vânzare! Cu ele, ieșiți mai ieftin și, în plus, ajutați și echipa mai mult!

Este pentru prima dată după mult timp când Poli Timișoara pune în vânzare bilete la un joc de Liga I cu o săptămână înainte! Se așteaptă un număr record de spectatori! Fiți printre ei! Chiar dacă nu iubiți fotbalul, arătați că iubiți orașul!”, arată Robu.

Într-o altă postare recentă, primarul Timişoarei a încercat să explice punctual ce se întâmplă cu finanţarea echipei de fotbal.

„CUM STAU LUCRURILE, DE FAPT, CU FINANȚAREA ECHIPEI DE FOTBAL POLI?

Constatând că tot felul de locali și naționali intoxică opinia publică în privința finanțării echipei Poli, fac următoarele precizări:
1. Proiectul ACS Poli a fost inițiat de mine în 2012, având, de-atunci, în prezent și în viitor toată susținerea mea, desigur, în limitele legii
2. Echipa a evoluat în acest răstimp după cum urmează:
a). Două ediții în Liga 2: 2012/2013 și 2014/2015
b). Trei ediții și acum urmează a patra în Liga 1:
2013/2014
2015/2016
2016/2017
2017/2018
3. În tot acest răstimp, m-am zbătut aproape de unul singur să-i asigur finanțarea. Până în 2015, a fost mai simplu, o bună parte din finanțare provenind de la bugetul local al Timișoarei, în urma votului reprezentanților cetățenilor în Consiliul Local, consilierii locali. Din 2015, echipa nu a mai beneficiat de niciun ban public, urmare a „bunăvoinței” Curții de Conturi Timiș (în tot acest timp, la Voluntari, Chiajna, Iași, Târgu-Mureș etc. s-au dat bani câți s-a dorit, fără nicio problemă!)
4. Anul trecut, clubul a avut o mulțime de plăți scadente din categoria celor care, neefectuate la timp, ar fi condus la noi penalizări în puncte, care ar fi fost, la propriu, letale. S-au efectuat toate!
5. Concentrarea pe plățile de la punctul 4 a condus la cumularea unei datorii importante la stat, singura datorie pe care clubul o mai are astăzi.
6. În condițiile existenței datoriei către stat menționate, juriștii din Primărie consideră că nu este permisă de lege finanțarea de la bugetul local, chiar dacă ea ar fi folosită exclusiv pentru susținerea activității sportive (evident: spre înainte) și nu pentru plata datoriei. Pentru că legea nu este clară în acest sens (Legea 69 din 2000), am solicitat să se ceară lămuriri din partea Ministerului Finanțelor Publice.
7. Așadar, NU S-A OPRIT NICIO FINANȚARE LA ACS POLI, ATÂT DOAR CĂ ÎNCĂ NU S-A RELUAT FINANȚAREA DEJA OPRITĂ DE MULT, DIN 2015!
8. Îi asigur pe jucători, antrenori etc. că în această săptămână își vor primi salariile pe cele trei luni restante, de îndată ce LPF ne va vira banii.
9. Îi mai asigur că mă voi zbate cel puțin la fel ca în anii precedenți pentru a atrage bani din sectorul privat și sunt convins că nivelul de finanțare de anul trecut va fi minimal atins și în acest an!
10. Drept urmare, jucătorii și antrenorii trebuie să fie concentrați numai pe pregătire și pe obținerea de puncte, răsplata pentru asta venind sigur! Chiar dacă, uneori, cu mici întârzieri! Fiți cu toții convinși că pentru Poli facem tot ce ne stă în putință legal!
11. Hai Poli!”

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Sport

Cupa Werzalit şi-a desemnat câştigătorii

Banatenii16 septembrie 2017

Echipa de volei CSM Lugoj a pierdut primul meci de verificare

Alina Damian15 septembrie 2017

Timișorenii, așteptați să încurajeze pe Poli în meciul cu Sepsi. Biletele au fost puse în vânzare

Banatenii14 septembrie 2017

Robu încântat că Poli a bătut Dinamo. Primarul Timişoarei anunţă că problemele financiare pe care le avea echipa s-au rezolvat

Banatenii12 septembrie 2017

VIDEO “Ați văzut ce echipă avem?” Robu face încă un apel ca timișorenii să se implice în susținerea echipei de fotbal Poli Timișoara

Banatenii29 august 2017

Supercupa României la fotbal în sală merge la Informatica Timişoara

Alina Damian23 august 2017

Foto! Jucătoare noi pentru CSM Lugoj la primul antrenament oficial

Alina Damian18 august 2017

Președintele Federației Române de Ciclism, despre concursul de la Lugoj: „Cea mai importantă competiție din vestul țării”

Banatenii2 august 2017

GOOOOOOOOOOOL! Ilie Dobre a intrat pentru a unsprezecea oară în Cartea Recordurilor

Banatenii27 iulie 2017

Începe Cupa Max Ausnit de la Lugoj, cu premii în valoare de peste 10.000 de euro. Încă te mai poţi înscrie

Banatenii26 iulie 2017

Moto Extrem Lugoj şi-ar putea încheia activitatea din cauză că a primit prea puţini bani de la Consiliul Judeţean

Alina Damian24 iulie 2017

100 de jandarmi asigură ordinea pentru meciul dintre Poli şi Steaua. Cum se face accesul în stadion

Banatenii21 iulie 2017