Lugojeanul

Politică

Primarul din Moldova Nouă şi-a anunţat demisia pe Facebook: “Se pare că încă nu sunt pregătit pentru această clasă politică”

Primarul din Moldova Nouă şi-a anunţat demisia pe Facebook: “Se pare că încă nu sunt pregătit pentru această clasă politică”

Autoliv

Banatenii

Adrian Torma, primarul din Moldova Nouă, a anunţat că va renunţa la funcţia pe care o deţine. Într-o postare pe Facebook, Torma continua meciul cu fostul său contracandidat, Matei Lupu, care, ieri, a fost înscăunat în funcţia de prefect al judeţului Caraş-Severin.

Edilul cărăşean s-a arătat şocat în urmă cu două zile, când a aflat că cel pe care l-a învins în alegeri va fi numit în funcţia de prefect. Torma spunea atunci că nu înţelege cum PSD-ul numeşte într-o asemenea funcţie un perdant, un politician care nu a mai fost vrut de oamenii din oraşul său.

Marţi, 25 iulie, la ceremonia de înscăunare a noului prefect în jurul orei 15, primarul din Moldova Nouă a luat cuvântul, însă nu a fost lăsat să vorbească de către secretarul de stat, Mihai Dan Chirică, venit să-l instaleze oficial ca prefect pe Matei Lupu.

Torma mai vorbeşte despre eforturile şi piedicile care i s-au spus pus în această perioadă de când a fost ales primar. “Cu siguranţă, dupa cum au tratat Moldova Noua în programul PNDL 2, unde am depus totuşi 24 de proiecte în valoare de 28.000.000 euro, şi voi ieşi cu ele public, legăndu-se de o eroare de procedura în depunere, după ce este evident că eu nu voi fi un primar obedient, lipsit de personalitate şi de multe ori am fost hotărât să îmi spun punctul de vedere în spaţiul public şi chiar şi în sânul PNL. Acum îmi mai pun o întrebare: demnitatea, curajul, verticalitatea mea, oare vor face bine micii mele comunitati? Sau nu? Se pare că încă nu sunt pregătit pentru această clasă politică şi pot face prin abordare mea mai mult rău decât bine oraşului meu. Şi pentru că nu sunt un om mânat de orgoliul personal, nu sunt împins de mândrie, încercând să rămân raţional şi obiectiv, după un 1 an şi câteva zile de mandat, am de gând să renunţ”,afirmă primarul.

În finalul postării, Adrian Torma arată că e hotărât ca la sfârşitul lunii septembrie să renunţe la funcţia de primar şi spune că a ales această dată pentru ca noul primar să aiba posibilitatea să înceapă mandatul cu un an financiar nou.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Mai multe în Politică

Sorin Grindeanu, la DNA. Este audiat ca martor într-un dosar de corupţie

Banatenii13 septembrie 2017

Pachete electorale în prima zi de şcoală. Femeile din PSD Lugoj au bifat încă o acţiune pentru imaginea partidului

Banatenii11 septembrie 2017

Un deputat de Timiș cere ca legea vaccinarii obligatorii să treacă în regim de urgență prin Parlament

Banatenii11 august 2017

Francisc Boldea își face public fluturașul de salariu. Vezi ce sumă primește lunar în mână

Banatenii4 august 2017

Grindeanu nu renunță la PSD. Filiala din Timiș îi susține oficial contestația la decizia de excludere din partid

Banatenii28 iulie 2017

Secretarul Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor: „PSD consideră că bugetul public este un instrument aflat la dispoziția sa”

Banatenii27 iulie 2017

Întâlnire de taină între Grindeanu şi Dobra, cu câteva ore înainte de şedinţa în care se decide soarta PSD Timiş

Banatenii25 iulie 2017

Noul prefect de Caraş-Severin, contestat de cel care l-a învins în alegeri: “E greu de înţeles de ce au numit un perdant”

Banatenii21 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj contestă excluderea sa din partid:”Hotărârea mi se pare total ilegală”

Banatenii19 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj a fost exclus din partid. Ioan Ambruş îşi pierde şi funcţia de consilier

Banatenii18 iulie 2017

Câţi bani au primit partidele politice de la bugetul de stat în luna iulie

Banatenii12 iulie 2017

Doi foşti viceprimari şi un consilier local din Banat, găsiţi incompatibili şi în conflict de interese penal de ANI

Banatenii7 iulie 2017