Politică

Primarul din Darova, cercetat pentru luare de mită, abuz şi conflict de interese alături de alte persoane în dosarul grădinilor

Primarul din Darova, cercetat pentru luare de mită, abuz şi conflict de interese alături de alte persoane în dosarul grădinilor

Autoliv

Sorin Tilihoi, primarul comunei Darova, alături de alte câteva persoane sunt anchetate într-un dosar aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, dosar în care cei implicaţi sunt suspectaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese. Potrivit procurorilor, dosarul are la bază o plângere a mai multor consilieri locali, plângere care a ajuns la parchetul timişean după o cercetare prealabilă a autorităţilor locale.

Surse apropiate anchetei spun că motivul plângerii îl reprezintă oferirea de terenuri din partea primarului pentru mai multe persoane din localitate, terenuri care în mod normal se adjudecă printr-o procedură bine stabilită. Cei care l-au reclamat pe primar susțin că terenurile s-au fi dat în schimbul unor sume de bani în loc să se atribuie gratuit.

„Dosarul este la început, deocamdată se fac cercetări faţă de fapte, urmărirea penală este începută faţă de fapte şi se verifică faptele respective. Este vorba despre luare de mită, conflict de interese şi abuz în serviciu. Mai mulţi consilieri au făcut o sesizare şi sunt cercetate mai multe persoane”, a declarat pentru Cetăţeanul Pop Mihaela, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

La acuzaţiile care i se aduc, Sorin Tilihoi spune că nu are prea multe detalii, dar că a trimis toate documentele care i s-au cerut de la procurorii timişeni.

„Este un dosar care se cercetează, a fost făcut la poliţie la Lugoj, acum e la Timişoara, dar nu pot să vă spun absolut nimic pentru că nu ştiu nimic. Ştiu că din localitate au fost chemate câteva persoane, de la noi s-a cerut o listă cu cei care au primit terenuri şi cei care urmează să primească terenuri, mă refer la legea grădinilor atribuite pentru construcţii. Am trimis adresa şi altceva nimic, tot, ba mai mult chiar decât ni s-a cerut. Aşteptăm şi noi, dacă e ceva, suntem la dispoziţia oricui cu acte. Toate sesizările sunt făcute de foştii sau actualii contracandidaţi la alegeri”, a declarat Sorin Tilihoi, primarul din Darova.

Conflictele la primăria Darova legate de grădinile împărţite ilegal au început în urma unei şedinţe de consiliu din luna ianuarie a acestui an, şedinţă în urma căreia mai mulţi săteni s-au revoltat în faţa consilierilor că li s-au cerut bani pentru a primi terenuri. După şedinţă, mai mulţi aleşi locali au depus plângerea la poliţie, care a ajuns la organele superioare de cercetare, aceasta fiind acum în lucru la procurorii de la parchetul tribunalului timişean.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. ivan

  14 mai 2015 at 11:35

  NU CRED asa ceva!
  La multe persoane din cercurile politice din Darova acest Primar le sta ca un bat in roata!
  Este de inteles ca i se vrea raul!
  NICI un primar care sa perindat pe acolo nu a fost in stare sa faca ceva BUN pentru acesta comuna!
  …………..
  Aaaaaaa da……daca sint controlati fosti primari se poate vedea ca au facut ceva si ei…..PENTRU EI…nicidecum pentru cetatenii comunei Darova!
  Asa ca vedeti-va de treaba si lasati omul in pace!

 2. Cristina

  16 iunie 2015 at 8:21

  Buna ziua,

  Nu mai stim cu-i sa ne mai adresam in legatura cu vecinul nostru care in fiecare dimineata de la ora 7 pana la 10 isi aduce oile sub geamul nostru al casei. Sigur o face intentionat, azi, am vazut cu ochii mei cum sotia vecinului isi trimitea oile exact la noi la geam. Culmea ca campul deschis e chiar in spatele casei lor si ei tot aici vin.
  Nu pot sa deschid geamul sa aerisesc ca mirosul oilor este insuportabila. Ce este culmea, stana lor se afla la doar cativa metri de casa lor. Inteleg ca stam la sat, dar daca ai stana de oi de ce dumnezeu trebuie sa stea oile sub geamul casei vecinilor lor????
  I-am rugat de atatia ani sa nu mai faca asa ceva, insa mi se pare ca isi bat joc de noi!!!!
  Primaria nu face nimic. Nici sa ingradim nu ne da voie. Nu ne lasa nici un gard in jurul casei sa facem, pt a tine oile la distanta. Se pare ca aici fiecare face ce vrea si cum vrea. Nu se mai tine cont ca mai sunt si alti oameni in jurul lor care au aceleasi drepturi!!!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Politică

Fostul preşedinte al PNL Lugoj contestă excluderea sa din partid:”Hotărârea mi se pare total ilegală”

Banatenii19 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj a fost exclus din partid. Ioan Ambruş îşi pierde şi funcţia de consilier

Banatenii18 iulie 2017

Câţi bani au primit partidele politice de la bugetul de stat în luna iulie

Banatenii12 iulie 2017

Doi foşti viceprimari şi un consilier local din Banat, găsiţi incompatibili şi în conflict de interese penal de ANI

Banatenii7 iulie 2017

Francisc Boldea nu se retrage! Astăzi va fi ales pentru un nou mandat în fruntea PSD Lugoj

Banatenii29 iunie 2017

Primarul Lugojului, reclamat la ANI de către un consilier local pentru conflict de interese

Banatenii22 iunie 2017

Francisc Boldea este primul lider PSD din Timiș, care spune de ce parte este după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Prima reacție a președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Viceprimarul Lugojului, un fost consilier si o femeie, donatii pentru Calin Dobra in campania electorala

Banatenii20 iunie 2017

Parlamentarii din Timiș, Caraș-Severin și Iași, în sprijinul lui Grindeanu

Banatenii20 iunie 2017

Călin Dobra, anunț-avertisment: “Grindeanu nu va fi schimbat! Va fi remaniere, dar premierul rămâne”

Banatenii13 iunie 2017

Fostul șef al Fiscului din Lugoj: “Îs prea deștept pentru funcția de viceprimar la Fârdea”

Banatenii12 iunie 2017