Inchiriere spatii Lugoj

Administrație

Primarul crede că lugojenii care au comentat dur ultimul scandal provocat de țigani “instigă la un conflict etnic”, ca în Kosovo și îi amenință cu organele speciale

Primarul crede că lugojenii care au comentat dur ultimul scandal provocat de țigani “instigă la un conflict etnic”, ca în Kosovo și îi amenință cu organele speciale

Autoliv

Banatenii

Prezent într-o emisiune a postului local de televiziune, primarul Francisc Boldea a ținut să comenteze, în stilul caracteristic, reacțiile dure venite din partea unor lugojeni pe rețelele de socializare, în urma ultimului conflict generat de către țiganii din Lugoj. Boldea a spus chiar că a discutat cu “organele”, pentru că afirmațiile unora din lugojeni au fost extrem de grave și instigă la un conflict etnic.

“Am văzut ceva care iarăși m-a înspăimântat. S-au întâmplat niște probleme cu cetățenii de etnie romă, a fost și un inccident. Am atras atenția si Poliției, pentru a găsi soluțiile pentru ca să se termine problemele acelea. Asta este una, dar a scrie tu pe un site sau altul că să iasă doi, trei sau zece cu bâtele și aia, aici nu-i ca în Kosovo. E o instigare, nu teoristă, ci semitetoristă, care nu are ce căuta într-un stat democratic, care e foarte periculoasă și sper ca organele speciale să se ocupe de acest lucru, ca nimeni să nu mai îndrăznească să mai instige populația”, a spus Boldea

Primarul Lugojului a continuat și chiar a dat nume de lugojeni, care au instigat și ar trebui să intre în vederile organelor speciale, după cum consideră edilul șef. “A instiga populația nu este un lucru. Noi am primit drapelul european pentru ecumenismul și înțelegerea de la noi, între toate etniile și religiile. Vrem să păstrăm aceeași chestiuni și pentru următorii ani. Eu trebuie să asigur siguranța tuturor cetățenilor din municipiul Lugoj, indiferent de etnie. Este cineva care, cred eu, sub denumirea Garda Lugojeană, este cineva din Cotu Mic și cineva care știți dumneavostră, siteul este coordonat de doamna Dolores Kiss, educatoare, învățătoare la școală. Să instige populația o învățătoare la școală? Am văzut că mai scrie doamna Wallner Bărbulescu și așa mai departe. Au dreptul lor să scrie, fără a instiga populația. Repet încă odată, probabil că sunt anunțate și organele speciale, ca acest lucru să nu se poată întâmpla. Așa s-a întâmplat în Serbia, totul a început de la lucruri de genul ăsta”, a declarat Boldea

Învățătoarea a cărui nume a fost pronunțat de către primarul Lugojului, la postul local de televiziune, a fost șocată că a fost pusă în fruntea “instigatorilor” și a trimis redacției Cetățeanul o scrisoare deschisă, pe care o puteți citi mai jos.

” Domnule primar,

Scriu cu aceeași seriozitate cu care, pe sticla locală, ați folosit mass media, din nou, pentru a induce în eroare lugojenii care încă vă urmăresc. (N-au rămas foarte mulți, ce-i drept!) Seriozitatea mea e însă autentică. E seriozitatea unui cetățean care vede dincolo de măști și care se simte hărțuit pentru simplul motiv că nu acceptă să intre în corul adulatorilor dumneavoastră. Nu acceptă, nu din antipatie sau din spirit de frondă, ci din dispreț față de oamenii care dărâmă tot ce a mai rămas speranță în țara asta, prin nepăsare, incompetență, minciună și necinste, în general.

Domnule primar, ați mințit la televizor. Ați afirmat că aș coordona un site. N-am niciun site. Dar mi-ați dat impulsul de care aveam nevoie pentru a-mi crea odată blogul la care mă gândesc de-atâta timp.

Ați afirmat că INSTIG lugojenii împotriva țiganilor, chiar dacă ați făcut-o într-un fel personal, ascunzându-vă în spatele cuvintelor. N-am scris niciodată, nicăieri, nimic defăimător la adresa etniei rrome. Ați adăugat, ca în treacăt, că au fost sesizate organele în drept să intervină… Mărturisesc că nu știu care sunt organele acelea, dar nu m-aș mira să mă trezesc abordată de mascați (fie ei și falși!) pentru a mă disciplina în stil mineresc.

Da, domnule primar, există pe Facebook un grup intitulat „Garda lugojeană”, al cărui administrator sunt, strict din punct de vedere tehnic, din pură întâmplare și fiindcă nu s-a ivit altcineva să facă acest mic serviciu grupului. Sunt acolo câteva sute de membri care pot confirma acest lucru.

Da, domnule primar, există pe Facebook și un cont personal al unui lugojean, care are aceeași denumire, aceeași poză de profil, dar cu postările căruia eu și ceilalți membri ai grupului cu același nume nu avem nicio legătură. Fiecare cont personal este asumat de către creatorul său.

Grupul Garda lugojeană a luat ființă în urma evenimentelor civice generate de tentativa nocturnă, absolut „onestă” de altfel, de a oficializa OUG13, atât de dragă celor cu dosare la DNA! Este un loc în care se discută, pe teme civice, despre viața lugojenilor, resimțită în mod direct. Da, domnule primar, se discută, se critică, se împărtășesc idei… chestii de-astea care n-au nimic în comun cu dictatura sau cenzura, dar care întăresc sentimentul membrilor săi că Lugojul încă e viu și lucid.

Domnule primar, aveți dreptate într-o singură privință: sunt învățătoare (păstrez cu drag această titulatură, deși statutul meu oficial este acela de profesor!). Reformulez: sunt o învățătoare bună și devotată, de aproape 40 de ani. Nu mi-am educat generațiile în spiritul obedienței față de orice tip de autoritate, ci i-am învățat pe copiii mei să reacționeze, respectând regulile elementare de comunicare decentă, la aspectele negative ale societății în care trăiesc.

Dumneavoastră ați încercat, sub umbrela generoasă a gazdei dumneavoastră de la TEN-TV, să-mi ciobiți imaginea. Fiți convins, domnule primar, că sutele de foști învățăcei și familiile lor nu pot fi impresionate de insinuările dumneavoastră, susținute de pufnirile servile ale celui care vă stă la dispoziție ori de câte ori aveți chef să vă potoliți setea de vizibilitate.

De altfel, a devenit un fel de serial interesant șirul acesta de atacuri  la adresa mea (extinse uneori și la apropiați), în ciuda faptului că sunt un om obișnuit, care-și face datoria de cetățean cum știe mai bine și respectă regulile unei societăți civilizate. Probabil că nimic din toate acestea n-au valoare în ochii cuiva căruia un asemenea cetățean  nu i se așterne la picioare.

Păi… să ne vedem liberi și sănătoși – la trup, minte și suflet – în episodul următor, domnule primar!”

 

Vezi comentarii (5)

5 Comments

 1. Stefan

  6 iunie 2017 at 10:59

  Asa cum se inspaimanta Boldea, si pe noi, oamenii cinstiti din acest oras, ne inspaimanta faptul ca avem un primar infractor, in timp ce justitia, pe care tot noi o tinem in spinare, refuza sa-l bage la puscarie. Un primar infractor, cui sa ia apararea? Tot infractorilor si putorilor societatii, fara sa conteze ca nu mai suntem in siguranta pe strazile din acest oras.
  Intr-un stat democratic, tocmai tu, comunist Boldea, nu ai ce sa cauti, alaturi de sleahta ta de mafioti de la pesedeu. Iti aduc aminte cum ati fugit de la sedinta ca niste sobolani atunci cand trebuia sa discutati despre banii furati din bugetul orasului ca sa-i platiti pe lautari.

 2. Sebi

  6 iunie 2017 at 12:58

  Ce chestie…semiterorism… Eu vreau sa va spun domnule Boldea ca aceste atacuri ale dumneavoastra sunt terorism in toata regula. Terorism e ceea ce intampla in Lugojul, a carui primar va place sa va laudati ca sunteti, unde oameni nevinovati sunt batuti de bestiile care va finanteaza campaniile si mofturile. Atat vreau sa va spun ca odata si-o data nu veti mai fi primar si cum ati tratat oamenii asa veti fi tratat…
  Ps. Stau pe Caraiman, asta sa nu va chinuiti sa ma cautati.

 3. MArian G

  6 iunie 2017 at 17:48

  Tovarase Boldea sa va fie rusine!
  Aveti tupeul sa terfeliti oamenii cinstiti. Nu va preocupa, cat de putin, sa ne oferiti siguranta si securitate. Ne dorim un trai linistit, sa nu ne fie frica sa iesim din case; fie ca mergem la servici sau plimbare.
  Va asigurati sa puneti camere de supraveghere si sa maturati strazile populate de etnicii romi iar restul populatiei sa ne descurcam. Suntem buni sa platim la timp cu varf si indesat impozite la Primarie si taxe la Salprest.
  Ce ne sfatuiti tovarase primar sa ne angajam fiecare firme de paza????

 4. Boroşteanu Cristian Ştefan

  6 iunie 2017 at 19:08

  Când o să plece Boldea din fruntea primăriei (curând!), moderatorul Marius Gangan nu va mai avea pe cine să ridice în slăvi. Doamna Dolores Kiss, vă rog acționați cum este firesc. Pe calea legii cea drepte. Instanța să facă dreptate în acest caz.

 5. cristian

  6 iunie 2017 at 20:08

  Nu stiu de ce dar dl.Primar vad ca tine cu rromii si parca noi romanii suntem vinovati de acest incident!Asteptam sa condamne acest incident si sa ceara capiilor rrome sa nu se mai intample aceste incidenta si chiar sa-si ceara scuze public!Sunt toatal dezamagit!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Administrație

Zece proiecte de drumuri din Timiș primesc finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală

Banatenii6 decembrie 2017

Cine se ocupă cu deszăpezirea pe drumurile din Timiș

Banatenii24 noiembrie 2017

Lucrări la drumurile din Banat. Unde se circulă cu restricții

Banatenii27 octombrie 2017

Consilierii județeni vor reglementa situația transportului de persoane până în 2019

Banatenii25 octombrie 2017

Cursă reluată spre Bucureşti, de la Aeroportul Timişoara

Banatenii24 octombrie 2017

Încep să pice primarii care au făcut afaceri cu Măran. Doi au ajuns la DNA. Câți mai urmează?

Banatenii19 octombrie 2017

Biroul Vamal de Interior Timiș are un nou sediu

Banatenii18 octombrie 2017

Consilierii județeni alocă bani pentru modernizarea și lărgirea mai multor drumuri din Timiș

Banatenii17 octombrie 2017

Consilierii judeţeni se întrunesc în şedinţă. Mai multe drumuri din Timiş intră în reabilitare

Banatenii11 octombrie 2017

Un consilier local din Timișoara “inventariază” gropile din drumurile municipiului de pe Bega

Banatenii2 octombrie 2017

Pe ce drumuri din Banat se circulă cu restricţii, din cauza lucrărilor de remediere

Banatenii29 septembrie 2017

Consilierii judeţeni din Timiş se întâlnesc în şedinţă, pentru a discuta vânzarea unor spaţii, desfiinţarea unor centre de copii şi alte proiecte

Banatenii22 septembrie 2017