Actualitate

Primăriile și locuitorii din zonă cer despăgubiri de milioane de lei după inundații. Citeşte ediţia de astăzi Cetăţeanul!

Primăriile și locuitorii din zonă cer despăgubiri de milioane de lei după inundații. Citeşte ediţia de astăzi Cetăţeanul!

Autoliv

Apele au distrus sute de hectare de teren agricol, case şi au luat viaţa animalelor în comunele din zona oraşului, în urma inundaţiilor de la finalul începutul săptămânii trecute. Cele mai grav afectate au fost satele Visag şi Honorici, aparţinătoare comunei Victor Vlad Delamarina. În urma viiturii, care a trecut mai întâi prin Visag, zeci de case au fost inundate, drumurile au fost distruse, iar păşunile oamenilor au stat zile întregi sub ape. De ce despăgubirile cel mai probabil că nu vor fi văzute niciodată de persoanele păgubite, aflaţi din ediţie cu numărul 58 a săptămânalului Cetăţeanul.

Direcţia de Sănătate Publică interzice sclădatul în Timiș, Primăria Lugoj amenajează trei plaje. Ignorând recomandările specialiştilor DSP, care au declarat în urmă cu o săptămână că scăldatul în Timiş este nerecomandat, Primăria pregăteşte plajele. Ce spune primarul municipiului despre acest subiect, aflaţi din materialul semnat Gabriel Iosa în pagina 3 a ediţiei.

Cine este elevul lugojean care a luat cea mai mare notă la Evaluarea Naţională? Iasmina Olariu a stat de vorbă cu acesta despre performanţele lui anterioare şi despre planurile lui de viitor. Totul în pagina 4 a săptămânalului.

Clădirile istorice din Lugoj pot fi reabilitate cu bani de la buget, chiar dacă au proprietari privaţi. Finanţarea executării lucrărilor de intervenţie va fi asigurată în proporţie de 50% din fonduri aprobate anual cu această destinaţie în bugetele locale, în timp ce restul banilor vor proveni din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari sau din alte surse legal constituite. La Lugoj, zeci de clădiri aflate într-un grad avansat de degradare au nevoie urgentă de intervenţii capitale. Materialul, pe larg, în pagina 5.

Topul primarilor cu cele mai multe mandate. Mai mulți dintre edilii locali au reușit să țină de scaunul de primar, chiar și mai multe mandate indiferent de schimbarea culorii politice la nivel de țară. Deși este cercetat într-un dosar fiind suspect de fals, uz de fals si delapidare primarul comunei Ohaba Lungă, Ion Lăzărescu a ajuns la al șaptelea mandat. Care sunt primarii cei mai longevivi din zonă aflaţi din ediţia de astăzi.

Alte titluri ale ediţiei: Ministerul Sănătății a preluat Compartimentul de Primiri Urgențe din Lugoj. Economie de peste 1 milion de lei pentru bugetul local; Franțuzoaica de lângă Lugoj care nu vrea să mai audă Paris; Scandal în Consiliul lugojean. Independenții, împotriva tuturor!; Zeci de persoane au cumpărat teren, dar nu pot să își ridice case; Se împart 2,2 milioane de lei din bugetul Lugojului; Consilierul local Martinescu cere construirea a peste 150 de apartamente; Cei 44 de poliţişti angajați din sursă externă își preiau posturile la satele din Timiș; Paisprezece localități vor avea rugă de Sfântul Ilie.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017

VIDEO Ţiganii implicaţi în ultimul scandal cu topoare de la Lugoj sunt liberi să continue măcelul

Banatenii14 august 2017

FOTO Primăria Dumbrăviţa prezintă pixurile de 145 de lei bucata. Motivul pentru care au fost cumpărate

Banatenii14 august 2017

EXCLUSIV/VIDEO  Un nou conflict violent între ţiganii din Lugoj. BMW distrus cu toporul

Banatenii13 august 2017