Lugojeanul

Social

Primarii din Ţara Făgetului mai speră la Carpaticus Arena, un proiect grandios, care ar aduce 500 de locuri de muncă

Primarii din Ţara Făgetului mai speră la Carpaticus Arena, un proiect grandios, care ar aduce 500 de locuri de muncă

Autoliv

Banatenii

În urmă cu trei ani, primarii localităţilor Făget, Margina şi Curtea au fost chemaţi la o întâlnire cu un investitor francez. Acesta le-a prezentat un proiect fabulos în valoare de aproape 50 de milioane de euro. Este vorba de realizarea unui circuit de Formula 2 şi Moto GP, intitulat Carpaticus Arena. Primul impediment de atunci a fost lipsa autostrăzii, arată adevarul.ro

„Ne-am întâlnit cu francezii la Casa de Cultură din Făget. Ne-au prezentat proiectul dar ne-au spus că până nu vom avea autostradă nu puteam să vorbim de investiţie. Proiectul cuprindea o pistă de Formula 2 şi de Moto GP, trei-patu restaurante, hoteluri de patru şi cinci stele, o zonă de agrement şi sport, un sat medieval, practic nu lipsea nimic pentru cei care ar veni să stea acolo câteva zile. Era în plan şi un heliport, chiar şi un mic aerodrom pentru avioane mici. Ei ştiau că peste câţiva ani va fi autostradă, plus că zona li se părea interesantă, aşezarea geografică, că suntem aproape de Ungaria, de Europa de Vest, aproape de oraşele mari din vestul ţării. Au găsit acest loc între localităţile Făget, Margina şi Curtea, pe o suprafaţă de 150 de hectare”, a declarat Ionel Costa, primarul comunei Margina.

Între timp autostrada s-a deschis, dar francezii au dispărut. Cu toate astea primarii din Făget, Margina şi Curtea nu şi-au pierdut speranţa.

„Am luat legătura cu investitiorii să văd ce planuri au. Noi le-am dat acordul de principiu, iar de acum nu mai avem treabă cu ei. Mi-au spus că de acum în colo vor ţine legătura cu Guvernul României, vor cere avizele de acolo. Aşa că nu ştim ce au de gând şi când vor mai veni pe la noi. Cert este că noi sperăm. Proiectul lor ar dezvolta toată zona, care este săracă. Ar aduce turişti, investitori. Proiectul impunea şi aproximativ 550 de locuri de muncă”, a mai spus Ionel Costa.

Conform proiectului, pe lângă circuitul de F2 şi Moto GP, Carpaticus Arena include şi o pistă de karting, una pentru testări de maşini şi un circuit pe macadam.

„Carpaticus Arena are ocazia de a deveni nu doar singurul circuit de F2 şi GP din România, dar şi un circuit de valoare internaţională, situat în mijlocul unui creuzet de tradiţie, natură, simplitate şi calitate. Locaţia aleasă pentru circuitul Carpaticus Arena oferă ocazia unei experienţe moderne într-un areal natural de o bogăţie incomensurabilă. Stema Făgetului are în compoziţie ca simbol, trei frunze, reprezentative pentru tradiţia localnicilor în exploatarea şi prelucrarea diferitelor materiale lemnoase. Pădurea, element mistic şi mitologic la români, are o importanţă deosebită în folclorul şi identitatea acestora. Arealul Carpaticus Arena oferă turiştilor oportunitatea de a avea aceaştă dubă experienţă, a modernului şi a naturii, motiv pentru care acest spaţiu trebuie protejat. În motorsport se încearcă deja reducerea emisiilor de carbon, prin utilizarea unui tip special de motoare şi prin limitarea cantităţii de combustibil consumate. De asemenea, se încearcă reducerea impactului asupra mediului prin utilizarea unor surse de energie regenerabile şi nepoluante, o strategie care se dovedeşte a fi o investiţie benefică atât pentru consumator, cât şi pentru spaţiile naturale. Prin utilizarea unor soluţii ecologice şi nepoluante, Carpaticus Arena şi proiectele afiliate nu vor afecta sau interveni în ecosistemul natural format în apropierea locaţiei. Vechiul se îmbină cu noul într-un mod neintrusiv şi echilibrat”, se arată în proiectul francezilor.

Mai multe pe adevarul.ro

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

Proteste la Timișoara. Sindicatele scot oamenii în stradă

Banatenii20 octombrie 2017

În Timiș a fost inaugurată cea mai mare şi modernă seră din România

Banatenii20 octombrie 2017

Gec Nera acuză că 50 de hectare de pădure din Parcul Național Semenic sunt rase de către Romsilva

Banatenii18 octombrie 2017

Chestionar online pus la dispoziție de medicii timișoreni pentru persoanele interesate să își evalueze riscul de a face tromboză

Banatenii13 octombrie 2017

Trafic record la aeroportul din Timişoara. Peste 1,2 milioane de călători, în primele nouă luni

Banatenii11 octombrie 2017

Sezonul estival a adus la Aeroportul din Timişoara o creştere de 20% la numărul de pasageri pe cursele de vacanţă

Banatenii10 octombrie 2017

Percheziţii în Caraş-Severin şi Timiş, la căutătorii de comori

Banatenii10 octombrie 2017

Amenziile nu-i sperie pe consumatorii de alcool. Polițiștii le-au întocmit dosare penale pentru că au urcat băuți la volan

Banatenii9 octombrie 2017

Bandă de hoți, anihilată după o lovitură dată într-o casă din Timiș

Banatenii4 octombrie 2017

Medicii Spitalului Județean din Timișoara realizează încă două intervenții în premieră

Banatenii3 octombrie 2017

Timișoara, în topul orașelor care oferă locuri de muncă pentru studenți. Oferta s-a dublat față de anul trecut

Banatenii3 octombrie 2017

CAMPANIE Sute de câini, sterilizați într-o singură săptămână la Reșița

Banatenii27 septembrie 2017