Inchiriere spatii Lugoj

Social

Primăria vrea să dea gratuit fraţilor Olariu centrala din Micro IV. Ultimul cuvânt îl au consilierii locali

Primăria vrea să dea gratuit fraţilor Olariu centrala din Micro IV. Ultimul cuvânt îl au consilierii locali

Autoliv

Fosta centrală termică din Micro IV ar putea fi transformată în centru social de către Fundaţia “Misiunea Pâinea Vieţii”, a fraţilor Gabi şi Gigel Olariu. Primarul Francisc Boldea a întocmit un proiect de hotărâre privind “transmiterea în folosință gratuită Fundației „Misiunea Pâinea Vieții” a unui imobil (fostă centrală termică) format din clădire și teren aferent în suprafață de 1.138 m.p, situat în municipiul Lugoj, Cartier Micro IV, înscris în C.F. nr. 410631 Municipiul Lugoj ( Nr. C.F. vechi: 10511 L.R.) nr. top: 9004/A/22/b, în vederea amenajării unui centru social”.

Francisc Boldea a declarat pentru Cetăţeanul că a ales această variantă, ca soluţie pentru a rezolva mizeria din zona respectivă. “De ani de zile nu a dorit nimeni să ia centrala din Micro IV. Am încercat cu Meridianul să o demolăm însă nu se poate pentru că fundaţiile sunt atât de puternice încât ar costa o sumă enormă de bani. Au un proiect pentru un centru social, dar cel mai importat e că vor transforma total zona respectivă. Nu va afecta nimic partea de parcare, care va rămâne acolo. Vor ajuta oamenii cu dificultăţi, vor primi şi câte o masă. Nu va fi biserică, ca să o lămurim” afirmă primarul Lugojului.

De partea cealalată, fraţii Gabi şi Gigel Olariu au ţinut luni, o conferinţă de presă pentru a preciza de ce au solicitat o clădire primăriei. Conferinţa a avut loc în centrul social pe care l-au deschis în cartierul Mondial Bocşei, pentru a-l arăta ca model pentru ceea ce se pregătesc să facă în Micro IV.

“Vrem să facem acolo un centru social, un centru multifuncţional. Vom avea şi ne dorim să facem şi acolo câteva duşuri, unde să putem primim oameni care nu au aceste posibilităţi, să poată să primească o haină, o mâncare caldă, să poată să trăiască în condiţii normale. Sigur că vom avea şi acolo un loc unde vom încerca să ajutăm câteva familii, ca şi aici. Ne dorim să avem o sală multifuncţională, în care să se desfăşoare tot felul de activităţi, inclusiv religioase, culturale, dar nu numai. Prin implicarea noastră, şi acum vorbesc de fraţii Olariu, am dovedit că nu suntem nişte oameni extremişti, care să avem un comportament care să pericliteze liniştea socială şi pacea socială. Dimpotrivă ne-am dorit să fim implicaţi în viaţa cetăţii. Niciunul dintre noi nu suntem membrii unui partid politic şi nu încercăm să facem o politică partizană a unui partid, a unui cult sau a unei secte religioase”, a spus Gabriel Olariu.

Unul din fraţii Olariu, Gigel este implicat şi într-o altă fundaţie creştină “Legământul Harului”, care a mai primit de la Primăria Lugoj, tot gratuit clădirea de pe str. Banatului, fosta cazarmă, la care a renunţat după câteva luni. Fundaţia a rămas însă cu impozite neplătite în valoare de 80.000 de lei, pe care cei doi au afirmat, şi în conferinţa de presă, că le va plăti.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Claudia

    25 aprilie 2017 at 7:50

    Care ultim cuvant??Consilierii Psd au majoritate in Consiliu deci oricum vor vota cum le spune dictatorul..opozitia este foarte slaba si mai ales in contact direct cu primarul in anumite cazuri..

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

Shopping City Timișoara este gazda târgului de Crăciun Winter Spark

Banatenii11 decembrie 2017

Premieră medicală românească realizată la Spitalul Județean din Timișoara

Banatenii11 decembrie 2017

Timișenii vor putea plăti retroactiv contribuția la pensii și în 2018

Banatenii11 decembrie 2017

A fost prins distrugând coșuri de gunoi, acum plătește!

Daniel Groza5 decembrie 2017

Le-a fost frig și s-au dus să fure direct de la sursă

Banatenii5 decembrie 2017

Jandarmii și polițiștii au agendă încărcată de Ziua Națională

Banatenii29 noiembrie 2017

Centrul Timișoarei se schimbă total. Primăria vrea să oblige proprietarii să-și renoveze clădirile

Banatenii29 noiembrie 2017

Trei minore au dispărut! Polițiștii cer sprijin pentru găsirea lor

Banatenii28 noiembrie 2017

“Tax & Finance Forum” Timișoara: Experții români analizează impactul ultimelor modificări fiscale asupra mediului de business

Banatenii22 noiembrie 2017

S-a deschis “Grandent”, centru stomatologic modern cu tarife pentru toți

Banatenii22 noiembrie 2017

Salonul Industriei Ușoare, cea mai mare expoziție de vestimentație și accesorii din vestul țării

Banatenii15 noiembrie 2017

Care va fi prețul porcilor de Craciun în județul Timiș

Banatenii14 noiembrie 2017