Lugojeanul

Social

Primăria vrea să dea gratuit fraţilor Olariu centrala din Micro IV. Ultimul cuvânt îl au consilierii locali

Primăria vrea să dea gratuit fraţilor Olariu centrala din Micro IV. Ultimul cuvânt îl au consilierii locali

Autoliv

Fosta centrală termică din Micro IV ar putea fi transformată în centru social de către Fundaţia “Misiunea Pâinea Vieţii”, a fraţilor Gabi şi Gigel Olariu. Primarul Francisc Boldea a întocmit un proiect de hotărâre privind “transmiterea în folosință gratuită Fundației „Misiunea Pâinea Vieții” a unui imobil (fostă centrală termică) format din clădire și teren aferent în suprafață de 1.138 m.p, situat în municipiul Lugoj, Cartier Micro IV, înscris în C.F. nr. 410631 Municipiul Lugoj ( Nr. C.F. vechi: 10511 L.R.) nr. top: 9004/A/22/b, în vederea amenajării unui centru social”.

Francisc Boldea a declarat pentru Cetăţeanul că a ales această variantă, ca soluţie pentru a rezolva mizeria din zona respectivă. “De ani de zile nu a dorit nimeni să ia centrala din Micro IV. Am încercat cu Meridianul să o demolăm însă nu se poate pentru că fundaţiile sunt atât de puternice încât ar costa o sumă enormă de bani. Au un proiect pentru un centru social, dar cel mai importat e că vor transforma total zona respectivă. Nu va afecta nimic partea de parcare, care va rămâne acolo. Vor ajuta oamenii cu dificultăţi, vor primi şi câte o masă. Nu va fi biserică, ca să o lămurim” afirmă primarul Lugojului.

De partea cealalată, fraţii Gabi şi Gigel Olariu au ţinut luni, o conferinţă de presă pentru a preciza de ce au solicitat o clădire primăriei. Conferinţa a avut loc în centrul social pe care l-au deschis în cartierul Mondial Bocşei, pentru a-l arăta ca model pentru ceea ce se pregătesc să facă în Micro IV.

“Vrem să facem acolo un centru social, un centru multifuncţional. Vom avea şi ne dorim să facem şi acolo câteva duşuri, unde să putem primim oameni care nu au aceste posibilităţi, să poată să primească o haină, o mâncare caldă, să poată să trăiască în condiţii normale. Sigur că vom avea şi acolo un loc unde vom încerca să ajutăm câteva familii, ca şi aici. Ne dorim să avem o sală multifuncţională, în care să se desfăşoare tot felul de activităţi, inclusiv religioase, culturale, dar nu numai. Prin implicarea noastră, şi acum vorbesc de fraţii Olariu, am dovedit că nu suntem nişte oameni extremişti, care să avem un comportament care să pericliteze liniştea socială şi pacea socială. Dimpotrivă ne-am dorit să fim implicaţi în viaţa cetăţii. Niciunul dintre noi nu suntem membrii unui partid politic şi nu încercăm să facem o politică partizană a unui partid, a unui cult sau a unei secte religioase”, a spus Gabriel Olariu.

Unul din fraţii Olariu, Gigel este implicat şi într-o altă fundaţie creştină “Legământul Harului”, care a mai primit de la Primăria Lugoj, tot gratuit clădirea de pe str. Banatului, fosta cazarmă, la care a renunţat după câteva luni. Fundaţia a rămas însă cu impozite neplătite în valoare de 80.000 de lei, pe care cei doi au afirmat, şi în conferinţa de presă, că le va plăti.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Claudia

    25 aprilie 2017 at 7:50

    Care ultim cuvant??Consilierii Psd au majoritate in Consiliu deci oricum vor vota cum le spune dictatorul..opozitia este foarte slaba si mai ales in contact direct cu primarul in anumite cazuri..

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

Gec Nera acuză că 50 de hectare de pădure din Parcul Național Semenic sunt rase de către Romsilva

Banatenii18 octombrie 2017

Chestionar online pus la dispoziție de medicii timișoreni pentru persoanele interesate să își evalueze riscul de a face tromboză

Banatenii13 octombrie 2017

Trafic record la aeroportul din Timişoara. Peste 1,2 milioane de călători, în primele nouă luni

Banatenii11 octombrie 2017

Sezonul estival a adus la Aeroportul din Timişoara o creştere de 20% la numărul de pasageri pe cursele de vacanţă

Banatenii10 octombrie 2017

Percheziţii în Caraş-Severin şi Timiş, la căutătorii de comori

Banatenii10 octombrie 2017

Amenziile nu-i sperie pe consumatorii de alcool. Polițiștii le-au întocmit dosare penale pentru că au urcat băuți la volan

Banatenii9 octombrie 2017

Bandă de hoți, anihilată după o lovitură dată într-o casă din Timiș

Banatenii4 octombrie 2017

Medicii Spitalului Județean din Timișoara realizează încă două intervenții în premieră

Banatenii3 octombrie 2017

Timișoara, în topul orașelor care oferă locuri de muncă pentru studenți. Oferta s-a dublat față de anul trecut

Banatenii3 octombrie 2017

CAMPANIE Sute de câini, sterilizați într-o singură săptămână la Reșița

Banatenii27 septembrie 2017

O fetiţă de 11 ani a fost salvată după o operaţie de şase ore, făcută în premieră la Spitalul Judeţean din Timişoara

Banatenii26 septembrie 2017
Cosmin Panduru FOTO pressalert.ro

Un avocat, cu renume de scandalagiu, a fost prins în flagrant primind bani pentru a bloca o executare silită

Banatenii26 septembrie 2017