Inchiriere spatii Lugoj

Administrație

Primăria Reşiţa cere locuitorilor să respecte cu stricteţe regulile de curăţenie din oraş

Primăria Reşiţa cere locuitorilor să respecte cu stricteţe regulile de curăţenie din oraş

Autoliv

Banatenii

Primăria Reşiţa solicită persoanelor fizice şi juridice să se conformeze prevederilor Hotărârilor Consiliului Local nr. 69/2014, completată cu prevederile HCL. Nr. 203/2014 şi  HCL. Nr. 92/2017,   prin care agenții economici, instituțiile publice și celelalte persoane juridice și fizice au obligația:

  • să cosească iarba  pe o distanță de cel puțin 5 m, sau dupa caz până la marginea suprafeței carosabile,  din zonele verzi din jurul imobilului deținut sub orice titlu, să taie şi să tualeteze gardul viu.

În cazul în care, agenții economici, instituțiile publice, asociaţiile de proprietari și celelalte persoane juridice și fizice nu au posibilitatea executării acestor lucrări se pot adresa ,, Serviciului Public Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local Reșița, Serviciul de Iluminat Public și Deszăpezire” ,Reşiţa, Bdul Muncii nr. 25, telefon 0255/220200,  fax 0255/226109, adresă de e-mail intretinere.patrimoniu@yahoo.com

  • să depoziteze deşeurile rezultate din:cosirea ierbii, taierea și tualetarea gardului viu, curăţirea grădinilor şi zonelor verzi pe platformele de precolectare în zilele de marți și joi a fiecărei săptămâni, între orele 08.00 – 20.00;

În acelaşi comunicat, edilii locali fac apel la populaţie să selecteze deşeurile pentru a reduce costurile de operarea.

“Pentru o mai bună gestionare a deşeurilor, ceea ce însemnă pe de o parte îndeplinirea unor obligaţii privind protecţia mediului şi pe de cealaltă reducerea costurilor de operare şi implicit reducerea disconfortului creat în zona platformelor de precolectare a gunoiului, vă rugăm să respectaţii următoarele reguli:

  • Pentru depozitarea deşeurilor din plastic ( folie de plastic, sticle de plastic – PET-) , doze de aluminiu (pixe),   hârtie şi carton, sticle și borcane ( albe sau colorate)  se utilizează containerele  de culoare verde, galben sau albastru .

–     Deşeurile voluminoase ( mobilier) se vor depozita pe platformă numai în ziua de joi, a fiecărei săptămâni, pentru a fi ridicate . Deţinătorii acestor deşeuri le vor depozita pe platformele de colectare numai in ziua stabilită   şi vor anunţa  operatorul de salubritate, la telefoanele 0737770526   sau 0355/ 429963,  între orele 800 – 1200, în vederea colectării acestor deşeuri.

-Deşeurile de echipamente electrice şi electronice( DEEE) se vor colecta de la domiciliu sau de la puncte fixe în campanii de colectare, în prima sâmbătă din lună.

-Se interzice în totalitate depozitarea pe platforme a  deşeurilor  generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară a locuinţelor/apartamentelor proprietate individuală ( moloz, faianţă, gresie, cărămizi,  obiecte sanitare,  uşi, geamuri, sticlă, etc.) . Aceste deşeuri nu intră în categoria deşeurilor menajere, deci nu fac obiectul contractului încheiat cu operatorul de salubritate. Ridicarea acestora se va face de operator, respectiv, SC. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE  SRL.        ( telefoane: 0737770526 sau 0355/ 429963) în urma unei comenzi şi achitării contravalorii acestei operaţiuni.

  • Este interzis aruncarea deșeurilor, de orice fel, în alte locuri și condiții, decât cele precizate mai sus. Nerespectarea condițiilor de depozitare/gestionare se sancționează cu amenzi contravenționale în conformitate cu legislația în vigoare.

Relaţii suplimentare asupra celor consemnate mai sus se pot obţine la : telefon/fax 0255/210258 sau la adresa de email – mediu@primariaresita.ro.”

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Mai multe în Administrație

Zece proiecte de drumuri din Timiș primesc finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală

Banatenii6 decembrie 2017

Cine se ocupă cu deszăpezirea pe drumurile din Timiș

Banatenii24 noiembrie 2017

Lucrări la drumurile din Banat. Unde se circulă cu restricții

Banatenii27 octombrie 2017

Consilierii județeni vor reglementa situația transportului de persoane până în 2019

Banatenii25 octombrie 2017

Cursă reluată spre Bucureşti, de la Aeroportul Timişoara

Banatenii24 octombrie 2017

Încep să pice primarii care au făcut afaceri cu Măran. Doi au ajuns la DNA. Câți mai urmează?

Banatenii19 octombrie 2017

Biroul Vamal de Interior Timiș are un nou sediu

Banatenii18 octombrie 2017

Consilierii județeni alocă bani pentru modernizarea și lărgirea mai multor drumuri din Timiș

Banatenii17 octombrie 2017

Consilierii judeţeni se întrunesc în şedinţă. Mai multe drumuri din Timiş intră în reabilitare

Banatenii11 octombrie 2017

Un consilier local din Timișoara “inventariază” gropile din drumurile municipiului de pe Bega

Banatenii2 octombrie 2017

Pe ce drumuri din Banat se circulă cu restricţii, din cauza lucrărilor de remediere

Banatenii29 septembrie 2017

Consilierii judeţeni din Timiş se întâlnesc în şedinţă, pentru a discuta vânzarea unor spaţii, desfiinţarea unor centre de copii şi alte proiecte

Banatenii22 septembrie 2017