Administrație

Primăria Reşiţa cere locuitorilor să respecte cu stricteţe regulile de curăţenie din oraş

Primăria Reşiţa cere locuitorilor să respecte cu stricteţe regulile de curăţenie din oraş

Autoliv

Banatenii

Primăria Reşiţa solicită persoanelor fizice şi juridice să se conformeze prevederilor Hotărârilor Consiliului Local nr. 69/2014, completată cu prevederile HCL. Nr. 203/2014 şi  HCL. Nr. 92/2017,   prin care agenții economici, instituțiile publice și celelalte persoane juridice și fizice au obligația:

  • să cosească iarba  pe o distanță de cel puțin 5 m, sau dupa caz până la marginea suprafeței carosabile,  din zonele verzi din jurul imobilului deținut sub orice titlu, să taie şi să tualeteze gardul viu.

În cazul în care, agenții economici, instituțiile publice, asociaţiile de proprietari și celelalte persoane juridice și fizice nu au posibilitatea executării acestor lucrări se pot adresa ,, Serviciului Public Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local Reșița, Serviciul de Iluminat Public și Deszăpezire” ,Reşiţa, Bdul Muncii nr. 25, telefon 0255/220200,  fax 0255/226109, adresă de e-mail intretinere.patrimoniu@yahoo.com

  • să depoziteze deşeurile rezultate din:cosirea ierbii, taierea și tualetarea gardului viu, curăţirea grădinilor şi zonelor verzi pe platformele de precolectare în zilele de marți și joi a fiecărei săptămâni, între orele 08.00 – 20.00;

În acelaşi comunicat, edilii locali fac apel la populaţie să selecteze deşeurile pentru a reduce costurile de operarea.

“Pentru o mai bună gestionare a deşeurilor, ceea ce însemnă pe de o parte îndeplinirea unor obligaţii privind protecţia mediului şi pe de cealaltă reducerea costurilor de operare şi implicit reducerea disconfortului creat în zona platformelor de precolectare a gunoiului, vă rugăm să respectaţii următoarele reguli:

  • Pentru depozitarea deşeurilor din plastic ( folie de plastic, sticle de plastic – PET-) , doze de aluminiu (pixe),   hârtie şi carton, sticle și borcane ( albe sau colorate)  se utilizează containerele  de culoare verde, galben sau albastru .

–     Deşeurile voluminoase ( mobilier) se vor depozita pe platformă numai în ziua de joi, a fiecărei săptămâni, pentru a fi ridicate . Deţinătorii acestor deşeuri le vor depozita pe platformele de colectare numai in ziua stabilită   şi vor anunţa  operatorul de salubritate, la telefoanele 0737770526   sau 0355/ 429963,  între orele 800 – 1200, în vederea colectării acestor deşeuri.

-Deşeurile de echipamente electrice şi electronice( DEEE) se vor colecta de la domiciliu sau de la puncte fixe în campanii de colectare, în prima sâmbătă din lună.

-Se interzice în totalitate depozitarea pe platforme a  deşeurilor  generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară a locuinţelor/apartamentelor proprietate individuală ( moloz, faianţă, gresie, cărămizi,  obiecte sanitare,  uşi, geamuri, sticlă, etc.) . Aceste deşeuri nu intră în categoria deşeurilor menajere, deci nu fac obiectul contractului încheiat cu operatorul de salubritate. Ridicarea acestora se va face de operator, respectiv, SC. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE  SRL.        ( telefoane: 0737770526 sau 0355/ 429963) în urma unei comenzi şi achitării contravalorii acestei operaţiuni.

  • Este interzis aruncarea deșeurilor, de orice fel, în alte locuri și condiții, decât cele precizate mai sus. Nerespectarea condițiilor de depozitare/gestionare se sancționează cu amenzi contravenționale în conformitate cu legislația în vigoare.

Relaţii suplimentare asupra celor consemnate mai sus se pot obţine la : telefon/fax 0255/210258 sau la adresa de email – mediu@primariaresita.ro.”

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

S-au stabilit firmele care adună gunoiul în Timiș, în următorii cinci ani. La Lugoj și Buziaș, tariful va fi mai mare decât la Timișoara

Banatenii16 august 2017

Lugojul rămâne fără apă. Meridian face lucrări la magistrala orașului

Banatenii16 august 2017

Pasajul „Jiul” din Timișoara se închide până în septembrie

Banatenii11 august 2017

Cum își schimbă Fiscul din Timiș programul de lucru în perioada următoare

Banatenii11 august 2017

VIDEO Penalități și rezilieri parțiale pentru constructorii autostrăzii Lugoj-Deva. Cu ce l-au supărat pe ministru

Banatenii11 august 2017

Primăria Dumbrăvița a cumpărat 20 de pixuri cu 145 de lei bucata

Banatenii10 august 2017

Serviciile de Evidența Persoanelor și Starea Civilă din Lugoj se mută în sediu nou. Din aceeași locație se vor elibera și pașapoartele

Banatenii9 august 2017

Locomotivele de epocă de la Reșița sunt mâncate de rugină. De ce nu pot fi reabilitate

Banatenii9 august 2017

Primarul Sorin Munteanu cere sprijinul locuitorilor: Colonada de la Buziaş, recent reabilitată, a fost vandalizată!

Banatenii4 august 2017

CNAIR trimite dronele să supravegheze șantierele autostrăzilor din România. Imaginile vor putea fi văzute de toată lumea

Banatenii2 august 2017

Reșițenii vor fi alarmați în fiecare lună. IGSU face exerciții publice

Banatenii1 august 2017

Avertisment în Timiș, din cauza caniculei! Aquatim cere limitarea consumului de apă

Banatenii1 august 2017