Lugojeanul

Actualitate

Prefectura Şi Consiliul Judeţean atacă dur compania ENEL: „Vorbim de rea intenție sau incompetență”

Prefectura Şi Consiliul Judeţean atacă dur compania ENEL: „Vorbim de rea intenție sau incompetență”

Autoliv

Banatenii

Printr-un comunicat de presă, Prefectura Judeţului Timiş şi Consiliul Judeţean Timiş, atacă dur compania Enel Banat, din cauza faptului că nici în prezent nu a reuşit să rezolve toate avariile, cauzate de furtuna de duminică. Prefectul judeţului şi preşedintele Consiliului Judeţean consideră  „intolerabil ca la trei zile de la furtuna de duminică, 17 septembrie, în județul Timiș să mai existe 121 de localități nealimentate cu energie electrică. Sunt, la ora actuală, aproape 4.500 de timișeni care nu au locuințele alimentate cu energie electrică, li se alterează mâncarea, nu au condiții minime de trai. Asta, ca să nu mai vorbim de instituțiile de învățământ, de dispensare sau alte unități medicale în care se distrug vaccinurile, de spitalele în care actul medical este periclitat, iar sănătatea timișenilor este în pericol.”

Conform comunicatului atitudinea ENEL DISTRIBUȚIE BANAT este incalificabilă.

„În aceste condiții, vorbim de rea intenție sau incompetență, iar atitudinea sfidătoare a ENEL este pe punctul de a scoate oamenii în stradă. Există semnale din partea mai multor primari din județul Timiș care ne-au informat că timișenii vor să protesteze la adresa furnizorului de energie.

Am făcut solicitări către Ministerul Energiei, ne-au trimis echipe de sprijin de la alte sucursale ENEL din țară, însă, cu toate acestea, lucrurile nu se mișcă.

Încă de luni, 18 septembrie, prim-ministrul României, Mihai Tudose, a cerut ENEL, în cadrul Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, să acționeze pentru reluarea alimentării cu energie electrică a tuturor localităților și s-a promis că în două zile nu vor mai exista localități nealimentate în județul Timiș. Marți, 19 septembrie, premierul Mihai Tudose a cerut ENEL, din nou, în cadrul altui Comandament Județean pentru Situații de Urgență Timiș să urgenteze remedierea defecțiunilor, declarându-se profund nemulțumit de modul de intervenție al companiei.

Din informațiile primite de la primari ai localităților timișene și, de asemenea, de la cetățeni, la orice “adiere” de vânt se produc întreruperi în furnizarea curentului electric.

Cerem, încă o dată, public, companiei ENEL, să ia de urgență măsurile necesare pentru ca toate localitățile din Timiș și toți cetățenii acestui județ să beneficieze de curent electric și de condiții normale de viață pentru secolul XXI. Este intolerabil ca de trei zile, mii de locuitori ai județului să trăiască la lumina lumânărilor, și asta din cauza incompetenței ENEL”, se arată în comunicatul semnat de prefectul Eva Andrieş şi preşedintele CJT, Călin Dobra.

 

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Boian Cornel

    20 septembrie 2017 at 15:29

    Aceasta situatie sfidatoare ,a companiei Enel Banat,fata de clienti dureaza de mai multi ani.De mirare este faptul ca Prefectul de Timis si Presedintele C.J Timis au aflat numai acum.Spre exemplu,localitatile apartinatoare comunei Stiuca s-a confruntat in ultima perioada foarte des cu intreruperi a energiei electrice multe de ore,chiar si la cea mai mica adiere de vant.DE LA PRIVATIZAREA DISTRIBUTIEI DE ENERGIE ELECTRICA IN BANAT NIMENI NU A VERIFICAT RESPECTAREA OBLIGATIILOR DE INVESTITII ASUMATE,D-LE PREFECT,D-LE PRESEDINTE CJT SI D-LE PRIM MINISTRU.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Vulpile au invadat o comună din Timiș. Oamenii se plâng că nici câinii nu le mai latră

Banatenii20 octombrie 2017

Andrada Gribincea, instructor de fitness: „Sportul nu trebuie să fie o povară”

Banatenii19 octombrie 2017

Restricții pe un drum important din Caraș-Severin. Circulație închisă timp de 20 de minute

Banatenii19 octombrie 2017

Tinerii care vor să se facă polițiști se pot înscrie pentru admiterea pe cele 1.600 de locuri scoase la concurs

Banatenii18 octombrie 2017

ISU începe verificările în şcolile din Timiş care nu au autorizaţii de securitate

Banatenii17 octombrie 2017

Restricţii rutiere pe drumurile din Banat, din cauza lucrărilor de întreţinere

Banatenii13 octombrie 2017

Proiectele inovatoare la Hackathon-ul din Timișoara. Au participat oameni de pe tot globul

Banatenii13 octombrie 2017

Cinci culturi de canabis și 150 de kilograme de droguri confiscate de polițiștii din Timiș

Banatenii12 octombrie 2017

Un batrân din Timiș a dispărut de la domiciliu

Banatenii12 octombrie 2017

eMAG deschide la Timișoara cel mai mare showroom după cel din București

Banatenii11 octombrie 2017

Siemens donează 10.000 euro pentru refacerea parcului central din Buziaș, distrus în urma furtunii

Banatenii11 octombrie 2017

Cauți un loc de muncă bun? Ai putea să-l găsești la Bursa Locurilor de Muncă de la Timișoara

Banatenii10 octombrie 2017