Inchiriere spatii Lugoj

Actualitate

Prefectura Şi Consiliul Judeţean atacă dur compania ENEL: „Vorbim de rea intenție sau incompetență”

Prefectura Şi Consiliul Judeţean atacă dur compania ENEL: „Vorbim de rea intenție sau incompetență”

Autoliv

Banatenii

Printr-un comunicat de presă, Prefectura Judeţului Timiş şi Consiliul Judeţean Timiş, atacă dur compania Enel Banat, din cauza faptului că nici în prezent nu a reuşit să rezolve toate avariile, cauzate de furtuna de duminică. Prefectul judeţului şi preşedintele Consiliului Judeţean consideră  „intolerabil ca la trei zile de la furtuna de duminică, 17 septembrie, în județul Timiș să mai existe 121 de localități nealimentate cu energie electrică. Sunt, la ora actuală, aproape 4.500 de timișeni care nu au locuințele alimentate cu energie electrică, li se alterează mâncarea, nu au condiții minime de trai. Asta, ca să nu mai vorbim de instituțiile de învățământ, de dispensare sau alte unități medicale în care se distrug vaccinurile, de spitalele în care actul medical este periclitat, iar sănătatea timișenilor este în pericol.”

Conform comunicatului atitudinea ENEL DISTRIBUȚIE BANAT este incalificabilă.

„În aceste condiții, vorbim de rea intenție sau incompetență, iar atitudinea sfidătoare a ENEL este pe punctul de a scoate oamenii în stradă. Există semnale din partea mai multor primari din județul Timiș care ne-au informat că timișenii vor să protesteze la adresa furnizorului de energie.

Am făcut solicitări către Ministerul Energiei, ne-au trimis echipe de sprijin de la alte sucursale ENEL din țară, însă, cu toate acestea, lucrurile nu se mișcă.

Încă de luni, 18 septembrie, prim-ministrul României, Mihai Tudose, a cerut ENEL, în cadrul Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, să acționeze pentru reluarea alimentării cu energie electrică a tuturor localităților și s-a promis că în două zile nu vor mai exista localități nealimentate în județul Timiș. Marți, 19 septembrie, premierul Mihai Tudose a cerut ENEL, din nou, în cadrul altui Comandament Județean pentru Situații de Urgență Timiș să urgenteze remedierea defecțiunilor, declarându-se profund nemulțumit de modul de intervenție al companiei.

Din informațiile primite de la primari ai localităților timișene și, de asemenea, de la cetățeni, la orice “adiere” de vânt se produc întreruperi în furnizarea curentului electric.

Cerem, încă o dată, public, companiei ENEL, să ia de urgență măsurile necesare pentru ca toate localitățile din Timiș și toți cetățenii acestui județ să beneficieze de curent electric și de condiții normale de viață pentru secolul XXI. Este intolerabil ca de trei zile, mii de locuitori ai județului să trăiască la lumina lumânărilor, și asta din cauza incompetenței ENEL”, se arată în comunicatul semnat de prefectul Eva Andrieş şi preşedintele CJT, Călin Dobra.

 

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Boian Cornel

    20 septembrie 2017 at 15:29

    Aceasta situatie sfidatoare ,a companiei Enel Banat,fata de clienti dureaza de mai multi ani.De mirare este faptul ca Prefectul de Timis si Presedintele C.J Timis au aflat numai acum.Spre exemplu,localitatile apartinatoare comunei Stiuca s-a confruntat in ultima perioada foarte des cu intreruperi a energiei electrice multe de ore,chiar si la cea mai mica adiere de vant.DE LA PRIVATIZAREA DISTRIBUTIEI DE ENERGIE ELECTRICA IN BANAT NIMENI NU A VERIFICAT RESPECTAREA OBLIGATIILOR DE INVESTITII ASUMATE,D-LE PREFECT,D-LE PRESEDINTE CJT SI D-LE PRIM MINISTRU.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Actualitate

Enel întrerupe curentul în mai multe localități din Timiș

Daniel Groza11 decembrie 2017

Polițiștii locali ar putea să primească aceleași atribuții ca și cei de la Rutieră

Banatenii5 decembrie 2017

Cum poți ajunge la închisoare din cauza petardelor

Banatenii5 decembrie 2017

Doi bănățeni în primii zece cei mai bogați români

Banatenii4 decembrie 2017

Avansări în grad la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin

Banatenii29 noiembrie 2017

O femeie a sunat la 112 pentru că a răpit-o amantul! Polițiștii i-au dat amenda

Banatenii29 noiembrie 2017

Tinerii din Timiș consumă mai multe droguri. Canabisul, ecstasy și amfetamina în topul substanțelor traficate

Banatenii28 noiembrie 2017

Inspecția Tehnică Periodică pentru mașinile mai vechi de 12 ani se va face anual

Banatenii22 noiembrie 2017

Minoră de 15 ani prinsă la furat într-un magazin din Timișoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Când se deschide ansamblul Openville din Timişoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Ce zone va afecta ciclonul polar care va lovi duminică România

Banatenii16 noiembrie 2017
Penitenciarul Timişoara

Deținuții din Penitenciarul Timişoara care vorbesc limba italiană pot avea muncă de birou

Banatenii16 noiembrie 2017