Actualitate

Poveste de dragoste între un elev de 16 ani şi profesoara de franceză! Cum s-a înfiripat idila celor doi

Poveste de dragoste între un elev de 16 ani şi profesoara de franceză! Cum s-a înfiripat idila celor doi

Autoliv

O profesoară de franceză şi elevul ei de 16 ani şi-au făcut publică relaţia de dragoste pe reţelele de socializare, întreaga şcoală din care fac parte cei doi aflând de idila dintre ei de pe Facebook. Informaţia a ajuns şi la direcţiune, care a purtat deja o discuţie cu profesoara care a pus fotografiile pe pagina personală, deși susţine că a întrerupt orice relaţie cu elevul ei minor. Povestea este una nouă, spun elevii liceului, primele semne că între cei doi se înfiripa o legătură mai intimă decât cea profesională apărând în urmă cu doar câteva săptămâni.

Tânăra profesoară care a postat fotografiile pe Facebook predă limba franceză la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, iar elevul ei, în vârstă de doar 16 ani, învaţă în clasa a 10-a la profilul matematică-informatică. Despre pozele de pe Facebook, la care profesoara a primit şi comentarii de încurajare de la elevele sale, direcţiunea a precizat că nu sunt fireşti şi nu fac cinste numelui liceului. Primele măsuri au fost luate deja, conducerea şcolii avertizând-o pe profesoară să înceteze orice fel de relaţie cu elevul minor.

„Promisiunea doamnei profesoare a fost că va înceta această relaţie, sperăm că se va ţine de cuvânt, altfel vom lua măsuri. Se poate ajunge, depinde de cum reacţionează, se poate ajunge şi la sancţiuni grave. El este un elev slăbuţ, clasa este în general mediocră, greutăţi din partea lui nu am avut în ceea ce priveşte comportamentul. Nu ştiu dacă un elev, la 16 ani, are un discernământ extraordinar. Un profesor, chiar tânăr la 20 şi ceva de ani, ştie că relaţiile nu pot exista în această condiţie. Ca mamă, nu cred că există părinte care să fie de acord cu o asemenea relaţie”, a declarat pentru Cetăţeanul Delia Bulgar, director adjunct al Liceului Teoretic „Traian Vuia” Făget.

Tânăra profesoară care şi-a făcut publică relaţia pe Facebook, fostă elevă a liceului din Făget, spune că totul a fost o greşeală din partea ei. Cadrul didactic s-a referit şi la faptul că a pus capăt relaţiei, că aceasta a fost la început şi că nu o să mai aibă decât o legătură profesională cu elevul ei.

„Nu este deloc avansată relaţia, suntem prieteni şi mi-am dat seama în timp că nu este deloc bine să am o relaţie altfel decât profesională cu el. Nu ştiu unde s-a realizat schimbarea (dintre o relaţie profesor-elev într-una de dragoste, n.r.) dar am pus capăt. Nu este bine pentru statutul meu de profesoară această situaţie. Nu m-am gândit că o să am probleme”, a declarat Alexandra Minescu, profesoară de franceză la liceul din Făget.

poveste dragoste faget
Vestea că în liceul lor există o relaţie de dragoste între un elev şi un profesor s-a răspândit imediat în rândurile elevilor din unitatea şcolară.

„Sunt împreună de când a fost Săptămâna Altfel, am văzut şi pozele de pe Facebook, i-am văzut şi aşa, la şcoală nu se ţin de mână, dar afară da. S-au mai întâlnit pe holuri, sunt foarte apropiaţi. Nu mi se pare în regulă să existe aşa relaţie”, a declarat o elevă a liceului făgeţean.

Același lucru îl spun şi restul cadrelor didactice din liceu, că orice legătură peste cea educativă dintre un cadru didactic şi un elev nu este firească.

„Am auzit de relaţie în rândul elevilor mei, am văzut şi pe Facebook, m-am gândit că sunt neamuri, şi eu am avut soră care a terminat acum trei ani şi o protejam şi eu. Nu este normală relaţia, din punct de vedere deontologic, relaţia trebuie să fie ca de la profesor la elev sau ca de la părinte la copil”, este de părere Ionel Petrea, profesor în cadrul liceului.

În afară de avertizarea verbală, direcţiunea liceului nu a luat deocamdată nicio altă măsură disciplinară împotriva profesoarei. Dacă nu se va ţine de cuvânt şi va continua relaţia cu minorul, profesoara riscă să îşi piardă locul de muncă, susţin reprezentanţii conducerii liceului din Făget.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

  1. Pingback: Poveste de dragoste INTERZISĂ. O profesoară de franceză din Timiș se iubește cu un elev de 16 ani. Ce alegere trebuie să facă dascălul

  2. Pingback: Poveste de dragoste între un elev de 16 ani şi profesoara de franceză. S-a aflat de pe Facebook! - Ora de Stiri

  3. Pingback: Profesoara de franceză de la Făget, selifie în pat cu elevul! – Cetateanul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Cum au început să fie rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017

Sete mare! Un tânăr din Timişoara s-a alimentat de la benzinărie cu băutură, pe care nu a plătit-o

Banatenii21 iulie 2017

Panică pe linia ferată. O locomotivă care a luat foc din cauza unui furtun de ulei nu a putut fi „ruptă” de vagoanele pline cu gaz pe care le tracta

Banatenii20 iulie 2017

Un nou show aviatic în apropiere de Lacul Surduc. Ziua Aviaţiei este marcată în satul lui Traian Vuia

Banatenii20 iulie 2017

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Daniel Dancea20 iulie 2017