Inchiriere spatii Lugoj

Social

„Poţi. Vrei. Dar faci?”, mesajul din acest an al Săptămânii Naţionale a Voluntariatului

„Poţi. Vrei. Dar faci?”, mesajul din acest an al Săptămânii Naţionale a Voluntariatului

Autoliv

Banatenii

Şi în acest an, Asociaţia Alternative Ed a marcat la Lugoj Săptămâna Naţională a Voluntariatului. De data aceasta, acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”, cu care Asociaţia are un parteneriat educaţional. Tema primei zile a constituit-o chiar Campania de promovare a voluntariatului în rândul liceenilor, scopul activitatii fiind informarea elevilor, cultivarea gustului pentru voluntariat şi crearea unei noi echipe de voluntari.

Cea de a doua zi s-a derulat sub îndemnul: Ia o carte și citește. Voluntarii au amenajat un mic club de lectură outdoor , au citit pasaje din cărțile aduse apoi le-au „uitat” pe o bancă pentru ca acestea sa fie găsite si citite de alți doritori.

„Stelute pe Pământ” (în original „Like Stars on Earth”), un film despre limite şi limitări, abilităţi şi dizabilităţi, a fost filmul pe participanţii l-au vizionat miercuri. O seară de film şi debate educativ, pe parcursul căreia, alături de părintele Robert Trubianski, copiii au mers dincolo de „ecran”.

Ziua a patra a cuprins „Cafeneaua cu jocuri”, o activitate de socializare dedicată  voluntarilor asociaţiei.

Cea de-a cincea zi i-a mobilizat pe elevii claselor a cincea ale Colegiului într- o Vânătoare de comori. Împreună cu voluntarii aceştia au urmat indiciile ascunse de organizatori care i-au purtat prin tot oraşul.

Sâmbătă, programul a cuprins o vizită la Muzeul din Lugoj, care a avut şi el porţile deschise cu ocazia Nopţii Muzeelor, dar şi la Sinagogă, duminică organizatorii pregătind un teambuilding pentru voluntarii asociaţiei, moment şi pentru evaluarea activităţii din Săptămâna Naţională a Voluntariatului.

Acţiunile din cadrul iniţiativei au fost posibile cu sprjinul societăţilor Campo  D’Oro. Margarita, Piastrelle şi Werzalit.

Săptămâna Naţională a Voluntariatului este marcată în întreaga ţară de organizaţii şi instituţii publice care implică voluntarii în serviciile pe care le oferă comunităţilor din care fac parte. Este un eveniment anual iniţiat şi coordonat de Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat. Desfăşurată anul acesta, în perioada 15-21 mai, Săptămâna Voluntariatului a reunit peste 200 de evenimente diverse, în peste 50 de localităţi. Mesajul SNV din acest an, deşi sub formă de întrebare – “Poti. Vrei. Dar faci?” – invită pe toata lumea la acţiune, la a transpune gândurile, dorinţele, aşteptările pe care le avem privind schimbarea de lângă noi – în fapte concrete. Miile de voluntari SNV2017 au ales, în această săptămână, şi dincolo de ea, să nu mai fie doar oameni nemulţumiţi, stresaţi, dezorientaţi sau plictisiţi, ci să fie şi VOLUNTARI, care pot, vor dar şi FAC ceva!

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

“Tax & Finance Forum” Timișoara: Experții români analizează impactul ultimelor modificări fiscale asupra mediului de business

Banatenii22 noiembrie 2017

S-a deschis “Grandent”, centru stomatologic modern cu tarife pentru toți

Banatenii22 noiembrie 2017

Salonul Industriei Ușoare, cea mai mare expoziție de vestimentație și accesorii din vestul țării

Banatenii15 noiembrie 2017

Care va fi prețul porcilor de Craciun în județul Timiș

Banatenii14 noiembrie 2017

Casa de Pensii Timiș distribuie bilete de tratament pentru pensionari. Vezi în ce stațiuni!

Banatenii14 noiembrie 2017

Lista securiștilor care au ridicat arme și au tras în timișoreni în decembrie 1989

Banatenii9 noiembrie 2017

Românii din străinătate, luați în vizor de ANAF. Pot să primească amenzi

Banatenii7 noiembrie 2017

“Ajungeam să fac 24-26 de milioane pe zi. O partidă de sex era cam două milioane”

Daniel Groza7 noiembrie 2017

Peste 1.8 milioane de români își caută un loc de muncă în magazine și depozite

Banatenii26 octombrie 2017

Imigranţi, angajaţi ilegal la fast food-uri din Timişoara

Banatenii26 octombrie 2017

Cum poți deveni unul dintre cei 300 de viitori pompieri salvatori! ISU Caraș-Severin așteaptă candidați

Banatenii25 octombrie 2017

Şoarecii nasc şi ei la Maternitatea „Odobescu” din Timişoara

Banatenii25 octombrie 2017