Social

„Poţi. Vrei. Dar faci?”, mesajul din acest an al Săptămânii Naţionale a Voluntariatului

„Poţi. Vrei. Dar faci?”, mesajul din acest an al Săptămânii Naţionale a Voluntariatului

Autoliv

Banatenii

Şi în acest an, Asociaţia Alternative Ed a marcat la Lugoj Săptămâna Naţională a Voluntariatului. De data aceasta, acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”, cu care Asociaţia are un parteneriat educaţional. Tema primei zile a constituit-o chiar Campania de promovare a voluntariatului în rândul liceenilor, scopul activitatii fiind informarea elevilor, cultivarea gustului pentru voluntariat şi crearea unei noi echipe de voluntari.

Cea de a doua zi s-a derulat sub îndemnul: Ia o carte și citește. Voluntarii au amenajat un mic club de lectură outdoor , au citit pasaje din cărțile aduse apoi le-au „uitat” pe o bancă pentru ca acestea sa fie găsite si citite de alți doritori.

„Stelute pe Pământ” (în original „Like Stars on Earth”), un film despre limite şi limitări, abilităţi şi dizabilităţi, a fost filmul pe participanţii l-au vizionat miercuri. O seară de film şi debate educativ, pe parcursul căreia, alături de părintele Robert Trubianski, copiii au mers dincolo de „ecran”.

Ziua a patra a cuprins „Cafeneaua cu jocuri”, o activitate de socializare dedicată  voluntarilor asociaţiei.

Cea de-a cincea zi i-a mobilizat pe elevii claselor a cincea ale Colegiului într- o Vânătoare de comori. Împreună cu voluntarii aceştia au urmat indiciile ascunse de organizatori care i-au purtat prin tot oraşul.

Sâmbătă, programul a cuprins o vizită la Muzeul din Lugoj, care a avut şi el porţile deschise cu ocazia Nopţii Muzeelor, dar şi la Sinagogă, duminică organizatorii pregătind un teambuilding pentru voluntarii asociaţiei, moment şi pentru evaluarea activităţii din Săptămâna Naţională a Voluntariatului.

Acţiunile din cadrul iniţiativei au fost posibile cu sprjinul societăţilor Campo  D’Oro. Margarita, Piastrelle şi Werzalit.

Săptămâna Naţională a Voluntariatului este marcată în întreaga ţară de organizaţii şi instituţii publice care implică voluntarii în serviciile pe care le oferă comunităţilor din care fac parte. Este un eveniment anual iniţiat şi coordonat de Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat. Desfăşurată anul acesta, în perioada 15-21 mai, Săptămâna Voluntariatului a reunit peste 200 de evenimente diverse, în peste 50 de localităţi. Mesajul SNV din acest an, deşi sub formă de întrebare – “Poti. Vrei. Dar faci?” – invită pe toata lumea la acţiune, la a transpune gândurile, dorinţele, aşteptările pe care le avem privind schimbarea de lângă noi – în fapte concrete. Miile de voluntari SNV2017 au ales, în această săptămână, şi dincolo de ea, să nu mai fie doar oameni nemulţumiţi, stresaţi, dezorientaţi sau plictisiţi, ci să fie şi VOLUNTARI, care pot, vor dar şi FAC ceva!

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

Sadica Vida, cea mai temută torționară din Banat. Bătea deținuții la testicule!

Banatenii17 august 2017

Traficul de migranți dă bătăi de cap autorităților din Timiș. Ce măsuri s-au luat

Banatenii14 august 2017

Cuplurile care au 50 de ani de casnicie și bătrânii în vârstă de 90 de ani vor fi premiați de Primăria Lugoj

Banatenii11 august 2017

VIDEO Zimbrii de la Armeniș se înmulțesc. Rangerii au descoperit trei viței în turmă

Banatenii11 august 2017

VIDEO/FOTO Distractie extremă! Tinerii teribiliști dintr-un oraș din Banat își riscă viața sărind în cap, de la o înălțime de 15 metri

Banatenii10 august 2017

Situaţie dramatică la Timişoara. Pacienţii cu infarct şi urgenţele cardiologice nu mai pot fi rezolvate, din cauza lipsurilor de la Clinica Chirurgie Cardiovasculară

Banatenii9 august 2017

Cum se schimbă vremea în Banat, în următoarele două săptămâni

Banatenii8 august 2017

De ce fug bănățenii să se trateze la spitalele din Ungaria. O asistentă care intermediază exodul face dezvăluiri incredibile

Banatenii8 august 2017

Şase persoane au ajuns în ultimele 24 de ore la Spitalul Judeţean din Timişoara din cauza caniculei

Banatenii4 august 2017

S-a încheiat campania de castrare gratuită a câinilor cu stăpân de la Lugoj. O nouă acțiune va avea loc în septembrie

Banatenii4 august 2017

Lugojeanca dispărută de la spitalul din Jebel a fost găsită moartă, în tufișurile de lângă gardul instituției. Fiica ei dă spitalul în judecată

Banatenii2 august 2017

Un timișorean a scos la vânzare virginitatea cățelușei. Până la urmă, el a fost cel care a plătit

Banatenii1 august 2017