Inchiriere spatii Lugoj

Social

„Poţi. Vrei. Dar faci?”, mesajul din acest an al Săptămânii Naţionale a Voluntariatului

„Poţi. Vrei. Dar faci?”, mesajul din acest an al Săptămânii Naţionale a Voluntariatului

Autoliv

Banatenii

Şi în acest an, Asociaţia Alternative Ed a marcat la Lugoj Săptămâna Naţională a Voluntariatului. De data aceasta, acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”, cu care Asociaţia are un parteneriat educaţional. Tema primei zile a constituit-o chiar Campania de promovare a voluntariatului în rândul liceenilor, scopul activitatii fiind informarea elevilor, cultivarea gustului pentru voluntariat şi crearea unei noi echipe de voluntari.

Cea de a doua zi s-a derulat sub îndemnul: Ia o carte și citește. Voluntarii au amenajat un mic club de lectură outdoor , au citit pasaje din cărțile aduse apoi le-au „uitat” pe o bancă pentru ca acestea sa fie găsite si citite de alți doritori.

„Stelute pe Pământ” (în original „Like Stars on Earth”), un film despre limite şi limitări, abilităţi şi dizabilităţi, a fost filmul pe participanţii l-au vizionat miercuri. O seară de film şi debate educativ, pe parcursul căreia, alături de părintele Robert Trubianski, copiii au mers dincolo de „ecran”.

Ziua a patra a cuprins „Cafeneaua cu jocuri”, o activitate de socializare dedicată  voluntarilor asociaţiei.

Cea de-a cincea zi i-a mobilizat pe elevii claselor a cincea ale Colegiului într- o Vânătoare de comori. Împreună cu voluntarii aceştia au urmat indiciile ascunse de organizatori care i-au purtat prin tot oraşul.

Sâmbătă, programul a cuprins o vizită la Muzeul din Lugoj, care a avut şi el porţile deschise cu ocazia Nopţii Muzeelor, dar şi la Sinagogă, duminică organizatorii pregătind un teambuilding pentru voluntarii asociaţiei, moment şi pentru evaluarea activităţii din Săptămâna Naţională a Voluntariatului.

Acţiunile din cadrul iniţiativei au fost posibile cu sprjinul societăţilor Campo  D’Oro. Margarita, Piastrelle şi Werzalit.

Săptămâna Naţională a Voluntariatului este marcată în întreaga ţară de organizaţii şi instituţii publice care implică voluntarii în serviciile pe care le oferă comunităţilor din care fac parte. Este un eveniment anual iniţiat şi coordonat de Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat. Desfăşurată anul acesta, în perioada 15-21 mai, Săptămâna Voluntariatului a reunit peste 200 de evenimente diverse, în peste 50 de localităţi. Mesajul SNV din acest an, deşi sub formă de întrebare – “Poti. Vrei. Dar faci?” – invită pe toata lumea la acţiune, la a transpune gândurile, dorinţele, aşteptările pe care le avem privind schimbarea de lângă noi – în fapte concrete. Miile de voluntari SNV2017 au ales, în această săptămână, şi dincolo de ea, să nu mai fie doar oameni nemulţumiţi, stresaţi, dezorientaţi sau plictisiţi, ci să fie şi VOLUNTARI, care pot, vor dar şi FAC ceva!

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Social

Shopping City Timișoara este gazda târgului de Crăciun Winter Spark

Banatenii11 decembrie 2017

Premieră medicală românească realizată la Spitalul Județean din Timișoara

Banatenii11 decembrie 2017

Timișenii vor putea plăti retroactiv contribuția la pensii și în 2018

Banatenii11 decembrie 2017

A fost prins distrugând coșuri de gunoi, acum plătește!

Daniel Groza5 decembrie 2017

Le-a fost frig și s-au dus să fure direct de la sursă

Banatenii5 decembrie 2017

Jandarmii și polițiștii au agendă încărcată de Ziua Națională

Banatenii29 noiembrie 2017

Centrul Timișoarei se schimbă total. Primăria vrea să oblige proprietarii să-și renoveze clădirile

Banatenii29 noiembrie 2017

Trei minore au dispărut! Polițiștii cer sprijin pentru găsirea lor

Banatenii28 noiembrie 2017

“Tax & Finance Forum” Timișoara: Experții români analizează impactul ultimelor modificări fiscale asupra mediului de business

Banatenii22 noiembrie 2017

S-a deschis “Grandent”, centru stomatologic modern cu tarife pentru toți

Banatenii22 noiembrie 2017

Salonul Industriei Ușoare, cea mai mare expoziție de vestimentație și accesorii din vestul țării

Banatenii15 noiembrie 2017

Care va fi prețul porcilor de Craciun în județul Timiș

Banatenii14 noiembrie 2017